RickyLFC9
Модератор
Провери во МАНУ, секад втора опција ако ја немаат на факултет.Каде можам да ја најдам книгата Основи на дефендологија од Трајан Панев Трајан Гоцевски и Синиша Даскаловски?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Провери во МАНУ, секад втора опција ако ја немаат на факултет.Каде можам да ја најдам книгата Основи на дефендологија од Трајан Панев Трајан Гоцевски и Синиша Даскаловски?
јас сум чиста историја,ти треба помош ?Некој запишан на Историја со архивистика? Или што планира да се запише?)
Нешто околу професорите ме интересира. Истите предаваат или? Да не знаеш и отприлика колку студенти се запишуваат на историја со архивистика? И фалајас сум чиста историја,ти треба помош ?
Скоро истите се професори со исклучок на 1-2 професори.Моја генерација беа околу 15Нешто околу професорите ме интересира. Истите предаваат или? Да не знаеш и отприлика колку студенти се запишуваат на историја со архивистика? И фала![]()
ќе ми образложеш?Првото
НемаИма некакви спортски активности на факултетов? Нешто ко физичко образование или нема?
Кога веќе мислиш да идеш на филозофски мислам дека најдобро ти е да идеш овој смер и за работа полесно ќе ти биде да најдеш и за се. Од 3та година ќе избереш тоа што сакаш да бидеш, дали Безбедност, дали Одбрана или Мир. Не е ни многу тежок факултетов, но сепак има некои строги професори и треба малку повеќе да го згрееш столчето. Имаш и пракса идеш во касарна, интересен е материјалот итн итн.ќе ми образложеш?
ФалаКога веќе мислиш да идеш на филозофски мислам дека најдобро ти е да идеш овој смер и за работа полесно ќе ти биде да најдеш и за се. Од 3та година ќе избереш тоа што сакаш да бидеш, дали Безбедност, дали Одбрана или Мир. Не е ни многу тежок факултетов, но сепак има некои строги професори и треба малку повеќе да го згрееш столчето. Имаш и пракса идеш во касарна, интересен е материјалот итн итн.
Нема проблем. Ако те интересира нешто друго во врска со овој смер слободно пиши во пораки.Фала![]()
Да, се запишуваат многу студенти на овој смер.Здраво дечки. Сакам да се запишам на филизофскиов, поточно на смерот Безбедност одбрана и мир. Е сега имам прашање во врска со уписиве. Ме интересира дали се запишуваат многу студенти, дали има доста со одличен успех? Дали имам шанса да влезам доколку аплицирам на вториот рок на уписи (пошто на првиот рок аплицирав на друг факултет)? Каде се одржуваат предавањата од овој смер, на педагошки или филозофски? Ве молам за одговор, итно ми е. Фала однапред![]()