File Sharing or Not?

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување

File Sharing or Not?

• Free File Sharing...

Гласови: 20 90,9%
  • Hollywood Laws...

Гласови: 2 9,1%

• Вкупно гласачи
    22

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Дали да торентираме или не? Дали да ги слушаме глупостите на Холивуд или не? Дали да си ги разделуваме своите работи или не? The Pirate Bay или Hollywood?

Според Холивуд ако ги дадам моите филмови на пријателите, правам илегална работа, нели? Па... Burn Hollywood Burn...:nerv:

Комуницирањето и разменувањето е основа на човечкото општество. Сакат да не затворат за тоа. Сакат да го сменат тоа... Но нема да им дозволиме. We will fight back.:violent1:

Што имате да кажете?

Мислам дека доколку дадеш филм на некого, тоа само по себе не е илегално, но доколку тој го земе филмот да го преснимува со цел да постигне заработка, јавно да го емитува без согласност на издавачот и слично, се смета за илегално.

Многу пати се обидувале да затворат многу страници и P2P програми но со денешниот развиен Интернет, брзо се наоѓаат други решенија. Некаде читав дека P2P програмите не се илегални, туку станува збор за размена на фајлови со други членови и при тоа не се кршат никакви права, доколку фајловите што ги симнуваш, тој другиот ги поседува легално :pos:

И за торентите читав дека воопшто не се илегални!

Би рекол: The Pirate Bay, ако требаше да ги слушаме овие од Холивуд добар дел од државава ќе беше во затвор. А и зошто да не споделуваме фајлови ? Сакаат за се и сешто да даваме пари ? Епа неможе.

Епа тоа е проблемот. Холивуд сакат да ги соборат сите торент тракери бидејки губат пари поради тоа што лугето си разменуваат филмови без никаков профит. Дали торенти или во 4 очи, за нив тоа е исто.

Епа тоа е проблемот. Холивуд сакат да ги соборат сите торент тракери бидејки губат пари поради тоа што лугето си разменуваат филмови без никаков профит. Дали торенти или во 4 очи, за нив тоа е исто.

шо бе??и после ја за секоја игра у ДВДтека да идам:??да давам 100денари??а вака пиши на торрент трацкер download,стај на ЦД и готово,иамш нова игра до 10денари,

шо бе??и после ја за секоја игра у ДВДтека да идам:??да давам 100денари??а вака пиши на торрент трацкер download,стај на ЦД и готово,иамш нова игра до 10денари,

Игрите не се 100 денари, туку 1000+ денари. Ама не зборуваме за игри, туку за филмови и музика.

Ви препорачувам да ги гледате документарните филмови, без пари може да ги најдете, барајте по Mininova.org или на Google.

Steal This Film

Steal This Film 2

Good Copy Bad Copy

Дали да си ги разделуваме своите работи или не?
Твоето споделувај го, никој не ти пречи. Туѓото ако го споделуваш е кражба.
Според Холивуд ако ги дадам моите филмови на пријателите, правам илегална работа, нели?
Не сваќаш... ТВОИ би биле кога ТИ би ги снимил. Ако Холивуд ги произвел, на Холивуд се. Ако ти раздаваш нешто на пријателите без да го прашаш Холивуд, крадеш. Што не е јасно?
Комуницирањето и разменувањето е основа на човечкото општество.
Ма дааааај (што би рекле боки 13 и биг фет мама).
Никој не те спречува да комуницираш (барем холивуд не). Ако толку силно веруваш во слободата на раздавањето, фати си девојка и пиши ми приватна порака за да ме информираш. Многу поинаку ќе гледаш на своето тогаш.

Видете, и јас симнувам по торенти и глупости. Ама преку десната нова и левата чевла ми е од робин худовски филмови. У стилу земи од холивуд - дај на струмичани.
Кражбата си е кражба, крај.

Нешто не разбираш. Кога ке купаш CD тогаш станува твое. Нема веке што Холивуд тука да ти се меше.

Freedom of speech. Freedom of choice.

(Дискутираме, без лична навреда :))

Треба да ги поддржуваме артистите, а не Холивуд. Тоа ми е поентата, бидејки ти не плакаш на артистите, плакаш на Motion Picture газдата.

Бај д веј, ти девојката за сопственост ли ја сметаш?

Ти убаво кажуваш, ама лошо го интерпретираш истото.
Кога ке купаш CD тогаш станува твое.
И јас исто викам. Кога ти ќе го купиш оригиналниот филм, тој треба да си биде твој. И твој си е. Холивуд има проблем кога ти од тој филм ќе направиш 1000 копии и ќе ги шиткаш за 100 денари од парче, Холивуд има проблем со тебе. Исто така и на другар еден ако му дадеш да го изреже, бидејќи губат потенцијален клиент.
Да разјасниме. Тоа што си го купил е твое. И само твое, јебига.

Треба да ги поддржуваме артистите, а не Холивуд.
И што сега. Ќе те гледам у очи надолж и попреку а ќе ме лажеш? Немој така душо... Сакаш да ме излажеш дека ти ако им го дадеш цд-то на децата од маало да си го изрежат безпари, целиот приход (кој се едначи со 0) ќе им го дадеш на глумците од Холивуд? Јааааа мајката :pos:

Кај девојката моја не се чепкај. Ептен сум осетлив кога се работи за моја лична сопственост :helou:

Оставам ја девојка ти на страна, тоа е твоја работа. Ај :smir:.

Грешка си разбрал. Не велам за тие што ги продаваат цедињата, тие ич не ги поддржувам, нека горат. Велам за тие што слободно ги дават на другите.

Ако има на некој пари да дадам, тоа ке е преку донации на некои автори, сигурно не преку некои други агенции/издавачи или не ти знам таму што друго.

И какви глумци од Холивуд бе? Тоа е работата, :nenene: на Холивуд. На тие независните. Би поддржал некој кој бесплатно ја дава својата музика, а не некој кој за 1 песна ке ми бара 5$, или за некој филм ми бара 50$.

Мора итно да се промени целиот copyright систем.

И бај д веј, Холивуд има јуристикција само во USA, тука може топките да ми ги јаде.

Еве нешто од TPB:

Websheriff, oh this sheriff

So, our old friend Websheriff has just dropped a press release that he's going to sue us for 100 million dollars. I can see his Dr. Evil grin when he said that number to the press.
They're going to sue us for Prince, The Village People, Bob Marley, UB40 and Michael Jackson. The common thing for all of these artists are of course that noone listens to them anymore. And hey Michael - do you want us to pay you in small kids maybe?
Websheriff says he wants to sue us in Sweden and in the US. Most of us civilized people understand that people cannot be sued outside their own domicile - aka we can not be sued outside of Sweden. So good luck with that. It proves that the sheriff is just after making some headlines!
Oh on a side note Mr Sheriff - you're saying to the press that you have not sent PI's after us? And that we're paranoid to think that we have had PI's after us? Well, read the police investigation - there's statements from a PI company in there. But of course you're not interested in reading over 4000 pages, it's too hard.
The good thing about this is that we just broke TorrentSpy's law suit. Maybe time to call Guiness, we like to break world records and we just broke one I think! Hooray for TPB!

Би рекол дека поддржувам фајл шер. Зошто? Доколку мораше се да се плати, нашата држава до сега ке работеше на win 98 (таман ке ги исфрлеа од употреба или купува XP/wista за 100 долари 98-ката ја шитка за 20). Едноставно немаме стандард за таа работа. Доколку би го имале, и би земал 1500-2000 долари/евра плата, па би дал 10-15 долари/евра за филм или музика или 200 долари/евра за лиценциран виндоуз. И со малку повеќе контрола пиратеријата ке се сведи на минимум. Но дотогаш, viva la piraterija :)

Има и други начини за заработка на пари освен со продавање боксови. Ама не носат толку пари колку што носи продавањето боксови. Епа сеа јебига, самите си се криви што постои пиратерија и шеринг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom