Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Нема во ниту една фаза од квалификации за ЛШ "гревови" Се се тоа (по) силни и (по) професионално водени екипи, шампиони на своите земји.

Трим Љум се фатени политички секако, ама Шкендија не е. Не е дека им бегаме 20 бода. Два меѓусебни дуели имаме до крај, а они после играњето во Европа ќе бидат многу пофокусирани на првенството.
Тука се уште неколку незгодни екипи што се' би дале да ни скинат бодови.
Ние без Мато сме 2 класи послаба екипа и богами треба да стравуваме ако не планираат да носат нови играчи.

Ја мислам Масер ја нареди и таму прошлиот месец кога им беше у посета на Еколог и стадионот.

Трим Љум се фатени политички секако, ама Шкендија не е. Не е дека им бегаме 20 бода. Два меѓусебни дуели имаме до крај, а они после играњето во Европа ќе бидат многу пофокусирани на првенството.
Тука се уште неколку незгодни екипи што се' би дале да ни скинат бодови.
Ние без Мато сме 2 класи послаба екипа и богами треба да стравуваме ако не планираат да носат нови играчи.
Koi se ovie nezgodni timovi? :LOL: Edino Sileks ne igra za vas, i eventualno Gjorce i Pelister ama tie se dupka, drugite nezgodni znaes protiv kogo bi dale sve

Koi se ovie nezgodni timovi? :LOL: Edino Sileks ne igra za vas, i eventualno Gjorce i Pelister ama tie se dupka, drugite nezgodni znaes protiv kogo bi dale sve
Абе вие може да негирате или не, ама горе-доле Вардар не доби скоро ич подарени бодови од противничките екипи. Оние две екипи за кои највеќе ќе кажев дека играат за нас (Струга и Брера), ни скинаа 4 бода. Веројатно Брера ни ја даде во Струмица, а подарок веројатно добивме и од Арсими на гости.
Од екипите кои не би ни дале бодови ни на сон ги имаш Силекс, Пелистер, Башкими (пренезгодно гостување), вие, Слога, Ѓорче, а донекаде и Тиквеш. Со Работнички беше сомнително, ама од друга страна протов вас излргоа да играат со десетти состав. Повеќе мислам дека си местат за свои потреби (преклани ни дадоа 2 утакмици).

Со Тиквеш и Пелистер ако загусти, може ќе ја наредат партиски, а со другото нема шанси.
Е сега, голем дел од овие се слаби тимови и секако не се проблематични.

Тоа што Вардар го добива, а вие не и за кое имате право да се буните е судиската помош, особено со неколку свирнати сомнителни пенали. Секако ќе тепавме и во дел од тие дуели, ама беа досудувани срамни одлуки во наша корист.

Далеку е работата од решена, друго е да напаѓаш со Мато во екипа, па да ти потпомогнат со сомнителен пенал, друго е да си осакатен без него. За пенал треба да дојдеш до голот, да креираш шанса.

Не е работата толку за Мато. Работата е што оваа управа не се ни труди да најде замена , а да се потруди може да најде некој робусен центарфор или солиден напаѓач од Хрватска или Србија, ма од цел регион кој ќе се утепа од голови у посраната лига и заминувањето на Мато воопшто и не би се осетило. Од друга страна Пура си го мери на фејс со ретардирани статуси.

Не е работата толку за Мато. Работата е што оваа управа не се ни труди да најде замена , а да се потруди може да најде некој робусен центарфор или солиден напаѓач од Хрватска или Србија, ма од цел регион кој ќе се утепа од голови у посраната лига и заминувањето на Мато воопшто и не би се осетило. Од друга страна Пура си го мери на фејс со ретардирани статуси.
Додека е Омераѓиќ во тимот класичен напаѓач нема да донесат,а за крилен напаѓач замема за Мато може да пробаат да го донесат Рибеиро од Шкупи кој се гледаше дека има квалитет ,но неможеше сам да игра

Додека е Омераѓиќ во тимот класичен напаѓач нема да донесат,а за крилен напаѓач замема за Мато може да пробаат да го донесат Рибеиро од Шкупи кој се гледаше дека има квалитет ,но неможеше сам да игра
Потпиша за Башкими.

Од нашата лига Шефит Шефити би бил одлично решение, а од странци Најџел Роберта би бил соодветно решение. Поранешен играч на Спартак Суботица и Левски од Софија.

Најјакиот дел од дупењево на циганов е што му ги подметнал на свињоликиов и двајцава негови другари, со надеж дека ќе го задржат и него.

Еве и цитат од “официјалното” гласило на актуелната управа по социјалниве медиуми, СпортСпорт:
“Сепак, тоа е фудбалер од Уганда и менаџери од таа земја кои се продаваат за “семки“ и кои на грбот на Мато „увалија“ во Вардар уште двајца играчи кои се под просекот на она што Вардар го има како алтернативи на истите позиции.”

Какво дупење им удри циганчево, алал вера, дури и јавно си признаа за овие двајца дека се промешена работа, а им лупнаа и договори по 3 години. :D :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom