Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Хммм за струјата што ќе ја трошам утре во периодот помеѓу 14:00 и 15:00 часот компанијата која ми испорачува струја ќе ми плаќа околу 4 денари за потрошен киловат.

Ама затоа во зимо знае да иде и до 1€ за киловат1689429605133.png

Хммм за струјата што ќе ја трошам утре во периодот помеѓу 14:00 и 15:00 часот компанијата која ми испорачува струја ќе ми плаќа околу 4 денари за потрошен киловат.

Ама затоа во зимо знае да иде и до 1€ за киловатПрегледај го приврзокот 384443
Абе остај шо мериш и ти 5x на денот.... небаре помала ќе ти дојт сметката :unsure:

/// Za svaku pohvalu je takva garancija ako ne postoji nesto "izmedju redova". Za 10 god ja bre za sebe ne znam gde cu da budem :)...........Sa druge strane klime i nisu neka mnogo pokvarljiva roba. .............. Imam cak i 1 kom Rowa on-off iz 2002. I dan danas radi kao i prvog dana. Nikada nikakav kvar ................ Moje je misljenje da cak i garancija ne moze da mi bude vaznija od kulture rada, modulacija i slicno. ...... Nijedan uredjaj mi nikada nije imao nikakav kvar, a koristim invertere vise od 10 godina. ....... Niti placam bilo kakav godisnji servis jer je to prodavanje magle. Tako da postoji takodje jos bitnih argumenata kao sto kazes. Ali to sam samo ja, ... nekome je mozda bitnije da ima dugu garanciju, a da li klima ne ume da spusti ispod 500-600w --- to mu nije toliko bitno.

//// Najbitnije kod klima su po meni tri stvari: da spram prostora i gubitaka kupis tacan i proveren uredjaj za taj prostor, da ga pravilno pozicioniras, da ga kako treba pravilno i po pravilima struke instaliraju //////
E sega si ist kako onie novinarine koi go plukaat Djokovic.koga gi brkase nadla i federer mu gi vadea pred nos brojot na tituli koi go sovoile. Koga gi stigna, sega trebalo i vo zenska konkurencija da gi brka brojkite. Taka i ti. Koga bese uslovena garancijata, zosto e taka a sega pa drugo mesto bilo mnogu povaxno ,,,

добра економична клима до 25.000 ден. некој предлог?3.5 кв

Od sto moze klima vnatresno da tece/kapa voda stanuva zbor za postara klima, nadvor si tece voda preku crevoto ne e nitu svieno nisto ama vnatre pak si tece aj da kazame kapa?

Od sto moze klima vnatresno da tece/kapa voda stanuva zbor za postara klima, nadvor si tece voda preku crevoto ne e nitu svieno nisto ama vnatre pak si tece aj da kazame kapa?
Затнато одводно црево од внатрешна единица кон надвор.... или пак пукнати пластики на внатрешна единица....

Zavisi kolku e star klmatizerot mozebi da e zatnato zapuseni kondez crevoto ( moze treba hemisko cistenje na klimatizererot ) I zatoa kape vnatre proverete moze I da e potisnato kondez crevoto ( zatoa kape I nadvor I vnatre )

добра економична клима до 25.000 ден. некој предлог?3.5 кв

Здраво друштво, некој да сподели искуство и мислење за најдобар модел на Gree 3.5kw инвертер клима, поточно од кој модел сте највеќе задоволни и кој се најдобро покажани. Фала ви однапред.

Здраво друштво, некој да сподели искуство и мислење за најдобар модел на Gree 3.5kw инвертер клима, поточно од кој модел сте највеќе задоволни и кој се најдобро покажани. Фала ви однапред.
Najmerodavno info moze da ti dadat samo od GreeInfo zasto se edini sto gi imale site uredi na gree, site ostanati moze da si go falat/kudat samo uredot sto go kupile.

U ostalom sto sakas da pravis ti so toj gree 3.5kw inverter ured, kolku pari bi sakal da platis kade bi go postavil ...

Najmerodavno info moze da ti dadat samo od GreeInfo zasto se edini sto gi imale site uredi na gree, site ostanati moze da si go falat/kudat samo uredot sto go kupile.

U ostalom sto sakas da pravis ti so toj gree 3.5kw inverter ured, kolku pari bi sakal da platis kade bi go postavil ...
Би го поставил во дневна соба, најчесто би се користел за ладење во лето и за меѓу сезона за догревање на просторијата бидејќи за примарно греење имам друга опција. Мислев некој да сподели совет од кој модел е задоволен Pular, Charmo, Amber, Fairy бидејќи со цена се тука некаде а која од нив е најдобра за купување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom