Д
Демијан
Гостин
Другарчиња, фала за се што ми кажавте:smir:, иако ве немаше многу. Темава не заживеа многу, се надевам дека ќе успеам да донесам правилно решение. Администратори, можете да ја затворите темава.
:salut::salut:
Мој совет немој да одиш на ФЕИТ,ебано тежок е.Во прва година имаш Физика и Основи што немаат никакво везе со програмирање,а програмерите на електро највеќе заглавуваат на овие два предмети.Основи на електротехника имаш многу решавање на најразлични кола а исто така и многу теорија бара(зависи кај кој професор).Физиката исто така е заебана за некој.Ако ти е за чисто програмирање,т.е. софтвер мој совет оди на ПМФ.Таму бар има математики кои и тоа како ти се побитно за програмер отколку физика или електротехника.Башка на ФЕИТ на колоквиум/испит програмираш на хартија,а со тоа и неможеш да видиш каде имаш згрешено дали на синтакса или на било што.А на ПМФ сите програмери си програмираат на компјутери што е далеку полесно.И јас пробав една година на електро видов дека за мене тоа е многу тешко поготово физиката и затоа од наредна година на некој друг.Сакав на електро да видам како е,видов дека не е за мене,а и не ми е криво што пробав барем сега знам како е на електро.
Ама имаш време до октомври.Ќе имаш отворени денови на двата факултети ќе видиш што повеќе ти одговара.
И кога јас пак би се запишувал сега тоа дефинитивно би било на ПМФ-ИИ.