Филм или книга?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Книга дефинитивно.Кога читаш сам си правиш филм, имаш некоја визија за ликовите и настаните, додека на филм можеш да се разочараш некогаш зашто не излегло исто како што си замислувал ти:)
Филмот е само скратена верзија на книгата, а во книгата може повеќе да се научи отколку на филмот.

Јас сум за филм..

Книги читам само кога морам.. никогаш немам прочитано книга така за релаксирње или слично бидејќи ме мрзе :kesa:

Книга:) Како што рекоа многу пред мене, книгата сам си ја замислуваш и си создаваш твој единствен свет во кој, за среќа, барем малку можеш да избегаш од денешнава реалност. А фала богу гледам и филмови, има многу добри филмови со одлична порака, но сепак мислам дека книгите се помудри.:)

мене ми е многу подобро филм

Книга. На филмови ако глеам сам заспивам, ако глеам со девојка ми ондак не го догледувам.

za mene podobro e film da gledam ako knigata e triler ili nesto taka ko romance, ama ako se raboti za filozofija ili nauka togas kniga definitivno!

Film!Preku glava vise od knigi cel zivot!Knigi osnovno,knigi sredno,knigi fakultet i vise se otkazav i se relaksiram so dobar film:pos2:

Филм во преден план...али не е на одмет и некое книжуле да се прелиста :)

Во последно време сум повеке за книга иако во минатото секој момент го користев за да погледнам добар филм.

За секој филм може да се напише книга, но не и за секоја книга може да се сними филм. Многу работи видеото знае да ги изостави, додека пишаниот збор не познава граници.

Книга:) Како што рекоа многу пред мене, книгата сам си ја замислуваш и си создаваш твој единствен свет во кој, за среќа, барем малку можеш да избегаш од денешнава реалност. А фала богу гледам и филмови, има многу добри филмови со одлична порака, но сепак мислам дека книгите се помудри.:)
ОУУУУУУУУУ
Немаш појма колку мн е добар ставов респект
Јас се сложувам со тебе
позз

Филм дефинитивно и секако ова е до вкусот ..некој сака филмови некој книги и никогаш нема да се разјасни што е подобро...

И филмовите и книгите се добри. Како што кажа Rock Girl, интересно е кога ќе читам книга и си го замислувам амбиентот каде што се случува. :) Најчесто тој амбиент ми е веќе познат од некаде, а потоа колку и да сакам, не можам повеќе да го оттргнам од главата, и колку и да ја читам книгата, амбиентот ќе ми остане ист. :)
А, филмовите е најинтересно да ги гледаш во друштво, тие се исто така интересни.

Во последно време малку ги баталив книгите,но сепак мислам дека со нив повеќе се соживуваш со приказна и самите дејствија во неа.Инаку правило ми е делата на Стивен Кинг првин да ги прочитам,а после тоа да ја погледнам и нивната филмска верзија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom