Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Samsung GT-S5230, кога го уклучувам (без разлика со која сим картица или без картица) стига до второво,
каде што бара Phone Lock.... само зезнатото е тоа што, без разлика кои бројки ги стискам, не пишува ништо, а реагира тачот,
ги обележува бројките, вибрира на допир, значи тачот си функционира.... само SOS реагира нормално, нормално, вика телефонскиот број не постои.

Како да продолжам со чудово? Немам никаков кабел.

jNc3HfYTptJew_e.jpg
j5T6byKqH11AP_e.jpg

Neznam dali e soodvetna temava, ama da si prasam ne ke e loso :D
zastitna folija za ekranot na samsng galaxy s3 mini kade moze da najdam. Bev vo 2 mobilari i na bit pazar, tamu nema...

Neznam dali e soodvetna temava, ama da si prasam ne ke e loso :D
zastitna folija za ekranot na samsng galaxy s3 mini kade moze da najdam. Bev vo 2 mobilari i na bit pazar, tamu nema...

другар у џамбо имаш пакетче со фолии кое ќе те кошта околу 180 денари.Имаш две големи фолии, ако не ти одговараат на екранот со скалпер можеш да ги дотераш.Имаш и 3 мали фолии ама за тие старите телефони.
--- надополнето: 14 декември 2012 во 23:15 ---
Ако може некој да ми помогне, имам LG GT540 со Андроид 2.1 и му напраив factory reset и сеа маркетот нејке да ми се упали вика app android market has stopped unexpectedly и ништо неможам да инсталирам.

ПС Рутиран ми е со z4root

На интернет негде да не има за декодирање на Алкател 799 (вип 636) ?
Не вреди да го носам негде да ми го декодираат, пошто ни 500 денари не вреди телефонот..

Samsung GT-S5230, кога го уклучувам (без разлика со која сим картица или без картица) стига до второво,
каде што бара Phone Lock.... само зезнатото е тоа што, без разлика кои бројки ги стискам, не пишува ништо, а реагира тачот,
ги обележува бројките, вибрира на допир, значи тачот си функционира.... само SOS реагира нормално, нормално, вика телефонскиот број не постои.

Како да продолжам со чудово? Немам никаков кабел.

jNc3HfYTptJew_e.jpg
j5T6byKqH11AP_e.jpg
Ова се случува кога некој сака да си го заштити телефонот од крадење. Си уклучува Phone Lock и кога сакаш да ставиш друга картичка, ти бара код за отклучување на телефонот. Ова не е сим-лок односно телефонот не е кодиран да работи само на една мрежа, туку најчесто е заштита од крадење.
Мислам дека преинсталација на софтвер ќе го реши проблемот.

Ова се случува кога некој сака да си го заштити телефонот од крадење. Си уклучува Phone Lock и кога сакаш да ставиш друга картичка, ти бара код за отклучување на телефонот. Ова не е сим-лок односно телефонот не е кодиран да работи само на една мрежа, туку најчесто е заштита од крадење.
Мислам дека преинсталација на софтвер ќе го реши проблемот.

Средив, само ме збуни што кошчињара реагираат на допир а не внесува ништо.

дечки ме интересира шо пари е декодирање на т мобајл мув 2 и дали важи гаранцијата откако ке се декодира

знае ли некој да ми флешира или пак да ми покаже како да го флеширам мојот Сони Ериксон К530i ??

здраво!
ме интересира до каде е 4. сендвичот за алкател 995?
во мобико официјално го нема (за наш пазар).
некој да го работи и цена?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom