Формула 1 - сезона 2019

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за сезоната 2019?

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
На Ветел му е даден рок до Мај 2020 да се подобри, во спротивно, најверојатно ќе "лета" од Ферари.

На Ветел му е даден рок до Мај 2020 да се подобри, во спротивно, најверојатно ќе "лета" од Ферари.

не верувам на сред сезона да го бркаат, а и со кого би го замениле? Мик Шумахер?

Ни јас не верувам дека така ќе лета во сред сезона, секако му истекува договорот во 2020, единствено може да се случи да не му го продолжат, а за тоа е и самиот свесен и тоа е причината што има гласини дека зборел со Мекларен за евентуално седиште во 2021.

Кими подолго време го толерираа да се докаже

Зошто? Баш ќе биде интересно.

Ќе се откажам од Ферари откако ќе дојде најомразеното нешто во овој спорт. А тоа ќе биде воедно и најфаталната грешка на Ферари.
Не знам зошто на разговори со него одат, кога секогаш целеле на помлади возачи. Ете на пример Леклер се покажа добар дека е.
Нека пробаат со Мик или некој од помладите од другите тимови.

Ќе се откажам од Ферари откако ќе дојде најомразеното нешто во овој спорт.

Нема врска тоа, ако вози како што вози сега нека дојде уште одма. Што има да пробуваат со Мик или со било кој друг кога Хамилтон е најдобриот возач на гридот моментално.

Само дај боже Луис да не дојде во Ферари во 2021...:nesumjas:
Затоа што ќе му покаже како се вози на кловнот Фетел?
Или страв ви е да не освои шампионска па да нема за што да јадете бурек после

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Нема врска тоа, ако вози како што вози сега нека дојде уште одма. Што има да пробуваат со Мик или со било кој друг кога Хамилтон е најдобриот возач на гридот моментално.

Потрошен материјал е веќе Луис. Како што направија со Кими. Освои една титула и тоа едвај и после се во надолна линија одеше.

Потрошен материјал е веќе Луис. Како што направија со Кими. Освои една титула и тоа едвај и после се во надолна линија одеше.

А со што покажа Луис дека е потрошен материјал? Да го кажеш ова за Фетел ајде, ама Луис мене ми остави впечаток дека е во врвна форма и дека нема намера да запре во скоро време.

Нешто интересно, поранешниот тимски шеф на Џордан шпекулира дека Хамилтон би преминал во Ферари во пакет со Тото, зашто и него му завршувал договорот во Мерцедес:
“Lewis would only go to Ferrari if someone could protect him against any possibility that Charles Leclerc could usurp him," Jordan continued.

"The real belief that I think Lewis will go to Ferrari in 2021 is that Toto Wolff’s contract also expires at the end of next year," he explained. "So Ferrari would bring Toto along too.

"Toto goes with him, because as I said, Lewis won’t leave himself exposed, and it will be his way of bringing an equaliser."

https://f1i.com/news/364544-jordan-certain-that-hamilton-will-move-to-ferrari.html

Ја не знам ликов што бара уште у Ф1. Хулкенберг без место останува, а ќе го гледаме идиотов. Ден денес нема ниедно атрактивно претекнување ниту паметен потег.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom