Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Најверојатно во ситуација кога капитенот е во потесниот избор на наградата тогаш гласа заменик капитенот.Dobro be neli K Ronaldo bese kapiten na Portugalija ? Izgleda trakata mu ja dal na Bruno Alves samo za da glasa za KR.....SRAMOTA.....
Најверојатно во ситуација кога капитенот е во потесниот избор на наградата тогаш гласа заменик капитенот.
Аааа, епа затоа и пишав најверојатно затоа што не бев сигурен. Ама ете не сум бил во право, очигледно педерски потег од страна на Роналдо.Меси својот глас го даде за Иниеста, Чави и Агуеро!
Најверојатно за да ги добие поените ја дал капитенската![]()
Аааа, епа затоа и пишав најверојатно затоа што не бев сигурен. Ама ете не сум бил во право, очигледно педерски потег од страна на Роналдо.
Али јас пак ќе кажам, за мене оваа награда нема значење, без разлика на тоа што Меси е најдобриот фудбалер моментално на светот, откако не му ја дадоа на Снајдер во 2010.
Играч што не освои светско првенство не можете да се смета за некоја си легенда.
Клубскиот фудбал е далеку поразличен од репрезентативниот, во репрезентација не играш за големи пари во клуб играш. Друга работа е што е битна во репрезентација не ги бираш играчите т.е никој не купува играчи има поедини случаеви на менување на државјанство, но не може еден фудбалер да менува државјанство секој 2 години. Друга работа, репрезентациите не играат 50-тина натпревари во годината, па играчите да бидат уиграни, тоа се мал број на натпревари.
Од овие ограничувања репрезентативниот фудбал е далеку потежок од клубскиот и за тоа треба да биде поценет и успесите со неговата репрезентација треба да бидат повреднувани, затоа додека Меси не освои барем една светска титула не може да се споредува со легенда, мада поголема легенда е Марадона отколку Меси, пред се што на следното првенство ќе има 27 и ако евентуално не освои следното 31 тогаш нема да биде во оваа форма и ќе му бидат потребни и други играчи.
Ако идеме кој беше најдобар играч без кој колку освоил тогаш тоа беше Меси да. Али ако се иде по онаа логика кога му ја дадоа на Канаваро, најдобриот играч што највеќе освоил тогаш требаше да му дадат на Иниеста или Роналдо оваа година.