Епа сега, почнуваш муабет дека жените се обесправени, жестоко напаѓаш, 40 страни мажите биле вакви, законите такви... и кога треба да напишеш нешто повеќе, оп...не мислам да гуглам цела вечер. Никој не те тера да гуглаш, напиши го твојот став за абортусот и за законот. Зошто тогаш сто му громова ме маткаш јас да се трудам да го читам законот? Дали ти воопшто имаш факти за законска дискриминација или дискриминација ради општественото уредување?Ме читаш ли воопшто што ти пишувам за законите?
Овој дел го прочита ли?
Ти кажав накратко како одеше процедурата, немам намера да ја поминам цела вечер во гуглање и да копам по законите, затоа што, пак ќе повторам, се работи за цела студија со која јас лично не се занимавам.
Ти посочив милион случаеви каде жената има помалку бодови само затоа што е жена, ти одлучи или да и сметаш за неважечки, или да бидат небитни затоа што се надвор од Македонија.
Не подразбирам правен систем, регулативи и институции, потенцирав дека зборувам за секојдневни меѓучовечки односи и дека тука го гледам проблемот.
па не знам колку е и тоа точно. Овде во ниедна систематизација немам видено разлика во бодови само заради полот.Ти посочив милион случаеви каде жената има помалку бодови само затоа што е жена, ти одлучи или да и сметаш за неважечки, или да бидат небитни затоа што се надвор од Македонија.
а ти ми плукна на трудот со тоа што искоментира дека и мажите биле дискриминирани. .

Последно уредено: