Феноменот наречен Timbaland

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Не, туку 90% од љубителите на ваквиот тип музика не ти го праат ќејфот, па викаш дека се музички необразовани.:)
Прва работа. Срање можеш да наречеш некоја песна или ватевер од правецот кој ти го слушаш, бидејќи по некое непишано си правило, компетентен си да ги оценуваш бидејќи ги слушаш, и ја следиш работата на авторите. Значи-дозволи оние кои се компетентни за оваа музика да ја оценат неговата работа. Тие во ова поле, се далеку по музички образовани од тебе и од секој друг што не слуша аренби/комерцијален хип-хоп.

Второ. Ќе ти дадам најпрост пример со "Maneater" од Нели Фуртадо (негова продукција). Иако е издадена пред година и кусур, песната сеуште се врти по радио, кафичи и дискотеки.
Значи секоја песна што е хит помалку од 5 години е кич? Значи според твојава логика, „Миле воли диско“ треба да е ултимативен хит, актуелна е уште пред да се родам.:icon_lol:
Јас не реков дека е целиот правец срање:) туку се држев до темата за тимберленд. Кересуон, тупак, снуп, паблик енеми итн... се супер и јас ги слушам. Во аренби не сум упатен толку знам само некои постари песнички од диангело и таквите што беа актуелни кога бев средно и основно. Во право си во музиката што јас ја слушам има срање и тоа многу повеќе од другите правци но исто така има и многу повеќе примери за квалитетна музика од било која друга.

За тоа 5 години мора да се слуша за да е хит го зедов само како глуп пример за да полесно биде сватена паралелата што сакав да ја направам. Можеш да земеш и 10 години или 3 години. важно е да не биде 2 месеца колку што обично се слушаат. Кој сега ги слуша пусикетдолс или кај е фифти сент го нема веќе на телевизија, еминем го остави сам и сега одеднаш не знае?

Што се однесува до миле воли диско и остатокот од групацијата тоа е една друга проблематика што мислам дека не можеме на форум да ја разработиме. Треба да одиме во МАНУ и да има кажеме видете што е феноменот со ова. Дури и тогаш се сомневам дека ќе откирјат нешто.:wink:

lele kako gi pogoduvas peacite sto sekoe utro me raspolozuvaat..
sto i fali na 50 Cent ft.Justin - ayo tehnology..or whatever
Sea da ne izleze deka slusam samo od tie sto gi narekuvate one hit wonder..
neznam kako ke me sfatite..Na pr nekoja pesna sto e bila hit 4 god..da ne recam mi e skurcena i mora da promenis nesto ili da slusnes nesto ponovo..taka?
ti pak ke ja slusas taa pesna ama 1 ili 2..dnevno..a ne da ja stavis na repeat na winamp.
taka da ovie one hit wonder se dobro prifateni za clubovi..i sl.
i dobro si ja vrsat ulogata , a taa e da te zabavuva.

Timberland rulz најзакон човек нема што.Нема песна со него што е лоша. Последно ми се допаѓа неговиот микс од One Republic-Apologize

Можда нема вистински сенс за музика (не свири инструмент,не поседува гласовни способности,итн.), ама има сенс за ритам и бизнис.

Сенсот за ритам му е во тоа што можи да оцени што звучи добро,а за бизнис што знае што се продава и што ќе успее на музичкиот пазар.

Мислам дека многу солидни хитчиња направи, почнувајќи од Say it right со Фуртадо,па до последниот Apologize. И сите се искачија на првите места во рекордно време.
Плус,имаат добар ритам,певливи се и многу заразни.

Ја сфатил формулата за успех на денешното живеење. Ја размрда малку светската музичка сцена, недостигаа такви лесни хитчиња.
Секоја чест за тоа.

[media]http://www.youtube.com/watch?v=TWuM3NRBCFA[/media]
[media]http://www.youtube.com/watch?v=XTvtwZXVZA0[/media]
[media]http://www.youtube.com/watch?v=5eZPSO_BTUk[/media]

Oкеј добар е дечкото како продуцент, ама некако целиот оној фамозен Фарел Вилијамс Стајл појавување у секоја направена песна некако ќе направи да ни стане одбивен и ќе го снема ко Фарел

Миси Елиот, Бројк, Бренди, Џеј Зи, Џастин Тимберлејк, Лил Ким, Лудакрис, 50 Cent, The Game, Нели Фуртадо, Џувенајл, Pussycat Dolls...

Koj od gorenavedenive e peac?
Nieden ne mi izgleda kako takov:)

Хаха пикасо да не ги сметаш ти само оперските пеачи за вистински пеачи, и овие се некој вид на пеачи, не сите бидејќи некој од нив се рапери и слично.

Јас мислам дека е еден од најдобрите продуценти во моментов. Да не беше он голем број од денешниве звезди немаше да направат такви добри песни.

:olee::olee::olee::olee::olee::olee::olee::olee::olee::olee::olee:no comment..........

Продуцент, композитор, пејач, рапер...

Постои ли нешто поврзано со музика а Тимберленд да не може да го направи. Моментално е број 1 на музичката сцена, ако не се наоѓа како изведувач тога бидете сигурни дека некоја од неговите песни е на број еден на билборд листата.

Кој соработува со Тимберленд и каде се е присутен?
- Ова се само дел од имињата кои се партнери на Тимберлен:
Миси Елиот, Бројк, Бренди, Џеј Зи, Џастин Тимберлејк, Лил Ким, Лудакрис, 50 Cent, The Game, Нели Фуртадо, Џувенајл, Pussycat Dolls...

Овај човек внесе многу новитети во музичкатаи успеа да го смени сивилото кое владееше на музиката сцена.
Новиот и препознатлив Тимберленд ритам започна со песните на Нели Фуртадо - Promiscuous и SexyBack на Џастин, новите и интересни битови внесоа свежина во увото на слушателите. Препознатливиот звук на електрична гитара измешана со тапани и сето тоа зачинето со робо-семплови денес стана карактеристика на секоја втора песна, значи Тим-мен денес претставува лидер на музичката сцена. Минатата година беше продуцент на најдобриот машки албум на Џ.Т и на најдобриот женски на Нели Фуртадо, моментално работи со Мадона на нејзиниот нов албум, помогна во продуцирањето на албумот на Џеј Зи како и на албумот на Др. Дре. Неговиот нов сингл Apologize(ft. One republic) полека но сигурно се искачува кон врвот на топ листите(веди да го слупните, според мене е еден од новите хитови)

Како ли само престигнува да го направи сето ова не знам...

Значи што мислите за него, ви се допаѓа неговата работа, како го оценувате неговиот албум и сл.

компјутер и софтвер за праење музика и се е можно:)

еден од малкуте музичари со музичка академија... не ко овие идиотиве на денешницава... токио хотел етц копилаци од 16 години абер си немаат! а џастин го има испотено газот малце за да го постигне она што е!

И шо...редите моабети за чоеков,а уствари никој досега не му го погоди името...дај погуглајте малце пред да почнувате дискусии

timbeland_120.jpg
Одличен е,Мозок би рекол се хит до хит му е :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom