Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
^ само најтрагично е што шверцери и не постојат веќе(RIP)...

албански пички бе :nerv: ,Како само посакував Вардар Слога оваа год али ништо :toe:

Нешто слушнав дека натпреваров со Турново е одложен,поради труење со храна на нашиве играчи.Точно е ова или не?

Нешто слушнав дека натпреваров со Турново е одложен,поради труење со храна на нашиве играчи.Точно е ова или не?
Да одложен е мечот поради труење на Вардаровите фудбалери...
Луѓе ми истече банот и се вратив после 14 дена :icon_mrgr За овој период поминаа неколку мечеви, али да не се повторувам пак пошто веќе пишав нешто за нив па други го пастираа :) Ќе го издвојам одењето 20 километри како една од најлудите гостувања до сега :icon_mrgr
Штета што го изгубивме мечот против Силекс, можеби и единствената екипа која е послаба од нас. Вардар бил сто пати пподобар противник на тој меч али тоа е...
Кога пишав за мечот со Ренова, направив мала грешка. На голот бил Симов, а не Маџаровски како што напишав јас. Ме изненади Симов со прилично несигурните интервенции. Одбраната сеуште ни е најслаба алка во екипата, но мечот со Ренова дефинитвно не беше еден од оние во кој би можеле да освоиме некој бод. Штета што изгубивме бидејќи, Никанчевски имаше чиста шанса за израмнување и отприлика бевме изедначени со противникот. Во три солидно изиграни мечеви си одиме со 0 бодови, што е жално. Како што гледам Пелистер е многу слаб, па на следното коло очекувам и мора да освоиме 3 бода...
Ме интересира само зошто не игра Настевски во последните кола :toe:
И да се навратам на купот. Конечно може и ние малку да се поситиме на нашите соседи. Работнички е аут, ние сме сеуште во игра :icon_mrgr
Одлично ќе биде сега да ни се падне Осогово или Локомотива или пак Влазними (да се пресметаме со Патриотет :pos:).
НАПРЕД ВАРДАР <3

Да одложен е мечот поради труење на Вардаровите фудбалери...
Луѓе ми истече банот и се вратив после 14 дена :icon_mrgr За овој период поминаа неколку мечеви, али да не се повторувам пак пошто веќе пишав нешто за нив па други го пастираа :) Ќе го издвојам одењето 20 километри како една од најлудите гостувања до сега :icon_mrgr
Штета што го изгубивме мечот против Силекс, можеби и единствената екипа која е послаба од нас. Вардар бил сто пати пподобар противник на тој меч али тоа е...
Кога пишав за мечот со Ренова, направив мала грешка. На голот бил Симов, а не Маџаровски како што напишав јас. Ме изненади Симов со прилично несигурните интервенции. Одбраната сеуште ни е најслаба алка во екипата, но мечот со Ренова дефинитвно не беше еден од оние во кој би можеле да освоиме некој бод. Штета што изгубивме бидејќи, Никанчевски имаше чиста шанса за израмнување и отприлика бевме изедначени со противникот. Во три солидно изиграни мечеви си одиме со 0 бодови, што е жално. Како што гледам Пелистер е многу слаб, па на следното коло очекувам и мора да освоиме 3 бода...
Ме интересира само зошто не игра Настевски во последните кола :toe:
И да се навратам на купот. Конечно може и ние малку да се поситиме на нашите соседи. Работнички е аут, ние сме сеуште во игра :icon_mrgr
Одлично ќе биде сега да ни се падне Осогово или Локомотива или пак Влазними (да се пресметаме со Патриотет :pos:).
НАПРЕД ВАРДАР <3
Welcome back!:)
Иначе сеа читав денешен спорт велат дека Настевски е повреден :toe:

Welcome back!:)
Иначе сеа читав денешен спорт велат дека Настевски е повреден :toe:

Сигурно се повредил на мал фудбал :pos:
Иначе сега кога поубаво го загледав Бојан Георгиевски десното бекче ми текна кој е. Па сите овие имаат тренирано во Работнички кај треберот Бојчевски, но кога овој премина во Вардар заедно со трифун и они дојдоа кај нас. Другар мој тренираше со нив, и ми го фали многу Ацевски што ни игра во средината, а и Шикмановиќ не е лош. Георгиевски сум го запамтил од утакмици што ги имам гледано во Пржино, и морам да кажам дека е задоволителен. Е за разлика од таа наша посолидна десна страна иде на ред левата страна по која не бушат секоја утакмица. Цело време ни ја прават истата акција., Дупли пас по таа страна, нашиот бек плива во празно и после примаме наивни голови. Иначе што е со Благоја Милевски, ми кажаа дека бил тренер на Ѓорче и можно е и да играл за нив???

Сигурно се повредил на мал фудбал :pos:
Иначе сега кога поубаво го загледав Бојан Георгиевски десното бекче ми текна кој е. Па сите овие имаат тренирано во Работнички кај треберот Бојчевски, но кога овој премина во Вардар заедно со трифун и они дојдоа кај нас. Другар мој тренираше со нив, и ми го фали многу Ацевски што ни игра во средината, а и Шикмановиќ не е лош. Георгиевски сум го запамтил од утакмици што ги имам гледано во Пржино, и морам да кажам дека е задоволителен. Е за разлика од таа наша посолидна десна страна иде на ред левата страна по која не бушат секоја утакмица. Цело време ни ја прават истата акција., Дупли пас по таа страна, нашиот бек плива во празно и после примаме наивни голови. Иначе што е со Благоја Милевски, ми кажаа дека бил тренер на Ѓорче и можно е и да играл за нив???
Да да братучетми(Бојан Георгиевски) тренираше претходно во Работнчки а тренер им беше Бојчевски,иначе за разлика од левиот бек братучетми сум приметил дека е многу по офанзивен и прави доста продори

Да да братучетми(Бојан Георгиевски) тренираше претходно во Работнчки а тренер им беше Бојчевски,иначе за разлика од левиот бек братучетми сум приметил дека е многу по офанзивен и прави доста продори

Добар е го знам од порано. Тоа им беше една од подобри генерации што ја предводеше Бојчевски, ама едно време им дојде еден друг тренер и им еба мамата пропаднаа, па се врати Бојче и ги однесе во Вардар. Од оваа генерација прозлезе и Дино Најдовски.
А кој ни игра уствари по другата бековска позиција??? Џангаровски или Спасески. Овој Спасески отсекогаш ми бил многу тапа џонс играч....
Добро е што за мечот со Пелистер ќе се врати Никола Трипуновски, колку и да е дрвјан сепак ни фали неговото искуство. Кога ќе се врати и настевски би имале сосема солиден тим.

Натпреварот со Турново е одложен за понеделник,23.08 исто од 17:00 часот :)

Иначе капитен со Ренова беше левиот бек Христов ако не се лажам така,некако многу солира и не ми прави мерак ич

Иначе капитен со Ренова беше левиот бек Христов ако не се лажам така,некако многу солира и не ми прави мерак ич

Мислиш на Златко Ристов :)
Хмм, како што гледам во првите кола Ристов играше централен а на позицијата лев бек ваљда беше Џанграовски. Природна позиција на Ристов е лев бек. Инаку капитенската лента ја носи пошто само он со Трипуновски останаа во Вардар од старата клапа. Е како дојде да игра во Вардар тоа неможам да го опишам. Во сезоната 2008/09 настапуваше во трета лига во Славија од мое маало. Тука беше меѓу еден од подобрите, али за прва лига дефинитвно не е. Кога видов дека играч од Славија направил трансфер во Вардар срце ме фати, па уште стана капитен ОМГ. Али тоа е... Има желба честои да оди напред и остава празнина поизади. груб играч е (се сеќавате лани на пеналите во Ѓорче) и многу борбен, ама сепак фудбалското знаење му е далеку под првата Македонска лига...

Мислиш на Златко Ристов :)
Хмм, како што гледам во првите кола Ристов играше централен а на позицијата лев бек ваљда беше Џанграовски. Природна позиција на Ристов е лев бек. Инаку капитенската лента ја носи пошто само он со Трипуновски останаа во Вардар од старата клапа. Е како дојде да игра во Вардар тоа неможам да го опишам. Во сезоната 2008/09 настапуваше во трета лига во Славија од мое маало. Тука беше меѓу еден од подобрите, али за прва лига дефинитвно не е. Кога видов дека играч од Славија направил трансфер во Вардар срце ме фати, па уште стана капитен ОМГ. Али тоа е... Има желба честои да оди напред и остава празнина поизади. груб играч е (се сеќавате лани на пеналите во Ѓорче) и многу борбен, ама сепак фудбалското знаење му е далеку под првата Македонска лига...
Да де на Ристов мислев ја Христов сум го пишал,затоа пишав по што со Ренова го видов дека ја носи капитенска летна а некако не ми се свига како игра али тоа е такви играчи имаме!!Иначе тој Симеон Христов кај си замина знае некој што даде гол со Пелистер мајсторски лани коа тепавме 1-0

Да де на Ристов мислев ја Христов сум го пишал,затоа пишав по што со Ренова го видов дека ја носи капитенска летна а некако не ми се свига како игра али тоа е такви играчи имаме!!Иначе тој Симеон Христов кај си замина знае некој што даде гол со Пелистер мајсторски лани коа тепавме 1-0

Во Унгарија е и бара клуб таму. Пишуваа весниците дека потпишал со Вашаш ама се покажа како неточна информација. Очекувано е да потпише со некој од Унграските клубови. Иначе татко му е Борче Христов кој е тренер на младинците, а брат му негов бил уште подобар фудбалер. Сега имал 14 години, и како што ми кажуваат пред него престоела светла иднина, се надевам во дресот на Вардар :icon_mrgr

И официјално натпреварот Турново - Вардар е одложен за понеделник, со почеток од 16 часот.
Со оглед на тоа дека е работен ден и дека од управата на Вардар до Комити беше соопштено целосно сами да се снаоѓаат за превоз на овој меч, ќе бидете дополнително известени дали ќе можеме да организираме гостување, редовно посетувајте го нашиот официјален сајт http://www.facebook.com/pages/Komiti-Skopje/104014492986178?ref=ts за да стигнете до најнови информации.

Еве нешто ретро како потсетување, Вардар - Слога - инциденти, Комити и Лојал Фанс на терен !

Чисто колку за да излезат на виделна некои работи, на ова видео многу добро се гледа, кој брка а кој бега, многу добро се гледа кој напаѓа а кој се повлекува, кој има МУДА а кој кукавички се крие. Ова е како доказ за толку големото фалење на Шверцери дека одземале траснапарент на Комити, поточно се рабори за трансот „Напред Вардар во срце те носам“ но на овој клип многу добро се гледа дека поголемиот дел од транспарентот е во рацете на наши членови, што значи дека од страна на Шверцери е одцепен само мал дел ! Конечно после ова ќе им ја затвориме устата околу тој настан, на овие снимки се гледа и дека они се тие што од страв се повлекуваат нагоре кон покривот на јужната трибина !!!

Иначе, се ближи големото дерби Вардар - Пелистер, за околу една недела на Филип Втори Арената покрај Вардар и Пелисатер се среќаваат и Комити и Чкембари, поточно на 28 Август, сабота, почеток од 16 часот. Така да ајде Комити ајде Вардарци, спремајте се полека се ближи времето, мобилизирајте луѓе, собирајте си ги вашите екипи, да им оддржиме уште една лекција по навивање по кој знае кој пат.
Можеме само да ветиме дека ќе приредиме вистинско ШОУ, иако Вардар е во голема криза ние ќе покажеме дека не сме од тие таквите што се собираат во добра бројка само кога клубот има успеси. На овој дерби натпревар ќе има вистински СПЕКТАКЛ, почнувајќи од кореографија, пароли, димни, многу пиротехника, нови бајраци и се што и прилега на една сериозна група.

ЕДЕН Е ВАРДАР !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom