Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Вардар-Тетекс 2-0
Воска-Охрид 0-0

Да се заблагодариме на Рибарите што не вратија во живот :D
Ништо не одигравме денес. Тетекс имаше 4 чисти шанси со голман. Да бранеше Илиќ, ќе изгубевме сигурно. Гача е играч на натпреварот.

Ниту една шанса немавме до голот. И голот падна од полушанса.
Ричков убаво нафрли, гостите одбија, некој налет на шут, па од играч на Тетекс, топката се одби лево, а таму еден наш играч (веројатно Иванов или Наумовски), мајсторски ја загради. Го намести играчот на Тетекс да го сопне од позади и изнуди пенал. Шиле ја скина мрежата. Одма свирна судијата полувреме, а настана мешаница меѓу фудбалерите од двата тима, ради пеналот.
Во второ полувреме падна интензитетот на игра, спласнаа и акциите на Тетекс.
Шиле имаше еден добар шут од далечина.
Тогаш сосема непотребно Иванов направи втор жолт картон и останавме со 10 играчи. Ај што доби црвен, ама нема да игра во најважниот дуел со Гостивар. Плус тоа значи дека ќе имаме еден младинец минус. Денес до душа игравме со четворица младинци. Мицевски Иван играше ко стопер ако не се лажам, Ричков како лев бек, а Николов во средина и Наумовски како напаѓач. Ричков имаше неколку добри потези, подобар е од Јованов и од Давид Велковски, ама уште му е рано за во прв тим.
Тетекс имаше неколку полушанси, пред да имаме две добри контри. Во едната Керим ги помина сите, излеговме со 4 играчи пред голман, ама го сопнаа (и ако паднеше ќе имаше пенал или слободен), па си попречија со Мицевски Дарко, па овој ја додаде до Јованов и овој ја збичи над гол. Сепак во продолжението изведовме уште една контра, а нововлезенуот Глишиќ мајсторски реализираше за 2-0.
Нека го играат Глишиќ ко напаѓач, подобра реализација има од децана.

Имаше неколку пароли против фудбалерите, а последна опомена добија и на крајот, иако пример некои од нив не заслужуваат да се најдат на тапет.

Намаливме на 3 бода, ама со ваква игра ќе биде тешко во Гостивар...
Кој ти е тој Иванов?

Пред голот имавме пречка и седмицата мислам дека беше промаши скоро празен гол.

Stignaa do gol, duri i postigna gol preku Gafuri ama i go ponisti radi navoden faul. Vo sise gi stavija cel natprevar

Sent from my iPhone using Tapatalk

Па очекувано беше Охрид да се брани во поголем дел од натпреварот. Туку срамота за грубата игра од страна на играчите на Воска, го испотепаа голманот на Охрид во ситуација каде што ја имаше топката во раце и намерно беше шутиран во повеќе наврати.

Па очекувано беше Охрид да се брани во поголем дел од натпреварот. Туку срамота за грубата игра од страна на играчите на Воска, го испотепаа голманот на Охрид во ситуација каде што ја имаше топката во раце и намерно беше шутиран во повеќе наврати.

Po sramna bese reakcijata na Ohrid posle krajot koga mi licea na regionalna liga a ne vtora. Demek ne moz penal da se sudi vo 93

Patem ova bese prv penal vo polza na Voska i istiot bese cist. Koj mu e kriv na toj od Ohrid sto go zede Emini so sebe

Po sramna bese reakcijata na Ohrid posle krajot koga mi licea na regionalna liga a ne vtora. Demek ne moz penal da se sudi vo 93

Patem ova bese prv penal vo polza na Voska i istiot bese cist. Koj mu e kriv na toj od Ohrid sto go zede Emini so sebe

Дај бе не не прави будали со сила. Каков пенал? Ваков пенал не се свири ни во 3 лига!

Воска лани купвеше во 3та лига уткамици и тоа шо можеше лагано да ги добива а за во втора од судии до играчи,управи ќе начекаат кај е најтенко и ќе платат нежалат се надевам ќе го попушат на крај стандард шема за нив на сила кога неможат со пара.

Искрено незнам ни колку беше тоа пенал за Вардар вчера..

Реализацијата е огромен проблем да имаме здрав шпиц на толку нафрлувања и корнери има да буши во оваа лига

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Последно уредено:
Objasni zasto ne e penal. Ama vidi ubavo i objasni i ja ke ti pustam minimum 3 slicni situacii vo Evropa kaj sto istoto se sudi penal

ако сакаш детално отвори и прочитај ама факт е дека ги местат утакмиците за вошка да изгура колку може до крај
Screenshot_2022-02-28-19-54-09-423_com.android.chrome.jpg

Така и иде некад, прв досуден пенал за воска сезонава. Гледам промашиле куп зицери.

Гледајте следен меч, незгоден терен и противник, 50-50 утакмица.

Ne ja brkajte voska tuku sileks oti nefi ja naredi direktno ke vlezi vo prva liga bwy sedete ke se druzime vgodina [emoji16]
A vo istok iste ne e reseno vo ffm no najmnogu si ja brka rabotata pobeda

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom