Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Лицемерието е заштитен знак на модерниот феминизам.Значи за се и сешто им се криви мажите и патријархатот ,а никогаш не ги спомнуваат реалните проблеми на жените.На пример никогаш не реагираат за правата на бремените жени кои го губат своите работни места само поради својата бременост!Никогаш не сум ги слушнал да гукнат за правата на жените во текстилните фабрики или бутиците каде многу од нив се осигурани на пола работно време а работат по 10 сати!

Кој ти кажа? Во Македонија баш за ова највеќе се зборува.

Каде протестирале феминистките за овие проблеми на женската популација?

Пред два дена. И не прават само протести, организираат и други акции во врска со овие проблеми. Прашај некои од феминистичките здруженија или поединци кои се занимаваат со овој проблем.

Пред два дена. И не прават само протести, организираат и други акции во врска со овие проблеми. Прашај некои од феминистичките здруженија или поединци кои се занимаваат со овој проблем.
Ако е така респект за нив(y),само до сега ништо не сум слушнал во јавноста!

Ако е така респект за нив(y),само до сега ништо не сум слушнал во јавноста!

Пушти ти јавноста и медиумите.
Знаеш каде е проблемот? Не само жените, народот воопшто, се плашат да изгубат работно место, колку и да е мизерно. Затоа нема промени.

iaQi0y6.jpg

Ова сликава МИМЕво што ли да е не ми јасно...наводно жени го правеле мостот и не учеле Математика бидејќи некое феминистичко Мамбо Џамбо еСЏејДабулју итн? Точно го разбрав? Подобро текст од шарени слики и извадоци полесно се разбираат и ја пренесуваат пораката.

Жени вработени во ЕИГЕ пријавиле сексуално малтретирање од своите, најчесто постари, колеги, а неретко и од шефовите. ЕИГЕ (Европски институт за рамноправност на половите) е агенцијата на ЕУ која требаше да спречи вакви работи.
https://off.net.mk/vesti/razno/kadija-te-sudi-kadija-te-vika-na-intimna-rabotna-vechera-vo-hotel

Правна и политичка (не биолошка) рамноправност меѓу половите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom