Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
*za prv mec ovaa sezona na domasen teren,i vo mizernava(copy-paste)makedonska tifo scena ova izdanie na mecot so rabotnicki za poveketo navivaci e ok.
*brojkata na tie sto dojdoa na zapad e zadovolitelna.
*za sefte na noviot dolgi godini ocekuvan"zapad" bese nekako nedoreceno.bez koreografija(nebitno e sega da slusame opravduvanja zosto ne bila realizirana,osven ako policijata ne ja sprecila) i bez najaveniot "spektakl".ne znam sto spremale tie sto najavuvaa "spektakl",ama ako nesto najavis,treba i da go ispolnis.ako spektakl se nekolku zapaleni baklji i nekolku barjaci ok.
*navivanjeto standardno komitsko,ni povekje ni pomalku od toa.
*izgledot na tribinata po povekje osnovi mnogu diskutabilna.
*nedostatoci imase,koi sega nema da gi razglabam(e) za da ne vlezeme vo glupi diskusii.
*za megjusebnite incidenti isto nema da razglabame,mada vidlivo bese i vcera deka loso vlijaat na ostatokot od tribinata.
*vardar po prikazanoto pokaza deka ima materijal dogodina na ovoj stadion da cekame protivnici za kvalifikacii za liga na sampioni,mada e seuste rano za zaletuvanje,treba strplivo da se gradi patot do sampionskata titula.rabotnicki,metalurg,skendija ne se vooopsto za potcenuvanje,so dodavanje na nezgodnite napredok,turnovo,sileks koi sekogas mozat sekomu da priredat iznenaduvanje.
*igracite stvarno odigraa na visoko nivo,max.profesionalno i so odnos kon dresot na vardar i na kraj simpaticno bese nivnoto otpozdravuvanje so publikata na zapad i jug.

ps. ovoj vardar tepase,nego drugiot sto e vo 2 liga da vidime kako ke tera sezonava:icon_mrgr:
--- надополнето: Aug 10, 2011 1:03 PM ---
Повелете слики и уверете се кој е најдобар :D
tY4V.jpg
poleka so konstataciive,ova e mnogu daleku od najdobro,ima uste mnogu rabota za toa da bide.

Петров :D
--- надополнето: Aug 10, 2011 11:19 AM ---

Оди бе си прочитал некој претходен пост во темава па сега мудруваш. Тепачката била вон стадион, и ни 5% од луѓето не ја виделе па ќе сме ја избркале публиката со тоа. Публиката си е на сосем друга трибина што има врска со нас???
И ти ќе ми кажуваш не си бил шпон???
Абе зашто лажеш бе, во секој пост си ги бранбиш своите, кажуваш за рамазан за адетите...
И да ЧИСТА ЧИСТА ЧИСТА МАКЕДОНИЈА. Да не сте заслужиле нешто повеќе???
Пак да ја кршите плочата на Карпалак матер ви ебам ваша...
И скандирањрто беше за загинатите на Карпалак или за она за кое тие се бореа.

Секој што има различно мислење од Комити т.е кој не ги мрази останатите од дното на душата... е шпон.
Ако се знаат основните принципи на религиите.... пак си шпон.
Ако од колометар гледаш дека на запад има гужва, турканици, редари и полиција, пак си шпон.

Јака логика имаш. :pos:

Ти на тој „србоман„ можеш слободно да му го излижеш;).Бикти за превласт или фолирање?Финтата е што кај вас поголемиот дел од Комитите се влезени во филм дека се Гробари,Делије,Гате13,па ајде као демек битки за превласт.Видоа децата на јутјуб како Гробари се тепаат на трибина,па ај и ние ќе глумиле лудило тука.Од видеото и сликите убаво се гледа дека не сте повеќе од 800 луѓе.Кај беше тој невиден спектакл и кореографија што ја најавувате?

Честито победа,се гледа дека Вардар оваа година има доста конкурентен тим,но очигледно уште не се воиграни заедно.Кога ќе заигра Влатко Гроздановски плус ако успеете да донесете уште некое квалитетно засилување титулата не ви бега со сигурност,а за додавката 1947 и начинот на кој е фузиран Вардар со Миравци не е можно да се задржи старото имеЈас како што имам информација сите долгови на Вардар се избришани што би значело дека е формиран нов клуб со чиста сметка;).
Иначе на семафорот фино лепо си пишуваше ВАРДАР 1947, па го угасија семафорот коа се уклучи беше само Вардар :)

Секој што има различно мислење од Комити т.е кој не ги мрази останатите од дното на душата... е шпон.
Ако се знаат основните принципи на религиите.... пак си шпон.
Ако од колометар гледаш дека на запад има гужва, турканици, редари и полиција, пак си шпон.

Јака логика имаш. :pos:
Абе правдај се колку сакаш ти. Ти беше објаснето зошто се пееше тоа. Ив не си ни бил на утакмица, туку си прочитал некој коментар и сега тролаш. И баш ти македонец се најде да ги браниш Балисти како неможеле да навиваат пошто постеле, пошто биле истоштени, абе оди лажи некој друг.

Абе правдај се колку сакаш ти. Ти беше објаснето зошто се пееше тоа. Ив не си ни бил на утакмица, туку си прочитал некој коментар и сега тролаш. И баш ти македонец се најде да ги браниш Балисти како неможеле да навиваат пошто постеле, пошто биле истоштени, абе оди лажи некој друг.

Или јас лошо се изразувам или некој лошо ме разбира.

Уопште не планирам балисти да бранам.
Јас сакам, утре Шкендија-Вардар кога ќе играат во тетово, да може да си појде нормално скопско семејство на стадион со македонско знаме и да си навива за Вардар и притоа да не го рушат од мавање балистите.
Исто така, да може некој од Ѓорче да иде во Дебар и отворено да си навива за Ѓорче кога ќе играат со Кораб.
Не навивачки групи со 500 цајкани меќу нив.
Зашто кога ќе игра работнички со шкендија да не можам да појдам на стадион во тетово со дрес на работнички и македонско знаме... мислам јас можам да појдам... ама тешко дека жив ќе излезам.
Зашто балистите да скандираат тоше пе**дер, што им направил човекот.

Зашто Шкендија - Партизан, 90% од македонците навиваат за партизан, кога шкендија е македонски клуб.
Зашто на тој натпревар да вадат орли и антимакедонски пароли, тоа со државите, демек ќе ја делеле мкд.
Зашто не се вееја македонски знамиња, зашто на утакмицата со металург ја исвиркуваа македонската химна.

Е драги мои, за таквите настани према мене се криви навивачките групи т.е улстрасите.
Кога комитите,чкембарите, балистите, шверцерите, би имале троа повеќе во патем, би ги почитувале другите ... за обичниот навивач би било многу подобро.

Да бидеме реални, македонија е многу мала за неколку силни клубови. Може да се има еден силен клуб, како во СФРЈ.
Ако тоа биде вардар, што воопшто не ми смета, зашто браќата од Чаир и Сарај да не се идентификуваат со Вардар кога би играл во европ. Нели ја претставува државата.

И има уште многу на темава... штета што нема фан клуб шкендија, имам многу работи што сакам да ги прашам и балистите.

...Вардар и притоа да не го рушат од мавање балистите.

Ако тоа биде вардар, што воопшто не ми смета, зашто браќата од Чаир и Сарај да не се идентификуваат со Вардар кога би играл во европ.
Брат, ти ако се викаш Славе, Иван или Филип ја ќе се прекрстам у Идриз. Како се викаш жити све?

Јас сакам, утре Шкендија-Вардар кога ќе играат во тетово, да може да си појде нормално скопско семејство на стадион со македонско знаме и да си навива за Вардар и притоа да не го рушат од мавање балистите.
Исто така, да може некој од Ѓорче да иде во Дебар и отворено да си навива за Ѓорче кога ќе играат со Кораб.
Зашто кога ќе игра работнички со шкендија да не можам да појдам на стадион во тетово со дрес на работнички и македонско знаме... мислам јас можам да појдам... ама тешко дека жив ќе излезам.

Зашто Шкендија - Партизан, 90% од македонците навиваат за партизан, кога шкендија е македонски клуб.
Зашто на тој натпревар да вадат орли и антимакедонски пароли, тоа со државите, демек ќе ја делеле мкд.
Зашто не се вееја македонски знамиња, зашто на утакмицата со металург ја исвиркуваа македонската химна.

Е драги мои, за таквите настани према мене се криви навивачките групи т.е улстрасите.
Кога комитите,чкембарите, балистите, шверцерите, би имале троа повеќе во патем, би ги почитувале другите ... за обичниот навивач би било многу подобро.

Да бидеме реални, македонија е многу мала за неколку силни клубови. Може да се има еден силен клуб, како во СФРЈ.
Ако тоа биде вардар, што воопшто не ми смета, зашто браќата од Чаир и Сарај да не се идентификуваат со Вардар кога би играл во европ. Нели ја претставува државата.

И има уште многу на темава... штета што нема фан клуб шкендија, имам многу работи што сакам да ги прашам и балистите.
Па прашај си ги по ПП, а не тука да замараш со глупи прашања, зашто се пеела оваа песна, што ви згрешиле,дрн, дрн, дрн......

Зошто зошто таква ни е државата. Па луѓето неможат да си отидат на Карпалак или на Вејце на раат да ги испоштуваат загинатите во терористичките напади, ти прашуваш зошто била таква ситуацијата на трибните. Тоа е сликата на општеството а истата само се пресликува на трибините. Да течеше мед и млеко во државава никој немаше да се замара со тоа.

Честитки за победата на Вардар сосема заслужена.
За Работнички што да кажам од очаен по очаен.
Дали летнаа во облаци играчите после пласманот во плеј офот за Европа Лига незнам,но вакво ноншалантно однесување е недопустливо за професионалци..

Ти на тој „србоман„ можеш слободно да му го излижеш;).Бикти за превласт или фолирање?Финтата е што кај вас поголемиот дел од Комитите се влезени во филм дека се Гробари,Делије,Гате13,па ајде као демек битки за превласт.Видоа децата на јутјуб како Гробари се тепаат на трибина,па ај и ние ќе глумиле лудило тука.

Ќе ти го излижам да, у прва прилика кога ќе се сретнеме, само ако те дознаам кој си !
Фолирање ? Зар стварно мислиш дека би имале повеќе пати крвнички тепачки на трибина заради фолирање, дека сме ги гледале на јутуб како се тепале Гробари ? За да го кажеш тоа треба да си заостанат малку. Како прво не дркаме ние на Делије и Гробари, не сме Србомани како вас. Они за нас се противници, како и секој Србин, или Србоман.
Во секоја група која е по бројна и пред се сериозна група, на дерби натпревари кога има мешавина и од постари членови, и пред се имаат улога алкохолот и дрогата, доаѓа до меѓусебни тепачки. Од друга страна се јавуваат битките за превласт на трибина. Во Комити има сега веќе се повеќе подгрупи, од сите краеви на градот, така да тука има докажувања и слично. Се достигнува бројката на трибина од над 1000, има веќе различни карактери и меѓу водството и затоа се случуваат такви работи. Но на сите што не сте членови на една таква група, што брои над 1000 членови, можеби нема да ви биде јасно ова ! Затоа ви е чудно.
Иначе имаш право да, за вас сме како Гробари и Делије, пошто реално вие сте една голема НУЛА за нас.

Од видеото и сликите убаво се гледа дека не сте повеќе од 800 луѓе.Кај беше тој невиден спектакл и кореографија што ја најавувате?

:)

11vmwk3.jpg

.

http://www.youtube.com/watch?v=-gCIsTI2qJk
Ако уште стоиш на тоа дека тука немало повеќе од 800 луѓе, тогаш едно е јасно, тоа е само КОМПЛЕКС и ЉУБОМОРА од твоја страна

Кога си видел ти повеќе навивачи од овде ? Можеби само во Београд кога одиш на дерби кај браќата твои.
Точната бројка на Комити вчера, најверојатно се движи од 1.100 до 1.150, зборам најточно во цифра, бидејќи имаме таква евиденција при влегувањето се водеше статистика, но за да не комплицираме, едноставно истакванме само 1000+ дека има. А и не е се во бројката, барем за нас.
Дека беше спектакл беше, пред се во бројката општо и на цел стадион, за првенствен натпревар кај нас тоа е одлично. Навивање на ниво, ќе има веројатно видеа да видите, извадени 3 пароли, промовирани неколку бајраци и мотки, и малку пиротехника. Единствено во право си за кореографијата, вистина е дека ја најавивме, но не ја извадивме. Беше спремна, беше планирано, но не се извади. Имаме причина зошто е тоа така, но секако нема да објаснуваме никаде. Како и да е признавам, тоа беше единствен пропуст вчера.

Честито победа,се гледа дека Вардар оваа година има доста конкурентен тим,но очигледно уште не се воиграни заедно.Кога ќе заигра Влатко Гроздановски плус ако успеете да донесете уште некое квалитетно засилување титулата не ви бега со сигурност,а за додавката 1947 и начинот на кој е фузиран Вардар со Миравци не е можно да се задржи старото имеЈас како што имам информација сите долгови на Вардар се избришани што би значело дека е формиран нов клуб со чиста сметка;).

Види знам дека сакаш ти да има додавка, и да ги загубиме сите трофеи и цела историја, бидејќи опседнат си со нас и имаш комплекс, но жалам не е така :). Едно е ти да сакаш, друго е навистина да е така.
Што да ти кажам друго, освен дојди до Скопје, појди во централен регистар, и прашај ги луѓето под кое име игра ФК Вардар. Исто можеш и до ФФМ да отидеш да прашаш. Па ете у спат кажи ми и кога ќе доаѓаш да се запознаеме ;).

После сите напишани коментари околу бројката и навивањето дека не сме биле 1000 туку 900 дека немало некој посебен спектакл, името на вашата група нејкете да ја спомнете зашто на секоја утакмица имате просек од 100-150 навијачи дали и толку... Значи, после сите овие коментари, еве ви еден едноставен одговор. КОМПЛЕКС! ИМАТЕ ИНАЧЕ СЛИКИ БЕЗ ЛУЃЕ НА ЗАПАДНА ТРИБИНА И ЗЕМЕТЕ БРОЈТЕ СТОЛЧИЊА И КЕ ВИДИТЕ КОЛКУ СМЕ БИЛЕ, СЕЛЕНДРИ!

Презадоволен сум од она што го видов вчера на Градски,што од атмосферата што од играта на Вардар.Не верував дека ќе дојдат 10 000,се изненадив како и сите останати на стадион.
Најголеми пофалби има Оса,па не можеше да прелета мува покрај дечкото,едноставно го имаше насекаде на теренот.Лико во 2-ро полувреме почна да збеснува по лево ко на Копакабана да се наоѓа :D Едино Стојаковиќ разочара,да се надеваме дека тоа беше само лош ден за него.
Се надевам дека и во следните натпревари со релативно послабите екипи посетеноста ќе биде голема барем 5000, и како ќе привршува првенството и ќе се кршат копјата за титулата(како тргнал Вардар очигледно ќе ги крши) публиката ќе се зголемува и на крајот пред условно речено полн стадион да се прослави титулата после 8 години.Па после да го гледаме европски Вардар.

К*рташак, к*рташак :D
Ми се плаче кога го гледам Настевски кај педерине...
Респект за паролата (y)

По колку години бројат Оса и Лико ? - ИГРАЧИШТА !
Инаку честито победа, одлично почнаа Вардар дури и ме изненадија што уште од почеток почнаа да вршат притисок на нивна половина и не се предадоа до крај. Овие кутриве не можеа 2 пати да шутнат кон гол во текот на 90 мин а стручњакот нивни вика дека го имале натпреварот под контрола и биле подобри, страшна работа.
Се надевам дека со исто темпо ќе продолжат и во следните натпревари па со Господ напред на крај да освојат Титула.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom