- Член од
- 23 ноември 2008
- Мислења
- 27
- Поени од реакции
- 3
Среда од 8h, I'm so scared....Луѓе англиски јазик и книжевност во среда почнуваме така?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Среда од 8h, I'm so scared....Луѓе англиски јазик и книжевност во среда почнуваме така?
фала за инфо. а може да ми кажете нешто, по колку примаат годишно , колку со државна и колку со приватна квота, и барем колку треба да е просекот во успехот или како се гледа, или нема врска успехот па се гледа матура ??:Погоре објаснив доволно мисламсепак, да...германскиот треба барем 60-70% да знаеш да го ЗБОРУВАШ, а се што оди со него и основната граматика, се учат во текот на годината. Најглавно е да знаеш дека ќе ти бараат да зборуваш и дебатираш на различни теми на германски јазик. Поздрав
![]()
Ако си бруцош, да, ама лесно ќе надополниш. Само книжевноста (поезија/драма) вежбите е малце зезнато што нема да ги слушаш пошо се многу корисни за испити после.После две години одлучив да го сменам факултетот. Се запишав на филолошкиот факултет во Скопје - Англиски јазик и книжевност. Многу интересна работа е тоа што скоро се што се учи во прва година Англиска книжевност го имам учено во средно во Америка.
Имам едно прашање-дали многу ке пропуштам ако почнам од 16ти Октомври?
До бруцошите на англиски јазик и книжевност: 1. Дали знае некој кој ден точно ќе се започне со предавања, 2. Дали знае некој нешто во врска со тоа пополнувањето на интернет страницата на филолошки каде тоа требало да го впишеме името и презимето и бројот на индекс и после од тука да бираме изборни предмети, ако некој знае го замолувам да ми даде линк.
Среда од 8h, I'm so scared....
Луѓе од кога сме утре од ПИТ ? Рекоа на сајтот ќе има, и еве ко шо глеам нема. Сеа кое време ке идете вие што сте ист случај ?
Па зар требало денес ?Џабе им е распоредон, денес бев и ништо ни предавање ни ништо немаше и плус никој нема да ти каже кај треба да одиш и сл.![]()
за утре 9 и 40 не знам, зошто на распоредот пишува дека тие часови што се со жолто означени најверојатно нема да ги имаме, ќе не известеле дополнително, така да посигурно е од 1.Па зар требало денес ?јас разбрав утре од 9 и 40 сме
Не, англиски со француски, и од каде распоред ?за утре 9 и 40 не знам, зошто на распоредот пишува дека тие часови што се со жолто означени најверојатно нема да ги имаме, ќе не известеле дополнително, така да посигурно е од 1.Претпоставувам ПИТ германски и англиски си така, чим од 9 и 40 си разбрал?
Тука распоред http://sites.google.com/site/katedrapit/raspored/rasporednacasovizazimskiotsemestar20112012Не, англиски со француски, и од каде распоред ?
Иначе од 14-40 сме утре