Формула 1 - сезона 2014

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Иден шампион е овој Рикардо нема сомнение за тоа... а тркава сеа шо се деси ќе ми биде глупо уште 4 недели без Формула 1,ама важно до крај ќе биде пекол.

Дури нема Розберг барем милиметар предност пред Хамилтон, Хамилтон не е должен да закочи да го пушти.

Кај се загина Фетел шофериштето сезонава, нели на него не му требаше јак болид за прво место? :pos:

ПРАВ ТРИЛЕР! За вакви трки се живее ..

Ко би реко дека полу-кишна Маџарска ќе конкурира за најтрка на сезоната. Ја истурка Канада на бр.2 дефинитивно. Двете најдобри и најотворени трки до сега ги добива Даниел :cuc:.. Браво машко. Сум се спорел многу пати околу квалитетите на Себ, добар е он, ама не до толку колку шо го правеше Хорнер. Одма е друго кога ќе се воспостави еднаков третман меѓу пилотите. Мотив плус и wake up call треба само да му бидат таквата форма и вожњите досега на Рикардо, за да се врати каков шо беше лани.

Шпионот - WOW :cuc::cuc::cuc:.. till infinity !!! Вожња на сезоната е оваа, иако не победи. Од каде го извади ова второ место, со таков болид, гарант и он неа знае. Крвта да му ја е*ам, еден од најгнасните општо спортисти ми е шо ги имам гледано, ама јак е зад тој воланот до немај каде. Свака част! Заслужи Ферари таква трка и постоље годинава, а и Алонсо самиот. Стара школа и прав крем во Ф1. Штета огромна што Ферари е толку лош. Исто и за Луис - шта речи!? Кој би се кладел дека после вчерашната катастрофа ќе заврши пред Нико.

ПС - Кое лигле испадна Нико со цимолењето на радиото за Луис да го пушти :facepalm:. Боже сачувај, шампионски менталитет - 9.000. Ако имаш муда и ако си побрз, скини во дуел. Какви се тие пуштања. На времето во Ферари така правеа, ми се повраќа од такви муабети ..

Шо го затвори избута го
Јас да бев после оној педерски муабет од Мерцедес (кој се надевав дека нема да го слушнеме воопшто) ќе ги искршев и двата болида за инает. Ебате лузерскиот менталитет, никој нема да ги стигне годинава, што не ги остават да се тркаат и да победи подобриот. Луис им прави супер, само веројатно ради тоа тешко дека ќе опстане во Мерцедес долго време, нека им земе титула битно. Лауда сигурно ќе има ефект тука, тој е повеќе човек и шофер во стилот на Розберг. Рикардо е одличен до сега ќе видиме како ќе му се развива кариерата. Трка лудило!

Ама и Фетел како само се извлече од извртувањето на старт на целата рамнина. Браво.[DOUBLEPOST=1406472199][/DOUBLEPOST]
Кој колку поени има?
1. Розберг 202
2. Хамилтон 191
3. Рикиардо 131

Сакам Розберг да освое ама баш убаво ке е и Рикиардо да се докопа некако.
Дада и Фетел како се извлече секоја чест.

Трка на годината.[DOUBLEPOST=1406472788][/DOUBLEPOST]Како што се движат работите, Абу Даби ќе решава титулата. Штета, боље Бразил да беше последна. Таму барем може дожд да заврне, а ваму...[DOUBLEPOST=1406472897][/DOUBLEPOST]Браво за Рикиардо, пак го шутна Фетел. :D

Трка на годината.[DOUBLEPOST=1406472788][/DOUBLEPOST]Како што се движат работите, Абу Даби ќе решава титулата. Штета, боље Бразил да беше последна. Таму барем може дожд да заврне, а ваму...[DOUBLEPOST=1406472897][/DOUBLEPOST]Браво за Рикиардо, пак го шутна Фетел. :D
Да ама Фетел да не му беше инциденто ке завршеше според мене до трето место

Прејака трка, ете дожд што ти праи :D

Рикјардо презаслужено до втората победа, два прецизни храби потези кој му ја донесоа победата и остатокот од трката го извозе перфектно, Фетел срамота, четри титули има и да го јаде вака...:ROFLMAO:

Kонечно прв подиум за Ферари сезонава!
Алонсо генијално извозе, ја спроведе малце ризичната стратегија на Ферари перфектно, гумите на најдобар можен начин ги штедеше а да не изгуби премногу на време, е тоа ти е комплетен возач :cuc:
И браво за Кими, конечно се разбуди и извозе добра трка.

Хамилтон ѕвер, и покрај грешката на почеток пак издоминира, има ептен муда ги искористува сите шанси, се пика секаде, ич не му чуе, каков психо :D
Ужас за тимската наредба на Мерцедес, браво за Хамилтон, има интегритет човекот не им се дава, што ако Нико треба да влезе во бокс, нема сигурно да успорува да губи време за да го пушти а и двајцата се борат за титула, катастрофа, уште па Нико земал се буни:facepalm:
А ужас беше Нико тркава, колку време се мачеше позади Верње...
И го подржувам Хамилтон што не му се даде и го избутка, нема сигурно да го пушти.
Аj да престанат пеховите на Хамилтон па да се пресметаат асално.

[DOUBLEPOST=1406475560][/DOUBLEPOST]
Како што се движат работите, Абу Даби ќе решава титулата. Штета, боље Бразил да беше последна. Таму барем може дожд да заврне, а ваму...
Глупости, треба Бразил да си е финална, Абу Даби катастрофа е, многу едноставна и не казнува грешки.

Последно уредено:
Најјаки трки годинава: Унгарија и Канада. Победник на двете: Рикиардо.
@Dr. Gonzo ако не се лажам ова е втор подиум на Ферари годинава. Мислам дека Алонсо и во Кина зеде подиум.

Али и овие МекЛарен се.:tapp::drk:. Сите ставија Soft они Intermediate кога првиот пат излезе SC. Е ама се глупи. :tapp:

Али важно овој Рикиардо добра иднина ќе има.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom