Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ok разбирам дека е популарно на форумот да се плука по марсовец и да се тврди дека е предолг. За филм со врвна кинематографија и режија како Реверант да се тврди дека не е добар. Ама за инди европски филм ако се каже дека е ништо посебно (што не значи дека е лош) е табу.
Е за ова и јас не се сложувам со тебе. Сорентино, на пример, е Европјанин, The Great Beauty е европски филм, па ипак, според мене е срање невидено! :D :coffee: Го кажав тоа, па еве уште жив сум.

Е за ова и јас не се сложувам со тебе. Сорентино, на пример, е Европјанин, The Great Beauty е европски филм, па ипак, според мене е срање невидено! :D :coffee: Го кажав тоа, па еве уште жив сум.
Зед сака да каже дека генералниот впечаток е таков, исклучоци секаде постојат. Според мене во право е.

Инди филмовите поретко подлежат на хејт критика, а имаат поосетливи фан групи кои често ги преценуваат филмовите од ваков тип. Наоѓаат артистички нијанси секаде, изнаоѓаат тврд симболизам, длабоки филозофски пораки.. накратко класификација во артхаус по секоја цена. =)

Зед сака да каже дека генералниот впечаток е таков, исклучоци секаде постојат. Според мене во право е.

Инди филмовите поретко подлежат на хејт критика, а имаат поосетливи фан групи кои често ги преценуваат филмовите од ваков тип. Наоѓаат артистички нијанси секаде, изнаоѓаат тврд симболизам, длабоки филозофски пораки.. накратко класификација во артхаус по секоја цена. =)
Не можам да негирам дека е така, но не и на форумов. Се сеќаваш колку @wot му удри хејт на Another Earth, на пример?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Процентуална застапеност. :toe:

пример, според него сите филмови на Малик се 10тки.
@wot хехе :smirce:
Па не би рекол дека филмовите на Малик се нискобуџетни мали инди филмчиња. Спореди: Мајк Кејхил кога го снимал Another Earth, го снимал во родниот град и за да заштеди средства дел од актерската и техничката екипа ги сместил кај него дома, по роднини и пријатели. Тоа е мало инди филмче.

Па не би рекол дека филмовите на Малик се нискобуџетни мали инди филмчиња. Спореди: Мајк Кејхил кога го снимал Another Earth, го снимал во родниот град и за да заштеди средства дел од актерската и техничката екипа ги сместил кај него дома, по роднини и пријатели. Тоа е мало инди филмче.
Ок, не мислев на инди-нискобуџетен филм само, зборот ми беше за целото експериментално/алтернативно кино за селектирана публика.

Ти самиот цитираш делови од моите коментари и потоа донесуваш заклучоци што воопшто не се точни
Момче, кој погрешен заклучок за тебе го донесов?
Ај не можеш да ми го спомнеш тоа за инсајд аут...

Последно уредено:
Bridge of Spies - second watch

Мислам дека 7/10 му е ептен високо, 6 seems right. Каков празен паушален филм, никаков заплет, ни грам тензија. Сторија, историски осврт, искеширано за добар сет у Берлин и толку.

Освен Мајк Рајланс никој друг со прст не мрда... просек.

Конечно! Letterboxd Year in Review 2015: http://letterboxd.com/2015/ Годинава поинтересни, поиновативни, помодерни... Лани отворив посебна тема, но сметам дека нема потреба да отворам пак, зашто истата имаше едвај десетина мислења, затоа линкот само тука. Секако - кој сака, своите листи на најдобрите од 2015-та нека ги понуди овде. Се надевам ќе има и некои подеднакво интересни начини на прикажување на вашите најдобри, како што тоа го има направено во видеото подолу еден член на letterboxd и Rolling Stone Staff Writer - David Ehrlich. Убаво видео, уживајте!

Revenant > Spotlight > Big Short.

Ако овој првиот ми беше досаден и монотон тогаш овие два ме бутнаа у длабока депресија, подочњаци ми излегоа.
Ја не памтам некогаш да сум гледал по досадни филмови од овие два. Лепра фатив.

Obicno ne gledam stari filmovi no po nekolku preporaki koj gi procitav ovde resiv da mu dadam sansa na Rear Window. Dobar film, interesna prikazna, nesto sto mi e najbitno. Denovive sigurno ke izgledam uste nekoj film od toa vreme. :)
Inaku momentot koga Jeff go frlija niz prozor. :pos: Isto i na pocetokot helihopterot koga letase nad zgradata. Izgledase apla montireno i mi bese epten smesen padot od prozorecot. Vrajkav nekolku pati za da se nasmeam. :D

Го изгледав Spotlight. 7/10

Филмот е малку над просек и тоа е тоа. Не е нешто посебно, нема емоции, нема нешто по што би го запаметил како оскаровски материјал. Плотот е misleading, не се работи за свештеници педофили туку за истражувачко новинарство. И како таков, филмот е pretty straightforward но на почеток збунувачки, премногу имиња и премногу сцени придонесуваат за лоша експозиција, во првите 30 минути ништо не се разбира од приказната.
Нема нешто што се одвојува во филмот, ниту режија ниту дијалог. Еве да речеме само глумата на Stanley Tucci (y)

Греота ќе биде ако филмов земе оскар, без разлика која му е конкуренцијата.

Пожелете ми среќа денес на програмата ми се Alpeis и Attenberg

Инаку во текот на денешниот и утрешниот ден се очекува снежна филмска покривка од 5 до 7 сантимтери со слаб до умерен ветер од северозападна страна во текот на наредниве 3 дена поточно во вторник се очекува благ пад на дневните температури со што ќе ни донесе нов снежен бран кој ќе резултира со 50 до 60 филмски сантиметри од среда времето ќе се стабилизира и дневната температура ќе се движи од 1-2 степени.Од Имбд препорачуват внимателно возење и задолжително користење на зимска опрема на сите возачи им се посакува среќа и внимателно возење со што ќе резултира со реченицата '' Филмот добро ме возеше'' бидејќи на никој не посакуваме да му се случи Lost highway.

Bridge of Spies - second watch

Мислам дека 7/10 му е ептен високо, 6 seems right. Каков празен паушален филм, никаков заплет, ни грам тензија. Сторија, историски осврт, искеширано за добар сет у Берлин и толку.

Освен Мајк Рајланс никој друг со прст не мрда... просек.
Го делам истото мислење со тебе. Мене ми беше некако недефиниран, незнам дали Spielberg го замислил како драма со сатиричен тон ама не го постигна тој ефект. Ниту пак можам да го рачунам за сериозна драма со таков обид за хумор на моменти. Настаните се случуваат премногу рандом а ликовите се плитки и некако како да се насадени во приказната, само колку да го придвижат дејството. Судбината на ниеден лик не ми беше битна.

Филм за оскар кој единствен квалитет му е кинематографијата? Повеќе ми делува дека е ставен од поштовање кон маестро. Прашање е како догурал до таму искрено. Па нема ни некој посебен перформанс од актерите освен можеби русинот кој се издвојува.

Кога ќе видам какви филмови има Spielberg извадено, мене би ми било срам да го додадам филмов во таа листа.

За тепање време да, за оскар никако!

Иди глеј Гигли.

@Anon , гледа добри филмови бе ама глуми лудило.
Од една страна Викторија му бил досаден и нереален а од друга страна Мементо на пример му е филмиште. Не ги споредувам филмовите фала богу ама Мементо е по нереален од Вики.
Трето, го има изгасено Палп Фикшн.

Само што умре мало парче од мене:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom