Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
По што заклучи дека е расипан?
Сијаличката горе лево кога ќе вртам на некој број се вклучува црвено и се гаси екранот и не може да се уклучи... се додека не стиснам на power копчето. Кога ќе стиснам end call сијаличката останува вклучена. Потоа кога вртам пак со вклучена сијаличка екранот не се гаси воопшто без ралика дали е блиску далеку. Кога ќе стиснам end call повторно се гаси сијаличката и истата процедура од почеток....

Сијаличката горе лево кога ќе вртам на некој број се вклучува црвено и се гаси екранот и не може да се уклучи... се додека не стиснам на power копчето. Кога ќе стиснам end call сијаличката останува вклучена. Потоа кога вртам пак со вклучена сијаличка екранот не се гаси воопшто без ралика дали е блиску далеку. Кога ќе стиснам end call повторно се гаси сијаличката и истата процедура од почеток....

Да се расипе тој сензор е речиси 1 во милион шанса. Поише би пукал дека проблемот е софтверски.

Да се расипе тој сензор е речиси 1 во милион шанса. Поише би пукал дека проблемот е софтверски.
Телефонот си е на официјалниот ром од хтц, никогаш не е рутиран ништо такво... му направив ресет се што можеше. Пробав и safe mode ништо не помгна.. Немам ниту заштитна фолија на екранот. Можеби е од удар... доколку е расипан дали би знаел да ми кажеш цена?

Телефонот си е на официјалниот ром од хтц, никогаш не е рутиран ништо такво... му направив ресет се што можеше. Пробав и safe mode ништо не помгна.. Немам ниту заштитна фолија на екранот. Можеби е од удар... доколку е расипан дали би знаел да ми кажеш цена?

Се плашам дека сензорите одат заедно со тачот, а во тој случај не те исплати поправање.

Не одат заедно со тачот.
Барем јас не гледам тач на флетов:
80h01294-00.jpg

Imam LG T385 kupen od VIP i mozam da go koristam samo na VIP.
Dali moze nekoj da mi kaze Unlock code za da mozam da go koristam na drugi karticki?

Имам самсунг т989 с2 т-мобиле од УСА. Кога пробувам да му напраам упдејт ми вика нема фирмвер, сега на КИЕС гледам дека може да се стави некако фирмвер, дали доколку му направам фон рековери, ќе ми се заклучи телефонот ?? ве молам за одговор
--- надополнето: 28 април 2013 во 01:54 ---
Истиот проблем го имав јас кај хтц вивид и кај хтц сенсатион хл, не работеа сензорите и кај двата модели и ги продадов...:D

Имам самсунг т989 с2 т-мобиле од УСА. Кога пробувам да му напраам упдејт ми вика нема фирмвер, сега на КИЕС гледам дека може да се стави некако фирмвер, дали доколку му направам фон рековери, ќе ми се заклучи телефонот ?? ве молам за одговор
--- надополнето: 28 април 2013 во 01:54 ---

Истиот проблем го имав јас кај хтц вивид и кај хтц сенсатион хл, не работеа сензорите и кај двата модели и ги продадов...:D
Го решив проблемот мн едноставно и просто :D со нокт измеѓу сензорот и екранот мала прашинка се заглавила баш под сензорот. Само што ја тргнав со нокт сензорот работи беспрекорно.... што се може да ти направи проблем неверојатно :):facepalm:

Dali znaete kako se odblokra lg p350 mi pisuva too many pattern atempts i neznam kako da go odblokiram ako znaes kako mozes da mi kazes:)

zdravo dali znae nekoj kako da resetiram t-mobile move telefon

Откако го решив проблемот со сензорот сега имам друг проблем. Кога играм најобична игра како angrybirds телефонот за 10 мин станува многу топол и за кратко свети црвената и зелената сијаличка наизменично. Исто така се случува и со апликацијата за резулати во живо. Дали има некое решение за загревањето на телефонот?

Dali znaete kako se odblokra lg p350 mi pisuva too many pattern atempts i neznam kako da go odblokiram ako znaes kako mozete da mi kazete pozdrav do site :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom