Формула 1 - сезона 2020

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2020 ?

• Вкупно гласачи
    89
Греота е Ботас и Албон да зафаќаат онакви места во Ф1 кога имаш возачи како Чеко и Расел со една нога надвор од спортот т.е во најслабиот болид.
Многу ми е жал за Расел ама барем докажа дека може да победи и ако ништо друго Перез тепаше после скоро 200 трки во Ф1 :)
Мерцедес од курчење си изгубија чиста 1-2 победа. Апсолутно никаква потреба немаа од менување на гуми.

Леклерк вчера го пофалив, но денес повторно направи иста грешка како минатиот викенд кога Фетел му остави простор само за да не се удрат. Само што овој пат не е Себастијан тука за да може да го истурка насилнички знаејќи дека ќе го пушти. Ова му е можеби 4 или 5ти исти инцидент во првите кругови. Со Фетел во Австрија и Бахреин, со Макс во Сузука, денес со Перез и мислам имаше и во Заубер само не ми текнува со кого. Треба да е малку пострпелив на стартот, не можеш да ги изгазиш сите одма ебаго.

За крај ќе завршам со сликава
Eok3iUoWMAAgIja

F

Ке беше јако Расел да се соочеше со Луис наместо со Ботас денес :icon_lol:

Е како да му забранат да се трка, да му речат црнците само во Ф2 серија смеат?

Таја друга причина што не ја гледаш е праксата РБ да не купува искусни пилоти од другите тимови, си ги фаворизираат од своите академии, не паметам кога последен пат купиле искусен Ф1 пилот, тие ги создаваат, мада овојпат се сложувам дека преседан - ангажирање на Чеко би бил чекор во вистинска насока, Макс не е газда па да се прашува кој возач би му бил по волја а и самиот изјави дека би сакал посилен колега од Албон, освен тоа Макс е доволно силен возач за да не се плаши од било кој да му е колега.

Друже смајлито на крај требаше да ти даде нешто до знаење ама ок ... ;) И не спомнав во конотација што е црнец, туку бидејќи е предоминантен и ја убива неизвесноста.

За вториот дел ... да, генерално таа е тенденцијата на РБ ама во овој момент имаат можност да го потпишат најдобриот од останатите (како најдобри ги ги сметам Луис, Макс и Леклер). Според мене Чеко и Рикардо се тука некаде.
Со оглед на тоа што Ред Бул после Макс и нема извадено возач кој ќе биде константнен и компетитивен (Албон, Гасли) мислам дека ако им е цел да собираат повеќе поени и да имаат двајца квалитетни шофери ќе одат на Чеко.

Никој не спомна страв ама изгледа забораваш како Макс возеше кога го имаше Рикардо како клупски колега. Или како возеше Луис кога во ист тим му беа Алонсо и посебно Розберг.
Затоа сега Мерцедес за мир во куќа го чуваат Ботас.
Големите екипи мислат на сите сегменти пред да ангажираат некого.

Ке беше јако Расел да се соочеше со Луис наместо со Ботас денес :icon_lol:
Ќе чекаме Ботас да закачи корона :D Него добро е, за малце Хамилтон што не ја тепа и оваа трка :D

Nemojte da mislite deka botas e nesposoben. Covekot maestralno si ja vrsi rabotata za sto e platen a toa e cuvanje grbo na hamilton. Mnogu dobro znaete kolko pati e pcuen na temata za zadrzuvanje na bolidite zad sebe dodeka hamilton bilda razlika megu niv. E sega deneska sto mercedes kako tim potfrli so nelogicnite im pitstopi toa e druga rabota.

Nemojte da mislite deka botas e nesposoben. Covekot maestralno si ja vrsi rabotata za sto e platen a toa e cuvanje grbo na hamilton. Mnogu dobro znaete kolko pati e pcuen na temata za zadrzuvanje na bolidite zad sebe dodeka hamilton bilda razlika megu niv. E sega deneska sto mercedes kako tim potfrli so nelogicnite im pitstopi toa e druga rabota.
Ботас не може да дојде ни до позиција да му чува грб, тоа е најјако.

Ботас не може да дојде ни до позиција да му чува грб, тоа е најјако.
Ako dojde do grbo na Hamilton togas treba da se bori so nego za 1 mesto, taka da dobro si ja znae i ja vrsi rabotnata zadaca koja mu e zadadena vo 80% od trkite a toa e da bide zad hamilton i da gi koci ostanatite.

Баш мислам дека Ботас скоро секогаш е во позиција да му чува грб на Хамилтон. Мислам дека е речиси перфектен втор возач. Баричело ниво. Затоа му го продолжуваат договорот од година за година и добро е платен накај $10M годишно мислам дека.

Многу пати се случувало некој ривал на Хамилтон да се бори и против Ботас за да може да стигне до Хамилтон и тука Ботас игра голема улога.

Штета за Расел, 3 пати го ебаа од бокс да не ти се верува таков аматеризам да згрешат сет гуми во Мерцедес.
Перез каква среќа имаше од друга страна, нереално, ама зљслужи и тој да тепа.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Ботас знае дека е далеку од Луис со перформанси и си го работи тоа за што е платен и не е љубоморен, претходно возеше во Вилијамс така да ако не возеше овие години за Мерцедес вероватно ке останеше во Вилијамс, е сега шо е подобро, прв возач во Вилијамс или втор во Мерцедес. Каков таков си освојува повеке поени од еден Макс, Чарлс, Рикиардо, Расел а тоа се брои

Прв пат да ми е малку криво што Мерцедес не победи. Штета за Расел, за влакно ќе му се десеше fairytale. Се надевам ќе вози и во Абу Даби, да има за што да се чека последната трка.

Од друга страна капа доле за Чеко. Колку само заслужи човекот да се радува на победа. Осеќам дека после ова Ред Бул нема да испуштат да го ангажираат. Банално е да го остават Албон. Нека го пратат таму во Алфа Таури.

Се надевам Хамилтон скоро ќе се пензионира за да гледаме повеќе трки како денешната. Сакам да гледам сезона каде Верстапен, Леклер, Сајнц, Расел и Норис имаат конкурентни болиди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom