Самсоненко ќе гради во Градски парк, Жерновски обвинува, а ФК Вардар демантира
Да му ебам се на овој Жерновски, сака да си присови парцела која за целото време додека посоти Вардар е користена од него, за помошни тренинг игрлаишта, и ова е неправда што морал да палти земјиште кое го користи 70 години да го откупи по 40 евра. А колку што сум запознаен кој присвојвуа земјиште ако псоле 20 години никој не се побуни, може да бара отуѓување и да си го земе во негова сопственсот. Вардар не 20 год, 70 год го користи.
ШТо сака он да си го присови земјиштето и после да си лапне некој милион прек уперење пари и место да тренериаат деца тука, он да изѕида уште една зграда како кинескиот ѕид од кај северна.
Да не ме сватите погрешно не ги бранам ДПМНЕ, туку го бранам Вардар, јас уште коа искочи огласот постирав на темава миселјќи дека ќе му го одземат и ова на Вардар, како што му го земаа стадионот. Е така ќе беше оштетн Вардар и тоа многу, и вака е оштетен, со тие пола милион евра, они ќе го изграделе тој центар, а морало да ги дадат на државата.
Од вакви ороспии како овој Вардар дојде на тоа дереџе на кое беше до пред 2 години, да моли за милост и спас.