FIFA Ballon D'or 2012

Ваш избор за FIFA Ballon D'or 2012?

• Вкупно гласачи
    193
  • Гласањето е завршено на .
Не е битно ни кај се Билбао годинава, а не знам што треба да значи тоа дека Валенсија била со Лил и со Бате во група.

Милан беше со Малага, Андерлехт и Зенит па завршија втори со поен предност пред Андерлехт па што.

Факт е дека тимовите од Ла Лига имаат многу повеќе квалитет од тимовите во Серија А.

Да си ги гледал Гетафе на пример ќе знаеше дека за такви играчи како што поминале низ тој клуб како Солдадо, Кало Уче, Гранеро, Де Ла Ред, Дани Гуиза и којзнае уште колку од школото на Реал Мадрид тимови како Болоња, Киево, Аталанта, Каљари.... можат само да сонуваат.

На времето во Џенова, Сампдорија, и другите "мали" екипи играле играчи за кои Барса и Реал можеле само да сонуваат, а немој да ме замараш со Гетафе жити се.

Gledase reprezentativen fudbal vo 2012 ?
Sto mozese poveke da napravi Messi za Argentina vo ova godina ?Glaven vinovnik za 1vo mesto vo grupata,postigna rekorden broj na golovi za edna godina,12 vo 13 mecevi.....
Cekajte ima vreme i toj za nesto da napravi za Argentina,24 godini ima,minimum uste 7-8 dobri godini ima...Znaete kolku godini imase Maradona koga osvoi svetsko ? A na kolku Zidan ?

Нека освои немам ништо против. Гледам дека на 26 години ги имат освоено светските првенства Зидан Марадона Роналдо.

Сеа го чекаме и фактот дека Роналдо растурал и во Барса и во Интер и во Реал, а Меси само во Барса за впечатокот да биде комплетен. Ја типувам у наредните 15 минути и тоа ќе го прочитам.

Само не ми е јасно како Барцелона со 5 најдобри играчи за претходната година не успејаа да освојат ни еден трофеј :confused:

дете гледам фудбал од 2000 година не се замарај со години..јас ги фатив сите генерации од тогаш навака и знам убаво што пишувам..подоминатен играч од Меси не постоел до сега..реално и Зидан и Роналдо и Роналдињо во најдобра форма во денешно време тешко дека ќе освоеа златна топка покрај Меси..значи внимавај што пишуваш и без вреѓање бидејќи секој има право на свое мислење нели?
Доста контрадикторно ти е ова, и ај покажи ми дел каде те навредив? Секој си има право на свое мислење го почитувам тоа, не се обидувам да побијам мислење на никој, ама Меси треба уште многу леб да јаде за да може да оди во иста реченица со легенда како што е Зидан.

Само не ми е јасно како Барцелона со 5 најдобри играчи за претходната година не успејаа да освојат ни еден трофеј :confused:
Kako ne osvoija ? Xavi,Iniesta,Pike tuka se naogaat zaradi evropskoto,a Dani navistina ne zasluzuva tuka da bide.....
Cekam odgovor od madridistite i portuglskite fnovi ako gi ima ovde,neli Ronaldo bese kapiten na Portugalija ?Kako toa se smenilo odma ?

Kako ne osvoija ? Xavi,Iniesta,Pike tuka se naogaat zaradi evropskoto,a Dani navistina ne zasluzuva tuka da bide.....
Cekam odgovor od madridistite i portuglskite fnovi ako gi ima ovde,neli Ronaldo bese kapiten na Portugalija ?Kako toa se smenilo odma ?
Не ме разбра или така се правиш ти потенцирав како БАРСЕЛОНА не освои ни една титула со 5 од 11 најдобри играчи за претходната година ?

Не ме разбра или така се правиш ти потенцирав како БАРСЕЛОНА не освои ни една титула со 5 од 11 најдобри играчи за претходната година ?
Ups sorry.....osvoija be,kupot:)....A da ne zaboravime deka nagradite se za cela godina ne za sezona,taka da se zema predvid i ova polusezona 2012/2013......

Да ми тврди некој дека Меси е подобар од Кристијано, ајде ќе претраем. Ама некој уште од сега да ми го споредуе Меси со Зидан и Роналдо (дебелиот), или треба да е ретардирано пајче или нешто уште бетер.

Тоа што Меси освојува све што е можно со Барса, не зависи само од него. Барса ја има најдобрата генерација, игра тимски итн. Нека иде Меси у друг тим и нека освои 5-6 пати по ред Лига, ЛШ, Супер Куп и останато, па после споредујте го со Зидан и Роналдо, кои за мене се недопирливи и греота е вошкаров да го споредуете со нив (барем не сега, кога ќе наполни 35 години ќе праемо муабет кој бил и што бил)

Со финта.

Исто сако имаат со Тошо Малерот. :D
B1A41FADB83FCE439CBCFA14F26DBFCD.jpg

Да ми тврди некој дека Меси е подобар од Кристијано, ајде ќе претраем. Ама некој уште од сега да ми го споредуе Меси со Зидан и Роналдо (дебелиот), или треба да е ретардирано пајче или нешто уште бетер.

Тоа што Меси освојува све што е можно со Барса, не зависи само од него. Барса ја има најдобрата генерација, игра тимски итн. Нека иде Меси у друг тим и нека освои 5-6 пати по ред Лига, ЛШ, Супер Куп и останато, па после споредујте го со Зидан и Роналдо, кои за мене се недопирливи и греота е вошкаров да го споредуете со нив (барем не сега, кога ќе наполни 35 години ќе праемо муабет кој бил и што бил)
Ne se glupiraj ziti se....Znaci spored tebe site tie fudbalski eksperti,fudbaleri,treneri ( a gi ima mnogu)koi go sporeduvaat Messi so Pele i Maradona a poveketo vikaat deka e najdobar u istorija,ne se razbiraat od fudbal i se retardirani a ?
Boli a madridisti ?Epa boli,neka boli,puknete sto da pravime.....Site osven vie se retardirani i nemaat pojma od fudbal.....siguren sum deka u facata bevte isti ko vasiot omilen fudbaler,ajt na zdravje...

Залужено, сосема заслужено. Лео Меси најдобриот фудбалер во историјата на фудбалот - без сомнение. Уште еднаш честитки до него и БРАВО МАЈСТОРЕ!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom