Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера го гледав Deliverance. Одамна го меркам и ај реков конечно да му седнам. Филмчиште. Мислам дека го имав најхорорското искуство во последно, иако филмот не е класичен хорор, дури не е ни хорор. Почетните 15 минути ми беа едни од најкрипи снимените почетни минути ever. Глума опасна добра, собрана е една фина екипа на актери. А Џон е несомнено одличен режисер.

П.С сценава само, ако не планира некој да го гледа, или го нема гледано.

Oldboy (2003) до кај 40-та стигнав и поима немав што се дешава. Изгасив и ми пропадна филм гледањето за вечерва. У КУРАЦ! :mad::mad::mad:

Oldboy (2003) до кај 40-та стигнав и поима немав што се дешава. Изгасив и ми пропадна филм гледањето за вечерва. У КУРАЦ! :mad::mad::mad:
Многу си се заебал што си го исклучил...премногу.

Oh it will unravel itself. Ќе дознаеш и тоа што треба, тоа што не треба, и тоа што сакаш, и тоа не што не сакаш. Олдбој е филмот кој ме има сјебано во психата најмногу (и еден од десетината 10/10). А сум ги гледам centipede, salo, martyrs...
Не го избришав, знам дека е добар, јас ноншалантно му влегов, а и ненаспан. Ќе му седнам за некоја недела пак :icon_mrgr:
Знам дека „имаш tight schedule“ ама догледај го порано и онака ти е изглеан дел, брзо ќе го завршиш.
>влагање нон шалантно на азиски филм
one does not simply just do that.

Последно уредено:
Препорака за Dope. Уште еден indie coming-of-age филм од рангот на Me and Earl. Само наместо Вернер Херцог референци и терминална болест имате рап од девеести, flat tops и синтетичка дрога. Глумата на главниот актер е одлична и покрај тоа што првпат се појавува на филм, а тука е и лифт-бојот од Grand Budapest. А да, и Форест Витакер ко наратор.

Од другите инди филмови кои критичарите добро ги прифатија, се чека снимка од The end of the tour и 99 Homes.

Дечки незнам дали е соодветна темата али ќе прашам тука. Кој филмови (торенти) би ми ги препорачале да ги симнувам за да добијам што поквалитетна снимка (full hd) ? Јас до сеа сум симнувал само од YIFY ама има од нив 100% подобри... Некоја препорака ???

Дечки незнам дали е соодветна темата али ќе прашам тука. Кој филмови (торенти) би ми ги препорачале да ги симнувам за да добијам што поквалитетна снимка (full hd) ? Јас до сеа сум симнувал само од YIFY ама има од нив 100% подобри... Некоја препорака ???
по-квалитетна слика е повише MB/GB, blue ray rip 1080р ти е најдобар квалитет на снимка. 120 минутен филм на блу реј 1080p е некаде 10-15 гб

Не го избришав, знам дека е добар, јас ноншалантно му влегов, а и ненаспан. Ќе му седнам за некоја недела пак :icon_mrgr:
Не си единствен и јас го гледав така, неколку пати до пола пред да го изгледам целиот. Искрено ништо посебно не е филмот.

Taka e!

Konecno prvi dojde! Mesec ipol bez net!

http://i.imgur.com/KdqeclY.png

magic mike saas da te baniram

Не си единствен и јас го гледав така, неколку пати до пола пред да го изгледам целиот. Искрено ништо посебно не е филмот.

Sohardcore.jpg

одземи го плот твистот, испаѓа подпросечно филмче :toe:
и одземи ја фајтинг сцената, и одземи го „заболекарот“, и одземи ја неизвесноста, и одземи ја психо-физичката тортура на почетокот, одземи ја одличната глума од „негативецот“ и главниот лик...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom