Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
,,,secheeeesh veneeee rukeeee ti krvaveeee,,,,
,,,aj majkata ;),,,na ovoa ja svede diskusijata,,,:icon_mrgr:

Има уште: "Мислилии смоОООоо да најбољу траву чуваш за себеее..." Па ништо не ми одговори никој од вас, а на темава загатнав цел куп прашања, ми прескисна.

,,,e sea vaka,,,koi delovi od obvrskite,,,sega za sega seushte mozhesh kvalitetno da se grizhisj za samata sebe,,,amaaa koa ke ti klekne gazot sho mislish koj ke ti go brishe,sho reche chlenot kjerkata ke se javi na telefon ke dojde vo kontrola da vidi kako i se starcite ke iskritikuva i tolku,a toj siromashkiot ke potuli glava,,,
,,,za zhal navlegovme vo oblasta na imotno pravni raboti nadvor od temata,,,
Автоматски споено мислење:

Дај бе прибери се срамота е, и сега како да не навредиш ваков лик кој штрака по тастатура, како да се воздржи човек од погрдни изрази?

Сомнителна валидност, но не е само тоа туку тоа што не разбирам поими и ствари кои сакам да ги разберам, како погореспоменатата Фуриеова трансформација и тоа ме убива.
Фала однапред на одвоеното време, го ценам тоа :)
Тоа не мора ништо да значи, не брини. :D Јас сум им предавал физика, хемија и математика на секакви деца и најчестите проблеми што ги надминувале се: имаат елементарни незнаења што ги спречуваат да разберат покомплицирани теми од истиот предмет. Ако не знаеш физика, математика, калкулуси, функции и друго, тешко дека ќе разбереш фуриерова трансформација.
Другиот проблем кај некои луѓе е анксиозност и мала самодоверба, па мислат не ги бива и се блокираат.
Генерално секој со нормална интелигенција може да совлада физика, хемија и математика (освен ако нема дискалкулија и/или дислексија). Кога стигаш до ептен комплицирани концепти, тогаш стигаш до плато. Луѓе со ептен ниско IQ (не ментална ретардација) пак ќе научат, ама поспоро од луѓе со високо. Да видиш какви све деца сум научил, ќе ти се дигне коса. :D

Ако сакаш да се пробаш, иди на khanacademy.com и почни од нула физика/математика, па терај даље, ќе се зачудиш до каде ќе стигнеш (Сал Кан е ненормално добар едукатор, објаснуе и разјаснуе све темелно).

Али да не идеме оф топик, пиши пп што и да ти треба. Патем, мене воопшто не ми се чини дека имаш ниско ајќу.

Дај бе прибери се срамота е, и сега како да не навредиш ваков лик кој штрака по тастатура, како да се воздржи човек од погрдни изрази?
,,,me izede tugjiot sram,,,
,,,najnormalen odgovor na shtrakanje od chlen i odgovor na nejnata teza,interesno ti e shtrakanjeto,sluchajno mozhebi se najde/prepozna vo pishuvankata pa si ja ishkash muvata,,,
,,,slobodno navreduvaj,nekoj ti brani ili mislish deka si dovolno potkovan/a da negirash tugji mislenja,,,
,,,nikoj ne gi negira pravata na zhenskata populacija no mora da se ima vo predvid deka od pravata proizleguvaat i obvrski,shto vo ovaa diskusija se zaborava a se protezhiraat samo baranja,a kolku e toa izdrzhano se zavisi od stepenot na civilizacisko kulturoloshkite uslovi vo razlichni regioni od pouplaciite,,,

Движење,дружење,асоцијација...
Што е тоа? Како гледате на тоа?
Дали станува збор за егоистички ставови?
Анархија, разединување...
Поразлични ли се феминистките од нормалните жени?
За што се залагаат?
...или едноставно сметате дека тоа е аномалија на општеството?
,,,ushte na pochetokot zagatnatite prashanja davaat odgovor na samite sebe,,,

Последно уредено:
Феминистичките здруженија на прво место треба да имаат програма со упатства на тинејџерки и помлади девојки околу тоа како да се направи што подобар избор на животен партнер а.к.а сопруг.
Кои знаци да ги препознаваат дека се работи за шибицар, пацер, селски ебач, преварант, сепаре-ме-чекаат-шлепери морон, вмроец, есдеесовец, а кои знаци дека се работи за нормален, лојален стабилен и сериозен маж.

Сите погоренаведени трауми со разводи, поделби на движен и недвижен имот, старателство на децата ако ги имаат, сето тоа влече потекло од ужасниот, катастрофалниот избор на животен сопатник.

Денес топката е на половина на жените, до нив е, имаат моќ и одговорност да ги елиминираат таквите пацови од genetic pool. Само треба да одолеат на првичниот импулс, ништо повеќе :)

Жени, не им давајте на идиоти и идиотите ќе исчезнат за пар генерации од земјината топка :D
Се слагам дека е потребна едукација, менторство.....

Но правите ментори треба да се родителите, а по ова што гледаме евидентно е дека не се.... пошто ни они немале добри ментори.... и примери.....

Ние како генерација треба да израснеме подобри деца, за тоа треба да сме подобри примери.... а за тоа треба секој да се погледне во огледало....

И јас како и ти размислувам како идиотите, сељаците да исчезнат, феминизам и слична едукација ми се чини не е доволно.....

,,,e sea vaka,,,koi delovi od obvrskite,,,sega za sega seushte mozhesh kvalitetno da se grizhisj za samata sebe,,,amaaa koa ke ti klekne gazot sho mislish koj ke ti go brishe,sho reche chlenot kjerkata ke se javi na telefon ke dojde vo kontrola da vidi kako i se starcite ke iskritikuva i tolku,a toj siromashkiot ke potuli glava,,,
,,,za zhal navlegovme vo oblasta na imotno pravni raboti nadvor od temata,,,

Знаеш дека не си у право, се уште за родителите се грижат керките а синовите со снаите критикуват.;)

Знаеш дека не си у право, се уште за родителите се грижат керките а синовите со снаите критикуват.;)
,,,kako da ne,,,toa e samo tvoe lichno mislenje,,, ;)
,,,ako si losha svekrva definitivno ke te ogovara,,,

Ситно одбројуваме до осми - "Феминизам" и некои жени во историјата, тринаесетти дел:

Cleopatra

Cleopatra - Ancient Origins

и

филмови кои ја третираат животната приказна на Клеопатра: Cleopatra (1963), Cleopatra

Особена благодарност до мојот почитуван пријател и соборец за женските права, @Bafra.

Прееска една девојка на телевизија говореше за правата на жената,претпоставувам беше феминистка и го употреби зборот "преживувачка" на насилство.Може да замолам некоја од вас на темава да ми преведете на Македонски јазик што значи тоа преживувачка на насилство?

Прееска една девојка на телевизија говореше за правата на жената,претпоставувам беше феминистка и употреби некој термин преживувачка на насилство.Може да замолам некоја од вас на темава да ми преведете на Македонски јазик што значи тоа преживувачка на насилство?
Seksualno nasilstvo ili fizicko nasilstvo, odnosno ili bila siluvana ili tepana, zavisi od kontekst.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom