krale
iFrit
- Член од
- 30 јули 2011
- Мислења
- 803
- Поени од реакции
- 254
Дали може некој да ми каже цена за замена на proximity сензор за хтц оне х? благодарам![]()
По што заклучи дека е расипан?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали може некој да ми каже цена за замена на proximity сензор за хтц оне х? благодарам![]()
Сијаличката горе лево кога ќе вртам на некој број се вклучува црвено и се гаси екранот и не може да се уклучи... се додека не стиснам на power копчето. Кога ќе стиснам end call сијаличката останува вклучена. Потоа кога вртам пак со вклучена сијаличка екранот не се гаси воопшто без ралика дали е блиску далеку. Кога ќе стиснам end call повторно се гаси сијаличката и истата процедура од почеток....По што заклучи дека е расипан?
Сијаличката горе лево кога ќе вртам на некој број се вклучува црвено и се гаси екранот и не може да се уклучи... се додека не стиснам на power копчето. Кога ќе стиснам end call сијаличката останува вклучена. Потоа кога вртам пак со вклучена сијаличка екранот не се гаси воопшто без ралика дали е блиску далеку. Кога ќе стиснам end call повторно се гаси сијаличката и истата процедура од почеток....
Телефонот си е на официјалниот ром од хтц, никогаш не е рутиран ништо такво... му направив ресет се што можеше. Пробав и safe mode ништо не помгна.. Немам ниту заштитна фолија на екранот. Можеби е од удар... доколку е расипан дали би знаел да ми кажеш цена?Да се расипе тој сензор е речиси 1 во милион шанса. Поише би пукал дека проблемот е софтверски.
Телефонот си е на официјалниот ром од хтц, никогаш не е рутиран ништо такво... му направив ресет се што можеше. Пробав и safe mode ништо не помгна.. Немам ниту заштитна фолија на екранот. Можеби е од удар... доколку е расипан дали би знаел да ми кажеш цена?
Истиот проблем го имав јас кај хтц вивид и кај хтц сенсатион хл, не работеа сензорите и кај двата модели и ги продадов...Сијаличката горе лево кога ќе вртам на некој број се вклучува црвено и се гаси екранот и не може да се уклучи... се додека не стиснам на power копчето. Кога ќе стиснам end call сијаличката останува вклучена. Потоа кога вртам пак со вклучена сијаличка екранот не се гаси воопшто без ралика дали е блиску далеку. Кога ќе стиснам end call повторно се гаси сијаличката и истата процедура од почеток....
Го решив проблемот мн едноставно и простоИмам самсунг т989 с2 т-мобиле од УСА. Кога пробувам да му напраам упдејт ми вика нема фирмвер, сега на КИЕС гледам дека може да се стави некако фирмвер, дали доколку му направам фон рековери, ќе ми се заклучи телефонот ?? ве молам за одговор
--- надополнето: 28 април 2013 во 01:54 ---
Истиот проблем го имав јас кај хтц вивид и кај хтц сенсатион хл, не работеа сензорите и кај двата модели и ги продадов...![]()
Барај Factory Reset во менијата. Кај мене е во Settings - Backup and Reset - Factory Reset. Направи бекап претходно на она што ти треба!zdravo dali znae nekoj kako da resetiram t-mobile move telefon