Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
Ајде Маса можеш ти....

Знаеме што може Маса, недај боже да заврни, ке прави пируети по патеката како што правеше во Британија. Како и да е, очекувајте утре еден нов Хамилтон кој нема да биде агресивен и ке си вози исклучиво за четврто-петто место. Нека се бркаат напред Маса и компанија, посекако на Хамилтон му се доволни 4 бода.

А ако има потреба чичко Берни е тука не се секирајте, така да може да се случи нешто слично како во Белгија!

Ооооооо ти само надевај дека ќе си вози смирено и исклучиво за 4-5 место....:pos2::pos2::pos2:
Надежен си ејјјј
Со Раиконен и Алонсо пред и позади тебе,и плус Трули,сите кој од кој поише го мразат тоа препотентно нигерче,ќе видиш колку смирено ќе вози.Ќе му напраат пекол!!!!!Ама ако,нека му е,го заслужи тоа!Наместо да си бидеше колегијален и да не се фураше толку,уште лани ќе имаше титула,амапедерчето одбра да се праи шериф,и ја изгуби подршката од клупскиот колега,и излезе лузер на сезоната.Тоа ќе му се случи пак,зошто таквите као него не се мењаат.Ќе почека малце Мекларен на титула,ама сами си се криви.....

Ооооооо ти само надевај дека ќе си вози смирено и исклучиво за 4-5 место....:pos2::pos2::pos2:
Надежен си ејјјј
Со Раиконен и Алонсо пред и позади тебе,и плус Трули,сите кој од кој поише го мразат тоа препотентно нигерче,ќе видиш колку смирено ќе вози.Ќе му напраат пекол!!!!!Ама ако,нека му е,го заслужи тоа!Наместо да си бидеше колегијален и да не се фураше толку,уште лани ќе имаше титула,амапедерчето одбра да се праи шериф,и ја изгуби подршката од клупскиот колега,и излезе лузер на сезоната.Тоа ќе му се случи пак,зошто таквите као него не се мењаат.Ќе почека малце Мекларен на титула,ама сами си се криви.....
Кога Хамилтон имаше направено нешто неспортско лани? Колку што ме држи сеќавањето, сите проблеми започнаа од Алонзо и фамозното дремење во бокс екстра 20 секунди кога поради тоа Хамилтон не одвози летечки круг....

А дека се прави шериф, се прави, но има зошто. Само сетете се на Белгија, Британија, Германија, Италија.... Кој беше победникот? Кој направи огромен подвиг?
А таканаречениот шампион Алонзо кој до сега нема претекнато ниту еден болид за прво место на патека. Тој бре не е шампион, нема шампионски потези, што ми го фалите. Штета што не се вози канада, ѕидот на шампионите го проба во сезоната 2005. Сетете се на Шумахер и Хакинен, какви потези имаа за прво место, да не ја споменувам Спа 2000-та....

Ова ќе биде поинтересна трка и од минатата година...Сакам Маса да стане шампион,ич не го сакам црнецон!!!

Кога Хамилтон имаше направено нешто неспортско лани? Колку што ме држи сеќавањето, сите проблеми започнаа од Алонзо и фамозното дремење во бокс екстра 20 секунди кога поради тоа Хамилтон не одвози летечки круг....

А дека се прави шериф, се прави, но има зошто. Само сетете се на Белгија, Британија, Германија, Италија.... Кој беше победникот? Кој направи огромен подвиг?
А таканаречениот шампион Алонзо кој до сега нема претекнато ниту еден болид за прво место на патека. Тој бре не е шампион, нема шампионски потези, што ми го фалите. Штета што не се вози канада, ѕидот на шампионите го проба во сезоната 2005. Сетете се на Шумахер и Хакинен, какви потези имаа за прво место, да не ја споменувам Спа 2000-та....

1.Сите проблеми не започнаа од фамозното дремење во бокс на Алонсо,него тука проблемите ескалираа,како последица на курчењето на едно детенце,кое понесено од славата на две победи претходно,реши да се прави поголем курназ од двократен светски шампион
2.Немој да ми кажеш дека двегодишното надмудрување со можеби најголемиот возач на сите времиња,и успех во сето тоа не се шампиониски потези?????Ондак не глеј формула више.Рака на срце колку и да го обожавам Шумахер,Алонсо стварно маестрално се покажа во дуелите со него,каде во стилот на голем шампион,го прати во пензија Шуми.Такада немој ко што викаат на нероден петко капа да му кроиш.Во Мекларен сами си се криви,што произведоа,еден самобендисан,и себичен пилот како Хамилтон,кој ете веќе во втората година никој не го поднесува........

Сеа баш читав за времето кое се очекува за време на трката.

Полека некако јасно станува дека времето може да одигра клучен фактор денеска. Метеоролозите изјавуваат на стабилно време на стартот, али потоа нагла и драматична негова промена.

Ќе видиме кој ќе го извлече подебелиот крај од сето тоа ... :nesum:

Еве ви извештај http://www.formula1.com/news/headlines/2008/11/8604.html

после ке биде интересно .. ајде маса

1.Сите проблеми не започнаа од фамозното дремење во бокс на Алонсо,него тука проблемите ескалираа,како последица на курчењето на едно детенце,кое понесено од славата на две победи претходно,реши да се прави поголем курназ од двократен светски шампион
2.Немој да ми кажеш дека двегодишното надмудрување со можеби најголемиот возач на сите времиња,и успех во сето тоа не се шампиониски потези?????Ондак не глеј формула више.Рака на срце колку и да го обожавам Шумахер,Алонсо стварно маестрално се покажа во дуелите со него,каде во стилот на голем шампион,го прати во пензија Шуми.Такада немој ко што викаат на нероден петко капа да му кроиш.Во Мекларен сами си се криви,што произведоа,еден самобендисан,и себичен пилот како Хамилтон,кој ете веќе во втората година никој не го поднесува........

Koga Alonso ke bide 7 pati shampion togas ke go isprati vo penzija na Alonso i dvete tituli mu bea na sila.7 world championships (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004) - more than any other driver in Formula 1 history.
• 68 pole positions - more poles than any other driver in Formula 1 history.• 91 race wins (from 250 grand prix starts) - more wins than any other driver in Formula 1 history.

Koga Alonso ke bide 7 pati shampion togas ke go isprati vo penzija na Alonso i dvete tituli mu bea na sila.7 world championships (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004) - more than any other driver in Formula 1 history.
• 68 pole positions - more poles than any other driver in Formula 1 history.• 91 race wins (from 250 grand prix starts) - more wins than any other driver in Formula 1 history.

Ееееејј,абе алоооо,да не се разбереме погрешно.Не биди ти толку буквалиста.Ја зборев исклучиво за тие две сезони,не за цела историја на Шумахер.Нормално дека него никој нема да може да го престигне во наредни 20 години според мене.Ја праев само споредба во однос на Хамилтон,ништо други.За мене шумахер е голем идол!!!

И покрај тоа што не можам да го поднесам, ниту да го глеам, ниту пак да го сварам кога го даваат на ТВ, пошто стварно беше голема гатка од возач, сепак неговите резултати ќе останат запаметени и запишани во историјата на Ф1 како најголеми до сега во овој спорт.

Исто така ќе биде запаметен како возач кој придонесе за најголем пад на рејтингот и гледаноста на Ф1 ... :pos::pos:

Btw сеа баш го гледав текот на оваа сезона на Себатијан Фетел, дечково е во неверојатен подем, со сосема голем на контраст почетокот и крајот на сезонава.

- До сеа се има 8 пати влезено во Q3 оваа сезона

- И покрај тоа што оваа сезона дури 6 пати ги нема завршувано трките, тој сепак се наоѓа на 8 место во 30 освоени бода

- Стартот на сезоната му е бил катастрофален, без пласман на првите 4 трки и со само едно влагање во Q3 од квали. (во Австралија со 9то време), во првите 8 трки

- Од ГП во Англија па се до вчерашниве квали. тој од 10 квали. дури на 8 има влезено во Q3, што неверојатен напредок кај него, а и со една фамозна ПП во Италија

- Тој стана и најмлад пилот во историјата на Ф1 кој има обезбедено ПП и освоено ГП, и тоа со болид на Торо Росо

Овие се само дел од податоците кои не сомнено сведочат за неговата светла иднина. Среќен ќе биде тимот кој ќе го ќари ...

Денеска ќе победи Маса иако многу не го поштуем ама тоа е супер си вози чуекот и има супер позиција и колку е да е сурово во негови раце ќе биде титулата оваа година :jaj:

Му дале јак болид па сите најбоље викаат дека е .... Алонсо е у срање болид па пак победува - Ветел такоџе .... А не овој ... ракета вози ... и најбоље бил ...

А што ќе го саботираат тоа 100%

Кога ке имам доказ, од типот на , е тогаш Алонзо го признавам за шампион. Тој беше прв буквално од немајкаде, исто како и неговите 2 победи во последните трки. Кажи ми една ситуација во која тој има направено потег, потег бараме, а не стави ме прв, прв ке завршам. Стави ме последен, последен ке завршам + да не напоменувам што му се дешаваше на Кими, стартоваше од 10-то место, и успеваше да заврши втор или победник во сезоната 2005, која пак Ферари буквално ја преспа. Јас со кој сакате се обложувам дека со сегашниот болид на Ферари, Шумахер да се врати повторно ке биде бр 1 на патеката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom