burn84
Говорете Македонски
Јас не реков дека е целиот правец срањеНе, туку 90% од љубителите на ваквиот тип музика не ти го праат ќејфот, па викаш дека се музички необразовани.![]()
Прва работа. Срање можеш да наречеш некоја песна или ватевер од правецот кој ти го слушаш, бидејќи по некое непишано си правило, компетентен си да ги оценуваш бидејќи ги слушаш, и ја следиш работата на авторите. Значи-дозволи оние кои се компетентни за оваа музика да ја оценат неговата работа. Тие во ова поле, се далеку по музички образовани од тебе и од секој друг што не слуша аренби/комерцијален хип-хоп.
Второ. Ќе ти дадам најпрост пример со "Maneater" од Нели Фуртадо (негова продукција). Иако е издадена пред година и кусур, песната сеуште се врти по радио, кафичи и дискотеки.
Значи секоја песна што е хит помалку од 5 години е кич? Значи според твојава логика, „Миле воли диско“ треба да е ултимативен хит, актуелна е уште пред да се родам.![]()
туку се држев до темата за тимберленд. Кересуон, тупак, снуп, паблик енеми итн... се супер и јас ги слушам. Во аренби не сум упатен толку знам само некои постари песнички од диангело и таквите што беа актуелни кога бев средно и основно. Во право си во музиката што јас ја слушам има срање и тоа многу повеќе од другите правци но исто така има и многу повеќе примери за квалитетна музика од било која друга.За тоа 5 години мора да се слуша за да е хит го зедов само како глуп пример за да полесно биде сватена паралелата што сакав да ја направам. Можеш да земеш и 10 години или 3 години. важно е да не биде 2 месеца колку што обично се слушаат. Кој сега ги слуша пусикетдолс или кај е фифти сент го нема веќе на телевизија, еминем го остави сам и сега одеднаш не знае?
Што се однесува до миле воли диско и остатокот од групацијата тоа е една друга проблематика што мислам дека не можеме на форум да ја разработиме. Треба да одиме во МАНУ и да има кажеме видете што е феноменот со ова. Дури и тогаш се сомневам дека ќе откирјат нешто.:wink:
lee: