Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
Зошто е убо да си Ф1 шофер, мамата..... Дајте еден болид и јас да пробам, можеби нема да возам како овај на сликата, ама гарант подобро ке застанам помеѓу овие двете :vozbud:

Он: Интересна ке биде ноќната трка, а некој погоре подспомна дека ке имало фарови на болидите? Дај бе не се зезајте, озбилно е тоа? Каде ке се сместени? Мислам дека нема да биде така, туку болидите ке си останат стандард, а патеката ке биде ненормално осветлена. Некаде видов дека колку 100 стадиони имало светилки за таа цел.

Епа така кажаја на канал5 кога беше прошлата трка дека ќе има 100 пати повеќе осветлување од фудбалски стадион, Миленко го кажа тоа не ја а плус спомна дека можно е да носа и најт вжн (за ноќно гледање) ама не знам дали се шалеше или зобилне беше дека не ми се веруа со тоа да воза ко специјалци ќе бида :pos2:

Знаев дека ќе биде одбиена жалбата пошто си направи грешка, како и да е кој ли беше КУлтхард мислам рекол дека ова воопшто нема да биде ноќна трка бидејчи патеката ќе биде ненормално осветлена.
Инаку на оваа трка мислам дека Алонзо ќе тепа како најдобриот возач у Ф1 и ќе докаже дека бил најбољи, после него Хамилтон и Ковалаинен.
П.С Маса ќе се лупне на прв свиок:baeh:

Оставете ја белгија... тие се резултатите, таа е одлуката од Фиа, и така ке остане. Сингапур ке биде луда трка, + прв пат се вози нешто слично како Валенсија. Ке видиме што ке бидне, изгорев за 1-2 победа за Мекларен, овај Хејки никако да се докаже во вистински момент. Ајде, можеби ова ни е шансата :)

Ја неам кој знае какви очекувања од оваа стаза, која воедно и дирекно ќе влијае и во развојот на самата трка. Ко прво, уклична трка е, нешо слично како Валенсија и Монако, а вие сите многу убаво знаете какви се уличните трки на кои нема дожд, така да ако не врни претпоставувам дека ќе биде мнооогу досадно т.е. знаете колку беше досадно на Европското ГП, а каква беше трката во Монте Карло која се возеше на дожд. Можда ќе биде донекаде интересна поради тоа што ќе се вози ноќно време, но мислам дека нема да има долу на самата стаза премногу возбудувања и претекнувања, ако нема дожд. Сепак како и да е, да не зборам многу многу пред време, ќе видиме што ќе се деси во недела.

И ајде, оваа нека биде стазата на првата сезонска 1-2 победа на МекЛарен. Па мајке му, редно време е веќе ...

Ја неам кој знае какви очекувања од оваа стаза, која воедно и дирекно ќе влијае и во развојот на самата трка. Ко прво, уклична трка е, нешо слично како Валенсија и Монако, а вие сите многу убаво знаете какви се уличните трки на кои нема дожд, така да ако не врни претпоставувам дека ќе биде мнооогу досадно т.е. знаете колку беше досадно на Европското ГП, а каква беше трката во Монте Карло која се возеше на дожд. Можда ќе биде донекаде интересна поради тоа што ќе се вози ноќно време, но мислам дека нема да има долу на самата стаза премногу возбудувања и претекнувања, ако нема дожд. Сепак како и да е, да не зборам многу многу пред време, ќе видиме што ќе се деси во недела.

И ајде, оваа нека биде стазата на првата сезонска 1-2 победа на МекЛарен. Па мајке му, редно време е веќе ...
Брат стазата има доста рамни делови и е поширока од моте карло така да мислам дека ќе биде интересно :) :helou:

во недела ќе биде ваууууу :vozbud::vozbud::vozbud: едвај чекам. а зашто бе во 8 саат? кај нив тогаш нели доцна вечерта е? не разбирам

Викторе, најискрено се надевам дека ќе биде интересно и возбудливо. Али скептик сум ти некако, пошто и за Валенсија истото го велеа, као некоја си модернизирана (по широка) градска трка, и на крај што испадна - чиста досада ... :nesum:

Викторе, најискрено се надевам дека ќе биде интересно и возбудливо. Али скептик сум ти некако, пошто и за Валенсија истото го велеа, као некоја си модернизирана (по широка) градска трка, и на крај што испадна - чиста досада ... :nesum:
Брат не знам дали ги гледаше клиповите овде.
Според тоа јас што го видов тркава би требало да биде доста интересна :) Али останува да видиме во сабота на квалификациите и во недела на трката. Инаку на рекламата на Канал 5 за Ф1 пишуваше квалификации во 16 и трка во 14 наредниот ден, а на сајтот на Ф1 пишува дека квалификациите ќе бидат во 22 часот т.е. 23 по наше, а трката во 20 т.е. 21 по наше време. Дали некој има сознанија кога ќе биде тркава точно пошо мене ова не ми е јасно :) хихи

Сега го гледав клипчето за тоа како изгледа ноќната трка во Сингапур. Може да биде многу интересно, но да почекаме и да ја погледнеме пред да дадеме коментари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom