FIFA Ballon D'or 2012

Ваш избор за FIFA Ballon D'or 2012?

• Вкупно гласачи
    193
  • Гласањето е завршено на .
Германската лига најдобра, највеќе поени, незнам што... и пак на крај кога ќе провериш во последните 10, па и повеќе години немаат освоено ништо. Ни ЛШ, ни ЕЛ, нити пак светско или европско првенство.
Така да џабе, битно е да се учествува. :cool:

По која логика Сериа А не е во топ 3 лиги во Европа ?
Иначе Келини и Пирло играја финале на Европско првенство, Видал беше во тимот кој освои првенство БЕЗ пораз, а и во цела европа Јуве имаше најмалце голови примено.(y)

Ибра после Меси и Кикица е најак напаѓач.

Според рејтингот на УЕФА кој се заснова на тоа колку тимови до каде ќе стигнат во ЛШ и ЕЛ во последните 5 години. Затоа и го изгуби Серија А четвртото место во ЛШ и покрај тоа што имаат тим што ја освоил ЛШ во последните 5 години.

За Прило реков дека заслужува да биде во тимот, а тоа што Јуве бил без пораз и со најмалку голови во Серија А со противници како Милан, Интер и Рома и не е којзнае какво достигнување.

Брат можда тресам глупости ама има далеку далеку подобри играчи кои играат во Германската, Англиската... лига кои заслужуваат да бидат барем дел од оваа екипа, а не само да го дрват на Барса и Реал!

има играчи кои вредат да бидат во овој тим но не се подобри..сега не ја претервајте дотолку..пак најдобрите играчи реално играат во Реал Мадрид и Барселона и сите да составувате најдобар тим моментално 80% од играчите ќе бидат од овие две екипи без разлика што немаа некои посебни успеси или не играа финале ЛШ..ајде стварно Пирло мораше да биди во овај состав..цела одбрана од Јувентус која се покажа најдобра во 2012 година и на две полиња(Јувентус и Италија) и сигурно барем еден требаше да биди во овој тим...Барзаљи најдобриот дефанзивец во светот го нема за другото што очекуваш?..од Германија само Лам можи да влези реално и никој друг...смешно е сега да се тргаат Чави,Иниеста или пак Пирло,Алонсо за Швајнштагер да влези кога не е на нивно ниво...Инаку и покрај се Англиската Премиер лига останува НБА во фудбалот

13548_149583715191735_658565557_n.jpg

После изборот кога Снајдер не доби, навака се е глупост
dobro ajde ti znajs so bilo glupsot so ne e :D da ti dajme slednata god ti da odbiras sakas ? aj prekutite ko neznajte kako ojt procedurava snajder izgiral 3 utakmici i zasluzil zlatna topka? ajde be ! haters gona hate 4 in a row and counting, koja od koja pozasluzena

Според рејтингот на УЕФА кој се заснова на тоа колку тимови до каде ќе стигнат во ЛШ и ЕЛ во последните 5 години. Затоа и го изгуби Серија А четвртото место во ЛШ и покрај тоа што имаат тим што ја освоил ЛШ во последните 5 години.

За Прило реков дека заслужува да биде во тимот, а тоа што Јуве бил без пораз и со најмалку голови во Серија А со противници како Милан, Интер и Рома и не е којзнае какво достигнување.

e ne ovoj timov na fifa sto dava golovi protiv osasusna getavfe e najjaktoto dostignuvanje

Сериа А е моментално 4 според некои математики, тие четвртото место го загубија заради Лига Европа, иначе Интер ја освои пред 3 години мислам.

А Јуве беше со најмалку голови во цела Европа не само Италија, а и Милан и Интер не се ништо послаби од Реал ?!:eek:

А и кои противници ги има Барса во Шпанија освен Реал ?

По која логика Сериа А не е во топ 3 лиги во Европа ?
Иначе Келини и Пирло играја финале на Европско првенство, Видал беше во тимот кој освои првенство БЕЗ пораз, а и во цела европа Јуве имаше најмалце голови примено.(y)

Ибра после Меси и Кикица е најак напаѓач.
po taa logina sto seria A dobiva 3 mesta za vo LS zatoa sto imaat pomalce bodovi od ligite top tri Anglija Germanija Spanija . Nego najpoveke vo ovoj tim mi fali philip lahm koj nekolku pati dokaza deka e podobar od marcelo i toa tokmu protiv negoviot Real Madrid i "Il maestro PIRLO" morase da bide tuka.

Финалистите во Лига Европа, Атлетик и Атлетико (Билбао ги посраа Јунајтед лани). Малага и Валенсија што се во втора фаза ЛШ годинава. Ако се доминантни Барса и Реал не значи дека другите се слаби.

денот кога меси ќе се пензионира сите ќе ја користите оваа констатација..тој на само 25 години направи толку многу што играчи како Роналдо,Зидан,Роналдињо,Ван Бастен не постигнаа цела кариера..а замисли има уште 6-7 години врвен фудбал во нозете на Меси..штета што Аргентина нема да освои СП инаку тогаш ни Пеле немаше што да измисли

Сериа А е моментално 4 според некои математики, тие четвртото место го загубија заради Лига Европа, иначе Интер ја освои пред 3 години мислам.

А Јуве беше со најмалку голови во цела Европа не само Италија, а и Милан и Интер не се ништо послаби од Реал ?!:eek:

Атлетико Мадрид, Малага (виде што им направија на Милан во ЛШ?), Валенсија, а затоа што збориме за лани и Атлетик Билбао беа многу силни.

e ne ovoj timov na fifa sto dava golovi protiv osasusna getavfe e najjaktoto dostignuvanje
Oсасуна и Гетафе се подобри барем од десет тимови што играат моментално во Серија А.

dobro ajde ti znajs so bilo glupsot so ne e :D da ti dajme slednata god ti da odbiras sakas ? aj prekutite ko neznajte kako ojt procedurava snajder izgiral 3 utakmici i zasluzil zlatna topka? ajde be ! haters gona hate 4 in a row and counting, koja od koja pozasluzena

По постов твој не знам што е поголема глупост, самиот твој пост или изборот на ФИФА.

Снајдер таа сезона го предводеше Интер до 5 титули и со Холандија стигна до полуфинале на СП.
А Рамче освои La Liga и беше очаен со Аргентина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom