Dinamo na Kolena

Pogocima
Kalinića i
Ibričića naši nogometaši
s 2:0 svladali su Dinamo i tako zasjeli na vrh prvoligaške ljestvice.
35.000 gledatelja nije uživalo u nekoj velikoj igri s obje strane, no kako je kapetan Hajduka Srđan Andrić i najavio, vodila se bitka na travnjaku u kojoj su naši nogometaši
bili bolji, čvršći i konkretniji.
U organizaciji Torcide uoči početka utakmice s krova Poljuda puštena je veća količina papirića koja je odgodila početak utakmice za čak 19 minuta.
Ukratko u fantastičnoj atmosferi pogotke su zabili
Kalinić iz kaznenog udarca u 45' (prethodno je Calello igrao rukom), te
Ibričić u 51' eurogolom s nekih 20 metara.
Krajem utakmice isključena su dvojica igrača zbog dvije javne opomene, i to Jurica Buljat i Dejan Lovren.
Velikom pobjedom protiv velikog protivnika naši nogometaši preuzeli su vrh tablice s dva boda prednosti nad Dinamom.
Hajduk:
Subašić, J. Buljat, Vejić, Pandža, Strinić, Gabrić, Andrić, Skoko, M. Buljat (Tomasov od 72') , Ibričić (Rosso od 83'), Kalinić (Oremuš od 82').
Dinamo:
Butina, Lovren, Kovač, Bišćan, Hrgović, Sammir (Sivonjić od 67'), Calello (Morales od 53'), Vrdoljak, Badelj, Mandžukić, Slepička (Tadić od 46').
Koj gubi ima pravo da se Luti

Hajdukov trener
Ante Miše pobjedu protiv Dinama proslavio je u društvu svojih pomoćnika u svlačionici:
"
Ostali smo u svlačionici i kroz ćakulu nazdravili uz malo pršuta i sira...Kasnije je došla i jedna boca vina."
Miše se ne slaže s dojmom kako derbi baš nije mogao oduševiti lijepom igrom...
"
Derbi nije razočarao! Istina je da ljepote nije bilo, ali se igralo u visokom ritmu. Dinamo je mogao kalkulirati remijem, mi smo morali pobijediti. Ne bih nikoga isticao, ali moram reći da je Skoko odigrao profesorski.
Zagrepčani su kvalitetna momčad koja nam nije zapucala, to dovoljno govori kako smo mi igrali. Bio je ovo pravi talijanski derbi... Osim ovog posljednjeg između Intera i Milana, glavnina prethodnih bili su ovakvi, tvrdi."
Na prozivanje iz Dinama prema sucu Bebeku:
"
Tko izgubi ima pravo da se ljuti! Za kraj još jednom bi posebno istaknuo navijače koji su nas bodrili, cijeli klub, od čistačica do kuharica, bili su svi na visokoj razini, bez njih ovaj rezultat ne bismo napravili."
Pogodak za Vučevića
Junak pobjede nad Dinamom
Senijad Ibričić svoj pogodak za 2:0 posvetio je dvojici ljudi:
"
Gol poklanjam bivšem treneru Goranu Vučeviću i jednom malom torcidašu Lovri Buljanu koji ima 15 godina i boluje od tumora.
Vučević je učinio najviše da ljetos stignem na Poljud, a mali Lovre je tražio baš mene uoči derbija da ga posjetim u bolnici."
O utakmici kaže slijedeće:
"
Ležao sam cijelu noć, nisam mogao od sreće zaspati...
Bio sam u transu otkako je sudac svirao kraj, a jasno da dinamovcima sada nije lako, nakon dugo vremena nisu na prvom mjestu.
Možda to nije bila utakmica kakvu su mnogi očekivali, ali ovo je derbi, nitko nije htio rizik preuzeti. Cilj opravdava sredstvo.
Hvala navijačima koji su pokazali da su najbolji na svijetu."