Секогаш од друштво,пријатели или околината ако некој ти се допаѓа се распрашуваш кој/а,каков/а е материјалната состојба каква е па ако одговараат бараните карактеристики настапува таканаречената љубов.
Ретко кога врската или бракот биле од љубов независно од тоа дали партнерот е од Македонија или гастербајтер.
Јас па глупа, цел живот мислам дека кога ти се допаѓа некој, прво гледаш дали ти оди муабет и останати пропратни карактеристики од типот на дали сте компатибилни со темпераментот и карактерот, кога ете видиш, ти доаѓаш со теоријава да не' просветлиш и да ни кажеш како било.
Ова е најнеточното нешто што сум го прочитала. Можеби било точно пред 100 години, кога имало договорени бракови, а денес, со исклучок на девојки/момци кои само тоа ги интересира, тоа не постои.
Кога станува збор за нормални, просечни луѓе, прво нешто што прават кога им се допаѓа некој е: се распрашуваат за контакт, па стапуваат во контакт, па излегуваат, па ако се најдат во муабет, продолжуваат со излегување, ако им е убаво влегуваат во врска, ако врската им се развива во нагорна линија и веќе станува стабилна продолжуваат со врската и на крааааааааај, после одреден временски период, ако сметаат дека си одговараат стапуваат во брак, ако не, секој си оди по својот пат. Е толку е едноставно.
Јас навистина не знам кои се муабетиве со распрашување за нечија материјална состојба. Или јас живеам на Марс или ти се движиш во некои чудни кругови.
Никогаш до сега не ми се случило да чујам некој да се распрашува за нечија материјална состојба, али како што реков, можеби живеам во паралелен универзум, никад не се знае.
Тоа дека ниедна врска/брак не е од љубов, тоа мало морген. Разбирам дека сите во одреден дел од животот се огорчуваат од погрешни избори и лоши врски, ама тоа не значи дека автоматски значи дека љубов не постои и дека ниедна врска/брак не е од љубов.
Ако ти го правиш тоа, тоа веќе си е твој избор и твој живот, ама не мора да го пишуваш тоа као да е универзално правило, кога апсолутно не е.