FIFA Ballon D'or 2012

Ваш избор за FIFA Ballon D'or 2012?

• Вкупно гласачи
    193
  • Гласањето е завршено на .
184499_519638044734245_549246842_n.jpg

Ајде нека му честито и четвртата Златна топка по ред.

А зш никој не спомнуве оти бест 11 е цела од шпанско првенство

А зш никој не спомнуве оти бест 11 е цела од спанско првенство
Точно.
Најдобрите 11 играчи номинирани од ФИФА сите се од Шпанската лига, Фалкао е само од Атлетико Мадрид, другите се од Барселона и Реал Мадрид.
За најдобар тренер е прогласен Висенте Дел Боске.

Најверојатно во ситуација кога капитенот е во потесниот избор на наградата тогаш гласа заменик капитенот.
Не туку Роналдо кажа дека се повредил дента кога требало да се гласа и кога дошол официјалниот претставник од ФИФА бил на медицинцски преглед па гласал вториот капитен. Мислиш за тие 5 бода ќе му избегаше наградата.

Меси си гласаше како капитен на Аргентина.

Жалосно Меси да освои а не Роналдо педерчето 'страшно, што ќе кажат сега симпатизеритре на ЦР 7
Се е наместено видете нели кркркркркр. врска нема тоа меси он дубиаве абе.......
Ако Ако ќе се разберме :гик:
Ле‘ве ин ме„си ти“е :LOL:.

Не, ништо не кажуваме, минимални ни беа очекувањата дека ќе освои Роналдо. ;)

Финтата е у вас, особено па ти си напорен, Барса гази сезоанва тебе мислењата 90% ти се за Реал.

Значи, вака се работите.
Меси освојува награда, реакциите се:
ХАХАХАХ РОНАЛДО НИШТО НЕ ОСВОИ!
ПЕДЕРЧЕЕЕЕ РОНАЛДО ЌЕ СОНУВА САМО ЗА ЗЛАТНА ТОПКА!
СИСАЈ РОНАЛДО!

Меси? Не, не е битен Меси, битно е Кристијано што не освои.

90% од реакциите се „хејтање“ кон Кристијано, 10% пофалби за Меси.

Критериумот за наградава? Одамна загубен.

2011: Роналдо 1 трофеј (Копа дел Реј) - најдобар стрелец во лига.
2012: Меси 1 трофеј (Копа дел Реј) - најдобар стрелец во лига.

Двете најголеми премиси кои им се заеднички. Не ми го спомнувајте рекордот на Меси годинава, нема врска, лани Роналдо имаше повеќе голови во лига, со репрезентација...

Разликата - 2011 играчот со такви достигнувања не освојува, 2012 освојува.

. Гласаат фудбалери и тренери од секоја држава, а колку се „стручни“ нивните мислења, можеме да видиме од нашиве тука.

Плус 70% од наградата е медиумски исфорсирана. Меси е секогаш преставен како „невино момче“, Кристијано е „лошото момче“. И така, овие шо гласаат не влагаат у длабоки мислења кој бил подобар и праќаат гласови базирани на маркетинг.

Fuck logic. Таква е наградата последниве години. Годинава го достигнаа врвот и со смешниот „најдобар тим“. :гик:

Со Златната топка може некако да се сложам, иако лани имаше еден критериум, сега истиот критериум не важи, но годинава се случи Герд Милер.
Честита нека му е, и нека му се множат доколку ги повтори перформансите од годинава.

А за тимот, не можам да се согласам воопшто, почнаа сериозни киксеви да се прават, првин местенката со ждрепката за ЛШ, сега и идеалните 11.
Срамота.

2011: Меси и Роналдо имаат ист број голови во сите натпреварувања, Меси едно 30 асистенции повеќе, Роналдо освои КДР а Меси освои Ла Лига и ЛШ.
2012: Меси има едно 30 гола и 20 асистенции повеќе, сруши рекорди за Гинис, освои КДР а Роналдо освои само Ла Лига.

2011 - Меси и индивидуално и тимски подобар
2012 - Меси индивидуално 10 класи подобар, всушност најдобрата година што некој фудбалер некогаш ја имал. Роналдо има незначително поголем тимски успех. Да освоеше ЛШ и Европско па да збореше за тимски успех доволен за Златна Топка. Торес освои ЛШ, ЕП, ФА Куп, нека му ја дадат нему.

Да не зборуваме за фактот дека Меси 4 години по ред е најдобар стрелец во ЛШ, со рекорден број голови минатата година (не бе само на Леванте дава голови он). Во Ла Лига за најдобар играч беше избран Меси иако Роналдо ја освои со Реал. Новинарот на Марка (апла про Реал) гласаше за Меси за Златна Топка. Само вие знаете повеќе.

100 пати повторена лага станува вистина, жално е што 100 пати ќе ја пишуваш за нешто за што знаеш дека не си во право.

Ај да прокоментирам за нанаградиве...

1.Јас искрено сакав Роналдо да ја освои Златната Топка,пошто според мене покомплетен играч е.Меси заслужено си ја освои,највише ради тие 90 гола,но како што реков не е незаслужено.
2.За голот на Сток нема што да се коментира,пошто според мене или неговиот или на Фалкао беше најдобар.На Нејмар воопшто не ми се свигаше и не ни требаше да биде финалист.Исто така многу ми е криво што головите на Ибра и Мексес паднаа после номинациите,и сигурен сум дека ке беа во финале(се разбира Ибра ке победеше).
3.Дел Боске:facepalm: Голема почит кон него али со таков дрим тим(со такви средни играчи),само некој улав не би освоил Европско.
4.И на крај за 11-те најдобри во светот,поточно во Премиера:tapp:Па не ме заебавај бе,што к.. бараа таму Пике и Алвес,кај што вториов ништо не освои,и повекето од пола година не играше,ама знаеш за Барса играат.Повекето фанови на Барса би се сложиле со ова.Е наместо овие двајца требаше Иванович да биде,пошто во 2012 покажа многу повеке од овие двајца,плус тоа освои ЛШ,не само што беше како карпа во одбрана,туку и играше како напагач кога фалеше гол и беше навистина ефикасен.Исто така и Рвп можеби требаше да биде во 11-те најдобри,али покрај Роналдо,Меси и Фалко неможеше.

Честито Меси, сосема заслужено, ама поголема брука од тоа топ 11 нема, од Челзи и Баерн како финалисти ниту еден играч. Алвеш, Пике, Марсело па и Алонсо, па не ме јеби бре! Па и Чех и Ноер пред Икер требаше да бидат.

(Не)свесно го испушти освојувањето на ЛШ на Меси 2011 година, кај што даде гол во финале и беше најдобар стрелец на натпреварувањето.

Двете најголеми премиси кои им се заеднички. Не ми го спомнувајте рекордот на Меси годинава, нема врска, лани Роналдо имаше повеќе голови во лига, со репрезентација...
Ако лани за Роналдо мислиш на 2011, шо ако имаше повеќе кога Меси освои ЛШ како најдобар стрелец со два гола на Бернабе+ гол во финале и Ла Лига. И го засени Роналдо во секој поглед.

Oваа година Роналдо иако освои Ла Лига со Реал, потфрли во ЛШ и на ЕУРО кога најмногу требаше или немаше среќа во пенал рулетите иако со Баерн промаши. Не е во ланската форма, ,,одвај'' 16 гола во Ла Лига, наспроти 27те на Меси.
Да, да знам дека е прв шо дал голови на 6 класика по ред и дека во директен дуел ја освои титулата, ама ЛШ или ЕУРО да напраеше нешто или барем да беше во приближна форма на Меси од почетокот на сезонава, па да постоеа дилеми. Вака се знаеше кој ќе земе.

2010та е преседан само, нема кој нема да го признае тоа.

Ајде сега не чинеле тие кои гласале, сигурно ти и јас подобро би знаеле за кого да гласаме отколку професионалците!

ElNinho викаш медиумски исфорсирана! Па Роналдо не игра за Љуботен ебате па нема кој да го фали.

(Не)свесно го испушти освојувањето на ЛШ на Меси 2011 година, кај што даде гол во финале и беше најдобар стрелец на натпреварувањето.

свесно го испуштив. Пишав, заедничките работи.

Финтата е, лани викавте Роналдо не освои затоа што Меси освои Лига без врска што имаше повеќе голови, годинава некако обратно е нели?

Тоа е и финтата со наградата.

фор д рекорд, еве ова го имав постирано пред месец дена:

In 2012 this is how they performed against the top teams they faced.
v Spain’s TOP teams:
The teams considered TOP for this purpose have been: Real Madrid, Barcelona, Athletic Bilbao, Atletico de Madrid, Malaga, Levante, Sevilla & Valencia
Cristiano Ronaldo in 2012 against Spain’s TOP: 18 goals, 3 from the penalty spot
(7 of those 18 goals were scored against FC Barcelona, none from the penalty spot)
Lionel Messi in 2012 against Spain’s TOP: 16 goals, 6 from the penalty spot
(4 of those 16 goals were scored against Real Madrid, 1 from the penalty spot)
v Europe’s TOP teams
Cristiano faced Borussia Dortmund, Bayern Munich and Manchester City.
He scored 4 goals in 5 games against these big 3, one goal came from a pk.
Messi faced Chelsea FC and AC Milan:
He was only able to score 2 goals, both from the penalty spot, in 4 games.
ова за муабетот важни - неважни голови кој лани го фуравте исто.

Nevermind, пишав честитки до Меси. Заслужено или не, како кој ќе сфати.

Исто како и наградата. Со непостојан критериум и загубен кредибилитет кај многумина уште од 2010. година

А реално, годинава Balon D'or и не може да се означи како „неправилна“ колку што е тимот на годината.
--- надополнето: 7 јануари 2013 во 23:59 ---
ElNinho викаш медиумски исфорсирана! Па Роналдо не игра за Љуботен ебате па нема кој да го фали.

Знаеш како стојат работите со „мадридските“ весници.

ко членот погоре шо пиша, новинарот од Марка гласал за Меси.

2 Новинарот на Марка (апла про Реал) гласаше за Меси за Златна Топка.

.

FAIL.

Тоа доволно говори колку Марка е „мадридски“ весник.

Роналдо има еден лош имиџ од Јунајтед. А на сите им е очигледно дека Роналдо од тогаш и сегашниот Роналдо во психичка смисла не е воопшто истиот.

Меси има имиџ на невин од почеток, иако е прљав играч колку Роналдо. Но тоа кај него е у „втор план“. И тој има екцеси, но тие се оправдани нели?

Да не го должиме со ова, сме го терале муабетот. И ти знаеш како стојат работите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom