Формула 1 - сезона 2021

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2021 ?

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.
Стварно изгледа опасно стазава, арапските генијалци ставиле бетонски ѕид од двете страни на 10 сантими од траката :tapp:

Човече кога го гледаш вака Астон Мартинов на онборд изгледа како трактор во споредба со болидите.

Иначе не знам колку арапските генијалци имаат улога во ставање ѕидови и слично, ама дизајнер на стазата е Карстен Тилке, кој ако не се лажам е германец.
“I have driven the lap many times on the simulator and with sections featuring walls close to the edge of the circuit, you really need to concentrate to avoid making a mistake. It will be very rewarding for those who can master all 27 corners,” he concluded.

Сигурно е прекрасен животот кога делиш исти ставови со исламски фундаменталисти закоравени во 7 век.
Не ме интересира ниту законот а најмалце Арабија како држава. Темата е СПОРТ а не ПОЛИТИКА. Негово е да вози и победува а не да бистри политика.

Човече кога го гледаш вака Астон Мартинов на онборд изгледа како трактор во споредба со болидите.

Иначе не знам колку арапските генијалци имаат улога во ставање ѕидови и слично, ама дизајнер на стазата е Карстен Тилке, кој ако не се лажам е германец.
Можда е нешто слично како Русија, овие му рекле овде ќе градиш стаза и точка, па после и Тилке си го направил своето.

Не ме интересира ниту законот а најмалце Арабија како држава. Темата е СПОРТ а не ПОЛИТИКА. Негово е да вози и победува а не да бистри политика.
Дали истово го мислиш и за пораките против Катар и робовите што им ги градат стадионите?

Ни мене не ме интересира, ама ни ти ни јас не сме центар на светот. Огромен број на луѓе секојдневно се соочени со тие проблеми. Во тоа што го прави Хамилтон, а и Фетел викендов со неговото "Race for women" нема ништо лошо. Тоа не е политика туку залагање за еднакви човекови права. Нормално е дека кога си практично со статус на селебрити и кога ја имаш таа огромна платформа, да сакаш да ја искористиш за да испратиш некоја порака.

Ама главниот проблем е што ова све на крајот се сведува само на едно обично шоу, лајкови и пофалби на социјални мрежи и ништо не се менува. Ако стварно се грижеа за ЛГБТ и за правата на жените воопшто немаше да организираат трки тамо, или па самите возачи ќе ја бојкотираа трката. Истото се случуваше и рели Дакар во Арабија кога беше. Ќе стават сликичка на кацига, ќе кажат збор-два, ќе земат милиончиња и ќе си отидат.
Арапите на Ф1 ќе им платат вкупно 900 милиони долари во наредните 10 години и баш ги заболе што Хамилтон ставил виножито на кацигата или што Фетел организирал картинг трка за жени. Да им ги одбијеа тие пари и да ги ставеа на црна листа е тогаш може ќе беше нешто поразлично.

Ни мене не ме интересира, ама ни ти ни јас не сме центар на светот. Огромен број на луѓе секојдневно се соочени со тие проблеми. Во тоа што го прави Хамилтон, а и Фетел викендов со неговото "Race for women" нема ништо лошо. Тоа не е политика туку залагање за еднакви човекови права. Нормално е дека кога си практично со статус на селебрити и кога ја имаш таа огромна платформа, да сакаш да ја искористиш за да испратиш некоја порака.

Ама главниот проблем е што ова све на крајот се сведува само на едно обично шоу, лајкови и пофалби на социјални мрежи и ништо не се менува. Ако стварно се грижеа за ЛГБТ и за правата на жените воопшто немаше да организираат трки тамо, или па самите возачи ќе ја бојкотираа трката. Истото се случуваше и рели Дакар во Арабија кога беше. Ќе стават сликичка на кацига, ќе кажат збор-два, ќе земат милиончиња и ќе си отидат.
Арапите на Ф1 ќе им платат вкупно 900 милиони долари во наредните 10 години и баш ги заболе што Хамилтон ставил виножито на кацигата или што Фетел организирал картинг трка за жени. Да им ги одбијеа тие пари и да ги ставеа на црна листа е тогаш може ќе беше нешто поразлично.
Да се надоврзам малце на моабетов. Ме интересира зошто никој не спомна за правата на христијаните или евреите, ако ги има, туку само за педерите се загрижиле.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Да се надоврзам малце на моабетов. Ме интересира зошто никој не спомна за правата на христијаните или евреите, ако ги има, туку само за педерите се загрижиле.

Пошто не е тоа модерно. Ама, реално, секое јадење гомна за вакви држави треба да се поздрави, па макар и да е од сер Хамилтон разбудениот.

Патекава воопшто не ми се допаѓа. Вакви тесни патеки со ѕидови до самата патека не дозволуваат ни најмала грешка, а на нова и непозната патека може да очекуваме еден куп инциденти и прекини. За претекнување многу тешко и многу ризично. Полпозицијата ќе биде многу важна.

Се согласувам. ни мене не ми се допаѓа. ќе гледаме сто посто судири на првата и втората кривина. Добро рече некој оваа патека е добра за формула Е.

се надевам дека чарлс е добар. ама за симулација за трка да си го уништиш болидот еве не знам. многу го кошта тимот а и доста пари фрлија за поправка на болидот. поише штета направи од саинз. ужасен возач е.

Од стартот очекувам три или четири болиди да се слупаат на првата и втора кривина

на фп1 верстапен скроз мало задоцнување само, што значи дека може да биде тесно.
нах. мерцедес се брзи. макс ќе има огромна среќа ако извади 2 позиција. А Перез ми е знак прашалник.
Автоматски споено мислење:

Видовме во Катар што се случи. некако бледо делуваше Хамилтон па на крај да извади пол позиција. 0.5 разлика од 2 место

на фп1 верстапен скроз мало задоцнување само, што значи дека може да биде тесно.

со старите мотори денес, од утре со новите мерцедес очекивам пола секунда да се побрзи

прилично глупа трака, мазепин ако не се чукне у ѕидче нешто не е у ред

На оваква патека незнам дали појак мотор може да биде предност или поголем ризик да излизга негде и да се удри во некој ѕид.

На оваква патека незнам дали појак мотор може да биде предност или поголем ризик да излизга негде и да се удри во некој ѕид.

Па не е до толку, освен ако не се заборават во борбата!

доволно е до второ место да дојде макс на квалификации. Ќе биде весело, стазава е доста непредвидлива.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom