OMGWTFBBQ
Bone for Tuna
- Член од
- 3 февруари 2007
- Мислења
- 8.802
- Поени од реакции
- 4.420
Па така од женско и здружение направивме кованица во женски род Здруженска.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па така од женско и здружение направивме кованица во женски род Здруженска.
Не е ништо глупо и смешно Жените мора да бидат родово и сексуално освестени. На ти линк од Здруженска http://www.zdruzenska.org.mk/Врв на сите глупости![]()
Ајде пиши ми ПП која си може се знаеме. Ова е анегдота од многу раните почетоци, кога во Здруженска членуваа мал број на жени.Валери, кого го лажеш бе маче? Ги знам сите од Здруженска.
Мислам дека ти имам еднаш веќе кажано не сум фејкерка. Незнам што ти смрди, отвори прозор или уклучи бољер. Ако ме читаше добро ќе прочиташе дека само на почетокот кратко членував во Здруженска. Ја подржувам организацијата но немам време за активизам.Од далеку осеќам смрдеа на фејкер! Престани да го сквернавиш феминизмот! Горе - долу ги знам ставовите на сите од Здруженска и знам дека ниедна од таму не се влажни на Валери Соланас.
troll detected.
Не сум ја читала многу, али ова со како она влијаела на името е dead giveaway.Дури сега ли? Уште во првиот пост се гледаше, апла.
Може ли малку поопширно да ги објасниш нивните ставови? Ја виде ли пораката што ти ја пратив?Нема проблем сестро. Јас го знам како феминокомунизам или комунофеминизам , поретко во феминистичката литература што ја имам читано сум го сретнувала како социјалистички феминизам или социо - феминизан. Има и социјален феминизам ама тоа е друг поттип на феминизмот. Така, јас сум повеќе феминокомунистка и атеофеминистка. Се разбира дека знам за Здруженска, на кратко и членував . Другарка моја е една од основачките , иначе за тие што незнаат Здруженска е организација за јакнење и развој на женското движење во Македонија, компетентно во поглед на човековите права на жените и прашањата за родовата еднаквост, во согласност со глобалните залагања и потреби на овој план. Основна определба на организацијата е да ги јакне знаењата, вештините и способностите за идентификување и одговор на специфични потреби на Македонија во поглед на родовата еднаквост. Има една анегдота што често ја кажувам за Здруженска. Како што напишав погоре моја другарка е една од основачките така што добро ми се познати почетоците на организацијата. Уште пред да се формира се разговараше како да се именува организацијата, повеќето беа договорени да се вика женско здружение. Ама јас веднаш ги опоменав дека здружение не е во женски род , не може име во среден род кое што не е женско да се користи како име за женска организација и ги советував повеќе да бидат родово освестени за имињата на организациите. Па така од женско и здружение направивме кованица во женски род Здруженска.