Филолошки факултет - Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата JeCILaDy
  • Време на започнување Време на започнување
А приемен испит има ? И конкретно за француски тешко е ? Што предмети има и како е со професорите? Извини вака со прашањава ама во големи дилеми сум.

Француски е супер, не е тешко. А за предметите, секоја година имаш Француски современ со лектори (од трета година еден лектор од странство), фонетика, морфосинтакса, синтакса и книжевност како задолжителни. Искрено јас не гледам голема разлика од средно до факултет зашто професорите си забележуваат присуство и даваат домашни (за коишто даваат поени), мала група сме итн. Мислам дека нема да згрешиш ако си се запишеш на француски книжевност. :)

Од шо книга се учи САЈ 5? :D И во која книжара да ја барам

Од шо книга се учи САЈ 5? :D И во која книжара да ја барам
Ива мислам дека ја има...ако не тогаш Зоки.
Во една од тие двете мора да ја има :)

Aj nekoj da mi kaze neso poveke za germanski jazik i knizevnost ,kolku e tesko dali treba priemen da se polaga itn...

Полагав кај Велева два предмета и немаше никаде објавено резултати. Не знаев што оценка имам, и не кажуваше пред да ги впише во индекс. Сега не сум задоволна и сакам да одам на увид, па има некоја шанса таа оценка да се поништи?

Полагав кај Велева два предмета и немаше никаде објавено резултати. Не знаев што оценка имам, и не кажуваше пред да ги впише во индекс. Сега не сум задоволна и сакам да одам на увид, па има некоја шанса таа оценка да се поништи?
Иди и прашај си ја неа најпаметно е така.

Па би ја прашала, ако даваше некои знаци на живот -.-
Пробај мејл нешто или оди барај ја во деканат, ако ја нема неа таа асистентката или шо и да е нејзе прашај ја.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lyn

Велева баш од ракав си ги тресе оцените, како ќе и дојде - така.

Велева баш од ракав си ги тресе оцените, како ќе и дојде - така.
па приметив, затоа сакам на увид да одам :/[DOUBLEPOST=1402484125][/DOUBLEPOST]Ми врати Велева на пораката, и всушност не ми го прегледала делот со пишување и проектот. Тоа се две оценки помалку. Ебате професорите, не знаат ни да си ги приберат испитите -.-

Последно уредено:
Дечки, планирам да се запишувам на Филолошки поточно да изучувам Руски јазик. Ќе може ли некој да сподели информации повеќе околу ова? Имресии, случки и слично. Може и во ПМ да биде пораката, доколку не ви е тешко.

Zravo,dali moze nekoj da mi kaze na koe nivo se bara da ti bide vtoriot stranski jazik dokolku se reshish da se zapishesh na katedrata za prevod i tolkuvanje? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom