Firefox 6

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.InF3ction
  • Време на започнување Време на започнување
Од вчера е пуштена бета 12. Тие што чекаат финалната верзија и користат v3 можат слободно да симнат бета12 и нека фураат. Флеш, брзина и стабилноста значително се подобрени.

искрено да кажам еве си ја симнав ама не гледам некоја разлика помеѓу 3.6.13 и оваа. :nesum:
ај ќе и дадам повеќе време ако не па тогаш да кажам уште еднаш. :smir:

Од вчера е пуштена бета 12. Тие што чекаат финалната верзија и користат v3 можат слободно да симнат бета12 и нека фураат. Флеш, брзина и стабилноста значително се подобрени.

Ја симнав, нема толкава разлика у брзина колку што има во стабилност од претходните бета верзии. Мене ми изгледа очистена од багови, и тоа опцијата за групирање на табови сега си оди мазно, а не како претходните верзии кајшто лагираше. Само треба да зголемат startup брзина, IE9 RC и Chrome се лансираат во секунда.

Како и секогаш Startup-от бавен како желка. Денес треба да излезе RC.
Па ќе видиме дали навистина се баговите средени.

излезе не ја имам пробано, причина: одамна си се префрлив на chrome и почуствував брзина и стабилност при сурфање

Јас ја користам од бета 12, па наваму. Од RC до RTM не осетив разлика ама ич, додека од бета 12 во RC поправија два-три бага. Ама пак остануваат замерки на брзината за подигање, полжав е у споредба со IE9 и не морам да нагласувам, Chrome. Само нешто е подобрена брзината при сурфање.

финалава верзија онака али мозила тимот никако да го среди стартап-от а и целокупната стабилност при сурфање...со хром овие работи ги нема :) сепак сум задоволен од четворкава

излезе не ја имам пробано, причина: одамна си се префрлив на chrome и почуствував брзина и стабилност при сурфање

Да да од што е толку стабилен и брз секоја недела даваат упдејти.

упдејти на што? јас од ко го стаив до сега нема ни еден упдејт напраено

упдејти на што? јас од ко го стаив до сега нема ни еден упдејт напраено

chrome41j.jpg

10 апдејти по страна, а таму има 16=160 апдејти само за хром во година дена.

Chrome е сеуште најбрз,, и најдобро оптимизран штета што не ми ги подржува адоните, па користам IE9.

10 пати е побрз од мозилата.Кога користев мозила постојано беше бавен броусерот,CPU usage беше 25% константо (имам Dual Core процесор така да не е поради процесорот),јава и флеш апликации беше незамисливо да се уклучат или ќе падне броусерот или cpu usage ќе се крене на 100%.Видеата беа слајд шоу.А сега со хромот се е како подмачкано.Не сум имал проблем со апликациите,cpu usage е од 2 до 6%,немам проблем со гледање на видеа,броусерот не ми паднал ниеднаш досега.

Заради табовите јас бев на хром, ми беа поинтересни. Сега пак си вратив на Мозила, оти хромот ми прави проблеми со некои страни.

Ја симнав, значи стварно е подобра од сите претгодни верзии - тоа е факт. Друго ми се допаѓа е Password Manager тоа е супер, ми се допаѓа дизајнот ама едноставно од Опера не можам да се одделам, Опера е стварно нешто повеќе од обичен прелистувач, во неа се вљубуваш и со неа остануваш...Незнам но ги пробав ИЕ 9 , ФФ 4, Хром 10 , 11....ама Опера си е Опера и останувам на неа во иднина затоа што е Врв...Иначе мозила добар потег направија со 4ката...супер е.....:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom