Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
А зошто мислеш дека има машко и женско однесување, дали мажите треба да се потенцираат на тоа бахато насилно однесување што дури и го сметате за нормално, а жената да трепка со очињата и да е без став? Јас ако сакам линија ке повлечам пред некој тоа е моја ствар
Изгледа е нормално за мажот да биде насилник. Таква му е улогата на мажот, со боксови и шамари да ја искаже љубовта на женското.
жена е жена, маж е маж, сега ако сакате да ги смените улогите да жената со боксови и шамари му ја искаже љубовта на мушкото, кој ќе ете срамежливо ќе ја наведне главата и ќе рече „исто и јас те сакам“ тоа е ваш избор, ама бидете сигурни во иднина

Изгледа е нормално за мажот да биде насилник. Таква му е улогата на мажот, со боксови и шамари да ја искаже љубовта на женското.
Зошто сметаш дека мажите не се жртви на семејно насилство!? :)

Најчесто жените кои се успешни и амбициозни размислуваат како мажи или имаат машки мозок и углавном се лезбејки еве кажете пример за една успешна жена која типично женски се однесува и размислува од типот на шминки, фризер, gossip и сл. (нема таква).
Под успешна подразбирам лидер или доминација во некои полиња како политика, наука и сл.

Еве кажете пример за една успешна жена која типично женски се однесува и размислува од типот на шминки, фризер, gossip и сл.
Под успешна подразбирам лидер или доминација во некои полиња како политика, наука и сл.
Радмила Шеќеринска.
Шминкана - check
Фризер - треба да ли да се праи муабет?
Gossip - check, беше кај Боки 13.
Политика - треба ли да се праи муабет?

Зошто сметаш дека мажите не се жртви на семејно насилство!? :)
Каде го кажав тоа?
Ако мислиш на цитираново, сарказам и иронија - прочитај поре, види како размислуваат некои поединци и биди малку пообјективен и реален :)

Воопшто не размислувам така. Свесна сум дека и мажи има жртви на семејно насилство, кои заради менталитетот на народот и стегите во општеството, не ни посегнуваат да пријават (зошто машко е нели, тој е физички посилниот пол, па како може жена да го тепа?).

Каде го кажав тоа?
Ако мислиш на цитираново, сарказам и иронија - прочитај поре, види како размислуваат некои поединци и биди малку пообјективен и реален :)

Воопшто не размислувам така. Свесна сум дека и мажи има жртви на семејно насилство, кои заради менталитетот на народот и стегите во општеството, не ни посегнуваат да пријават (зошто машко е нели, тој е физички посилниот пол, па како може жена да го тепа?).
Јас не зборувам само за мажот и жената, туку и децата. Зарем нема размислување " женско не се тепа"?

Ама и кога пријавуваат, органите го исмеваат (секако не апсолутно секој конкретен случај), но имаше кај нас таков случај.

Јас не зборувам само за мажот и жената, туку и децата. Зарем нема размислување " женско не се тепа"?

Ама и кога пријавуваат, органите го исмеваат (секако не апсолутно секој конкретен случај), но имаше кај нас таков случај.
Што за децата?

Ако ме прашуваш за ќотекот како воспитна мерка, јас сум најстрого против тоа и никако не го оправдувам. Со насилство ништо не се решава. За да воспитуваш деца треба да изградиш авторитет, а авторитет со ќотек не се гради.

А ако ми збориш за децата како жртви на семејно насилство....за жал да. Има и такви, машки и женски.

Не знам кој курац им е што секаде ги праат жените светињи. Мужите ако се склони кон физичко насилство жените се дефинитивно посклони кон психичкото насилство. Верувам дека нема муж што не е психички малтретиран од жената по дома, и затоа имаш пијанчење, бегање од дома, насилство итн. Којзнае колку мужи има што отишле млади јабана ради некоја дома што им ја цица душата секој ден по малце.

Верувам дека нема муж што не е психички малтретиран од жената по дома, и затоа имаш пијанчење, бегање од дома, насилство итн.
Така е, жената треба секој ден да му го пуши дома на мажот, да биде заинтересеирана за спортски и автомобилски муабети, за овој да не иде да љока.

Најчесто жените кои се успешни и амбициозни размислуваат како мажи или имаат машки мозок и углавном се лезбејки еве кажете пример за една успешна жена која типично женски се однесува и размислува од типот на шминки, фризер, gossip и сл. (нема таква).
Angela Merkel
Elizabeta II
Jacinda Ardern

Prilicno skoro site zeni koi se vo znacajni funkcii vo politikata moraat da se zamaaraat so sminki i frizer za da bidat pretstavitelni. (Brnabic e isklucok i lezbejka)

Да се надоврзам на претходниот пост има и многу жени кои се субмисивни и сакаат мажот да е доминантен останатите се независни и најчесто се стремат кон кариера.
Автоматски споено мислење:

Angela Merkel
Elizabeta II
Jacinda Ardern

Prilicno skoro site zeni koi se vo znacajni funkcii vo politikata moraat da se zamaaraat so sminki i frizer za da bidat pretstavitelni. (Brnabic e isklucok i lezbejka)
Ниедна од нив не е типична жена, и да има разлика да се средиш за да изгледаш попреставително или тоа да ти е дел од секојдневието и главна преокупација како на голем дел од жените.

Да се надоврзам на претходниот пост има и многу жени кои се субмисивни и сакаат мажот да е доминантен останатите се независни и најчесто се стремат кон кариера.

Ниедна од нив не е типична жена, и да има разлика да се средиш за да изгледаш попреставително или тоа да ти е дел од секојдневието и главна преокупација како на голем дел од жените.
Toa moze da go mislis ako si videl zena samo na film.

Што за децата?

Ако ме прашуваш за ќотекот како воспитна мерка, јас сум најстрого против тоа и никако не го оправдувам. Со насилство ништо не се решава. За да воспитуваш деца треба да изградиш авторитет, а авторитет со ќотек не се гради.

А ако ми збориш за децата како жртви на семејно насилство....за жал да. Има и такви, машки и женски.
Јас зборувам општо за семејното насилство, како се движат статистиките, кој родител го применува тепањето повеќе како некаква воспитна мерка!? Јас имам статистики дека мајката, во Европа и САД повеќе ги тепа децата (70-30%), ама има и статистики каде мажот доминира во оваа категорија.

Мажот, статистички доминира во семејното насилство спрема жената. Тука има законска заштита, па и (полу)функционални институции. Затоа не може да зборуваме за некаква традиција, кога постои закон. Може е и традиција крвната одмазда, тука важи потполно истиот аргумент.

И имаш метросексуалци.
Кај нас ги нема (педер во метро). Немаме метро. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom