Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Кој и да го кажеше тоа исто ќе беше. Ние знаеме да го искритикуваме ветел кога праи глупости. Ама вие одма увредени сте некој лошо ако каже против Хамилтон. Двојни стандарди си имате.
:D Стварно ништо претерано лошо не кажа, дека Ферари имале некои трикови и добиле, ауу колку си увреден од овој муабет. После Хамилтон бил плачко :)

Црнецот цело време плачи и има преголема среќа. Нормално е да си носи хејт само по себе. Сфатете го тоа еднаш :)

Па нормално де, Хамилтон е ривалот на Фетел, а не Верстапен. Кога Интер ќе изгуби од Сасуоло и од Милан не е исто. Некад се збори многу, некогаш се премолчува јебига таков е спортот.
Не ми ги спомнувај Интер, ќе ме разболат.

Швабото имаше среќа у гз денес. Го послужи времето.

Во падокот после трката се дигна поприлично прашина со изјавата на Аривабене откако го прашаа за коментар за изјавата на Хамилтон дека имаат ,,интересни нешта,, на болидот бидејќи и Хамилтон изрази загриженост дека 11 секунди се голема разлика. Поприлично се шушка за легалноста за задното крило на Мерцедес, бидејќи од видеото се гледа дека поприлично шета лево-десно што и не би требало да е нешто за под истрага но некои пак шушкаат дека истото тоа може има влијание на долгите делници со спуштање на неколку милиметри со што би се постигнала поголема брзина а притоа без загуба на даунфорс во свиоците. Еве ја официјалната изјава на Аривабене:
Arrivabene about Mercedes' flexing rear wing (apparently too much): "That's the FIA's job, not ours. We are already busy to answer to all the questions they ask us every race. But yes, we noticed it. Let's see if also the FIA will notice it"

И нормално сега се почна со коментари околу тоа колку Мерцедес беше гласен за легалноста на батеријата на Ферари во претходните трки и како ФИА веднаш реагира за тоа, а сега никаков коментар од нивна страна :)

Последно уредено:
:D Стварно ништо претерано лошо не кажа, дека Ферари имале некои трикови и добиле, ауу колку си увреден од овој муабет. После Хамилтон бил плачко :)
Па плачко е. Ретко кога знае мушки да прифати пораз. Секад бил. Не му е прв пат. Само што вие не признавате тоа. Ја бар си признавам за ВЕтел што е каков е. Можеш уназад постови да читаш. Денес прв пост ми беше дека очекувам или он или Ферари нешто да сјебат пошто ферари се аматери, а Ветел знае кога е најбитно да сјебе работа. Да беше малку постабилен сеа ќе имаше комотно 30+ разлика. А не 17 да губи.

Па плачко е. Ретко кога знае мушки да прифати пораз. Секад бил. Не му е прв пат. Само што вие не признавате тоа. Ја бар си признавам за ВЕтел што е каков е. Можеш уназад постови да читаш. Денес прв пост ми беше дека очекувам или он или Ферари нешто да сјебат пошто ферари се аматери, а Ветел знае кога е најбитно да сјебе работа. Да беше малку постабилен сеа ќе имаше комотно 30+ разлика. А не 17 да губи.
Абе знае да плаче Хамилтон, не е дека не сум кажал до сега, денешниве или повеќе плачат или сите изјави ни се многу подостапни од порано, како и да е, впечатокот е дека плачат повеќето, нема тука дискусија, само некогаш се претерува хејтот и кога нема толку потреба мислам.
Како и да е, следува Монца, може да се замрсат работите уште повеќе, очекувам дека нема да се реши оваа титула многу рано, може да иде до последни две трки борбата, можеби и до последна трка.

Абе знае да плаче Хамилтон, не е дека не сум кажал до сега, денешниве или повеќе плачат или сите изјави ни се многу подостапни од порано, како и да е, впечатокот е дека плачат повеќето, нема тука дискусија, само некогаш се претерува хејтот и кога нема толку потреба мислам.
Како и да е, следува Монца, може да се замрсат работите уште повеќе, очекувам дека нема да се реши оваа титула многу рано, може да иде до последни две трки борбата, можеби и до последна трка.
Moра и во Монца да победи Ветел ако сака титула. 17 бода разлика е мислам дека сега. Нареден негов кикс и на Ферари комотно можат се збогуваат со било какви шанси за титула. За конструктори имаат 0 шанси ферари. Очекувам да сјебат уште нешто со глупи тактитки. Не дај боже на некоја наредна трка да има дожд. Таква трка Хамилтон освен ако не го удрат не губи.

Тоа е разликата меѓу новиве шампиони и постарите возачи. Кај имало бе порано вакво цмиздрење за секоја ситница, какви судири и дуели имало па никому ништо сеа за најмала ситница 2 недели се крева прашина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom