Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
...жена да добие некоја директорска или др „висока функција“ позади неа секогаш стои мажот( дали татко или вујко) без разлика дали партиски или бизнисменски стои машки пол кој ја гурнал напред, но жена нема шанса (процентот ич) да добие такво место со свои квалитети, како прво

Дете, не стои "мажот", "жената" врски се во питање т.е. криминални акти без разлика дали се работи за маж или жена (кој/а) го/ја гура, сватете ендаш, бизнис си е бизнис (криминал).[DOUBLEPOST=1505652557][/DOUBLEPOST]
како второ, цела МКД е Раборци, така да тоа што сакаш да ме омаловажуваш каде живеам демек сум затуцана, тоа важи и за тебе драги мој, ако воопшто живееш во МКД, оти секоја педа на МКД во овој смисол е ист, никаде според тоа што го кажувам, нема како нормална појава, а може полошо и најлошо да има...

Раборци не е цела МКД (има Попчево, Рич, Сушица, Струмица, Битлоа, Скопје, Аеродром, Драчево), шетан сум така, бајаги.
Не омаловажувам, користам метафора.
Ништо, заеби.[DOUBLEPOST=1505652725][/DOUBLEPOST]
како трето, штом спомуваш едукација, а даваш пример за „сендвичи“ веќе јасно е колку си ти едуциран и од кого вон образовните институции

Па доста сум едуциран.
Мојата едукација (нивото) е признаена од страна на државата на сендвичите.[DOUBLEPOST=1505652805][/DOUBLEPOST]
и за крај, тука се сложувам, имаш право, треба да се смени опкружувањето, но во над 1 000 км од моменталнава локацијаи реално жената ќе ги има сите права на дело и како нормална појава споредбено со мажот!(y)

Па што чекаш?
Пакувај куферите и Гермааана.

Последно уредено:
Колкав е процентот на силувани жени, а колкав е на силувани мажи?

Знаеш што се случува кога ќе ти падне сапунот во затвор нели? :)

Само нема активист од мајка роден што ќе прави истражувања, што ќе презентира статистики, што ќе дига свест и ќе едуцира по ова прашање.

Затоа што тоа се криминалци, и нели, општеството нема одговорност за она што им се случува кога веќе го прекршиле законот.

Или што би рекле некои, сама си го барала кога се облекла како курва.

... моето го кажав, вие сега до утре инат можете да терате на нешто што не е, па да испадне дека снегот е црн, како и да е, јас сум сигурна дека сте свесни со самото тоа што вашите мајки и сестри од работа трчат дома да ви направат ручек, а не по пат со НЕЗАКАЖАНА СРЕДБА со другарка да одат во ресторан да ручаат оставајќи ве сами да се снајдете, како што го прави тоа таткото со јавување на телефон дека е на ручек со другари, а тоа колку директори и министри имате од женски пол во вашиот дом и во комшиите сами си знаете...неблагодарноста кон држава која ти дава бесплатно образование, а ти плукаш на неа е само уште еден доказ дека твоите те испратиле да се образуваш без основно домашно воспитување кое едно од правилата за почитување на тој што ти дава образование, почитување кон постар и кон жена, а тоа куферите дали ќе ги пакувам тоа набргу ќе не снајде сите нас во МКД со тиранската платформа и мигрантите кои се спремни на турската граница (y)

... моето го кажав, вие сега до утре инат можете да терате на нешто што не е, па да испадне дека снегот е црн, како и да е, јас сум сигурна дека сте свесни со самото тоа што вашите мајки и сестри од работа трчат дома да ви направат ручек

Така де исто кога мажите остануваат повеќе на работа, работат плус нешто на страна за екстра ќеш, домашни обврски итн.

Тоа се вика правилна распределба на труд, нормално е во МКД.
Онака, комунистички.

а не по пат со НЕЗАКАЖАНА СРЕДБА со другарка да одат во ресторан да ручаат оставајќи ве сами да се снајдете, како што го прави тоа таткото со јавување на телефон дека е на ручек со другари

:pos:

Види, ако имаш ти таков проблем не значи дека сите имаат.
Џабе се обидуваш да го претставиш ова како некоја универзална вистина.

а тоа колку директори и министри имате од женски пол во вашиот дом и во комшиите сами си знаете...

Знаеме.
Нула.

Ниту машки ниту женски.
Нула, nada.

неблагодарноста кон држава која ти дава бесплатно образование, а ти плукаш на неа е само уште еден доказ дека твоите те испратиле да се образуваш без основно домашно воспитување кое едно од правилата за почитување на тој што ти дава образование

Образованието во РМ не е бесплатно.
Ќе го знаеше тоа.
Ако беше образована...
а тоа куферите дали ќе ги пакувам тоа набргу ќе не снајде сите нас во МКД со тиранската платформа и мигрантите кои се спремни на турската граница (y)

Ајдеее...
Ајде куферите и Швајцарааа.

Последно уредено:
... вашите мајки и сестри од работа трчат дома да ви направат ручек, а не по пат со НЕЗАКАЖАНА СРЕДБА со другарка да одат во ресторан да ручаат оставајќи ве сами да се снајдете,
Не да трчаат се да прават, Треба повеќе да оставаат да се снајдат. Уште од мали да ги учат на задачи и домашни обврски и машки и женски. Така ќе има некоја промена.

Така де исто кога мажите остануваат повеќе на работа, работат плус нешто на страна за екстра ќеш, домашни обврски итн.
Тоа се вика правилна распределба на труд, нормално е во МКД.
Онака, комунистички.
:pos:

Види, ако имаш ти таков проблем не значи дека сите имаат.
Џабе се обидуваш да го претставиш ова како некоја универзална вистина.
Знаеме.
Нула.
Ниту машки ниту женски.
Нула, nada.
Образованието во РМ не е бесплатно.
Ќе го знаеше тоа.
Ако беше образована...
Ајдеее...
Ајде куферите и Швајцарааа.
...денешниве мажи во МКД остануваат повеќе на работа поради други причини, ретко поради работообврска, да речеме поради друштвото на колеги, поради згодната колешка, да го допијат вискито со колегата гледајќи фудбал на работно место, поради антипатија кон сопствената жена дома и други причини, тоа се вика повеќе слобода на мажот на работното место за разлика од жената,
...напротив, ЈАС немам проблем туку моите другарки кои само трчаат оти немаат време од моментално правење ајвар ( со кој дел од трудот учествува мажот во правење ајвар, зимница ? порано ТОЈ ги дигаше вреќите пипер и дрвата, сега и тоа не го прави го боли кичмата најчесто!! )
...и не само што е бесплатно образованието, туку и книгите од кои се учат се бесплатни за разлика од друго минато време, така да самиот си се тепаш со сопствениот епитет дека ТИ не си образован штом не си ги знаеш нивоата на образованието, а Швајцарија не е баш мој избор, исто ќе биде според структурата на населението како овде (читај меѓу редови), понатака, ќе имам премногу пари што не ќе знам што со нив и трето кога сакам да прозборам со некое машко, па и кафе да се напијам треба да се задоволам ако тоа биде куче или маче ;)
п.с.
со немање обавезителна воена обрска на мажите, како последица ги гледам мажите зад волан на автомобилот, а жената влече вреќа со пипер од тезга на пазарот, а да не кажам за домашни предмети за поместување, а денешниве момчиња при вработување ако нема ПЦ и биро понудата ја сметаат за тешка работа, не дај боже да го пратиш да дигне некоја кутија со предмети, офф не можам, ме боли кичмата, забрана имам од доктор итн, како да жената нема болки на кичма и слично... :facepalm:

Последно уредено:
...денешниве мажи во МКД остануваат повеќе на работа поради други причини, ретко поради работообврска, да речеме поради друштвото на колеги, поради згодната колешка, да го допијат вискито со колегата гледајќи фудбал на работно место, поради антипатија кон сопствената жена дома и други причини, тоа се вика повеќе слобода на мажот на работното место за разлика од жената,
...напротив, ЈАС немам проблем туку моите другарки кои само трчаат оти немаат време од моментално правење ајвар ( со кој дел од трудот учествува мажот во правење ајвар, зимница ? порано ТОЈ ги дигаше вреќите пипер и дрвата, сега и тоа не го прави го боли кичмата најчесто!! )
...и не само што е бесплатно образованието, туку и книгите од кои се учат се бесплатни за разлика од друго минато време, така да самиот си се тепаш со сопствениот епитет дека ТИ не си образован штом не си ги знаеш нивоата на образованието, а Швајцарија не е баш мој избор, исто ќе биде според структурата на населението како овде (читај меѓу редови), понатака, ќе имам премногу пари што не ќе знам што со нив и трето кога сакам да прозборам со некое машко, па и кафе да се напијам треба да се задоволам ако тоа биде куче или маче ;)
п.с.
со немање обавезителна воена обрска на мажите, како последица ги гледам мажите зад волан на автомобилот, а жената влече вреќа со пипер од тезга на пазарот, а да не кажам за домашни предмети за поместување, а денешниве момчиња при вработување ако нема ПЦ и биро понудата ја сметаат за тешка работа, не дај боже да го пратиш да дигне некоја кутија со предмети, офф не можам, ме боли кичмата, забрана имам од доктор итн, како да жената нема болки на кичма и слично... :facepalm:
Да бе,денешниве шмизли се турија од ајвар праење,на ништо друго не мислат кутрите.:(

п.с.
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Се надевам дека не си озбилна со глупостиве што ги напиша.

На болен човек што е спремен да силува некој, не му треба причина, им треба само прилика. Кога ќе го го укапирате ова, после тоа може да се прави друг муабет.
Агда може е во право за она како се работите во пракса. Пример, јас не се фаќам за полов орган кога покрај мене поминува згоден дечко. Ми се случило, а јас кутра во фармерки, патики и најрандом маица, ни деколте, ни бутур. Којзнае што им покажуваат на девојки со поотворен стил на облекување. Тоа на машко не знам дали му се има десено.
Остајте закони и право, основната култура на некои утепани, закржлавени и примитивци не е на ниво. Претежно кај нас вакви работи се дешаваат со дел од шиптараната, па нив јасно ми е дека никој не може да ги поднаучи како треба да се понашаат кон женско.

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5

Tака е, работи мажот на лента во Кромберт и кога му се здосадува си тура чаша виски, си пушта Манчестер - Реал и ги мерка колешките во газот.

Кул лого, though.

platforma.preview.png
лезбејки ножици праат?[DOUBLEPOST=1505817926][/DOUBLEPOST]
Од друга страна, мислења на Македонци за силуваната Холанѓанка:

21731287_10212817475207347_7241871679708204142_n.jpg

21751650_10212817474687334_2093938616292797197_n.jpg

Ова е само дел. Многу е лесно да си маж и да јадеш лајна...
Ако си толку по национално етикетирање на дебилни кретени и кретенки, тогаш овде имаш тројца Албанци, еден Србин, една Македонка и само еден Македонец.[DOUBLEPOST=1505818057][/DOUBLEPOST]
Обид за "хумор" се коментарите.
Don't get triggered.
не е обид за хумор
Помири се, живееш со мнозинство идиоти.
(види: Груевски беше десетина години на власт)

Последно уредено:
На болен човек што е спремен да силува некој, не му треба причина, им треба само прилика. Кога ќе го го укапирате ова, после тоа може да се прави друг муабет.
Агда може е во право за она како се работите во пракса. Пример, јас не се фаќам за полов орган кога покрај мене поминува згоден дечко. Ми се случило, а јас кутра во фармерки, патики и најрандом маица, ни деколте, ни бутур. Којзнае што им покажуваат на девојки со поотворен стил на облекување. Тоа на машко не знам дали му се има десено.
Остајте закони и право, основната култура на некои утепани, закржлавени и примитивци не е на ниво. Претежно кај нас вакви работи се дешаваат со дел од шиптараната, па нив јасно ми е дека никој не може да ги поднаучи како треба да се понашаат кон женско.
Tочно е дека има такви примитивци ама нема врска тоа со феминизам женски права и слични глупости. Има врска со домашно воспитување и образование. И тоа таквите се минимален број и ко што спомна тука најчесто тоа се Албанците. Ама кога се треска од земја Агда дека ни требало феминизам немало еднакви права и слични работи е глупост.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom