Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Во краток период од неколку недели, случајно испадна да погледнам 2 филмови на Франсоа Озон.

Under The Sand не ми се допадна баш, солидна драма ама некако како без цел ми беше посебно па и со тоа како заврши.

In The House е далеку поинтересен и динамичен, на моменти чуден на моменти смешен. Ама деловите кога реалноста и фикцијата се преклопуваат беа извонредно направени. Измешани емоции имам од него ама во секој случај уникатен филм.

Едно е заеднично и во двата филмови, се познава дека музи на режисерот се прекрасни француски дами во средни години.

@Io Sono Interista
Reportage '1:
Ретро нештата засекогааш остануваат класа, квалитетот е несомнен, па така и филмов, ги надмина моите очекувања.Филмот е одличен, благодарам на препораката.Филмов и не е нешто многу страшен, ама е напнат до крај.Одлична приказна и добра реализација на истата.
А сега е најверојатно моја должност да го препорачам на некои други скептици и такви како мене кои што тешко се одлучуваат каков и кој филм да го гледаат.
Епа народе ВИ ГО ПРЕПОРАЧУВАМ филмов на сите што не сте го гледале.

To be continued...
In next episode:Римејкот од 1978-79...

Еден ден ме нема, Континуум влегла на расправа, Real Steel влегол пак на расправа.
Битно гледајте Континуум, интересно е за 10 недели у годината да утепаш по 40 минути.
Исто гледајте го Real Steel, иако Ио нејќе да признае има навивано за малиот да тепа, знаеме ние, убаво знаеме :)

@Io Sono Interista
Reportage '1:
Ретро нештата засекогааш остануваат класа, квалитетот е несомнен, па така и филмов, ги надмина моите очекувања.Филмот е одличен, благодарам на препораката.Филмов и не е нешто многу страшен, ама е напнат до крај.Одлична приказна и добра реализација на истата.
А сега е најверојатно моја должност да го препорачам на некои други скептици и такви како мене кои што тешко се одлучуваат каков и кој филм да го гледаат.
Епа народе ВИ ГО ПРЕПОРАЧУВАМ филмов на сите што не сте го гледале.

To be continued...
In next episode:Римејкот од 1978-79...
Не е страшен од денешна перспектива иначе... Исто и The Day The Earth Stood Still ќе ти се допадне штом ти се допаднаа Снечерите. И едно ретро филмче да препорачам. Снимен во 2009 но со ефекти и саундтрак од 50-те, за мене беше многу интересно и се надевам на повеќе вакви ретро филмови.

Rains of Castamere бре. Култна ќе стане.

Добро бе, само јас ли го памтам највеќе по Еквилибриум Шон? :D

But I, being poor, have only my dreams; I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams.
Equilibrium-2.jpg

Не знаев каде да го ставам ова, оваа тема ми изгледаше најпригладна, бидејќи се разговара за се генерално, во врска со филмовите и екипите.

Еве едно интересно интервју со Alec Gillis, мајстор за специјални ефекти, каде со Comicbookgirl19 говорат за денешниот Холивуд, претераното користење на CGI и дигитални ефекти и каде треба и каде не треба, недостаток од практични специјални ефекти, стоп анимација, кукларство и аниматроника во филмовите, разликите, придобивките, политиката на филмаџиите, како системот функционира кога се креаира филм итн. Многу интересно интервју кое вреди да се потроши час и нешто на него :).

Also, I'm very much looking forward to his independent new project, Harbinger Down. Looks, pretty, much, badass :D.

Тоа Хејнговерот треба со устав да се забрани бе, и се што се снима комедија моментално, секое продолжение да се стави тука на гласање па да се снима...
Верувам дека е лош ама не верувам дека си го може со ова (Не скокајте, во автобус ми го пуштија). Физичка болка осеќам од дијалозите, сценариото, актерите...

Верувам дека е лош ама не верувам дека си го може со ова (Не скокајте, во автобус ми го пуштија). Физичка болка осеќам од дијалозите, сценариото, актерите...
Кчер бе, што очекуваш ти :pos:

У филмов само убавината на Кетрин Хејгел, а па кога ми кажува дека бил многу добар и многу смеење имал. Ќе се упукав кога го гледав, скапав саат и пол.

Го гледав The Place Beyond The Pines. Му давам препорака. Ме однесе филмот во правец кој не ни можев да го претпоставам, не дека е трилер. Ама сепак, убаво разработена приказна. Мене ми се допадна. И Гослинг растура бре. А тука е и Купер (тој баш и не растура). Иднината на Холивуд на едно место.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom