Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека не постои ограничување за странци, него до 5/6 е дозволено, а за секој нареден се плаќа, пример за седмиот 2.000 евра годишно, за осмиот 4.000 и така натака...

Сигурен сум дека има ограничување, само не знам дали беше 8 или 9 максималниот број на странци кои смееш да ги регистрираш. Не знам само дали има ограничување колку од нив смеат да бидат на терен, ваљда нема. Ако не се лажам, летово со потпишувањето на Барсегјан ја попунивме квотата на дозволени странци, така да најверојатно смее 8, памтам дека летово се збореше дека има простор за уште еден странец и дека се чека на Барсегјан, зборам за пред да го потпишат.

Сигурен сум дека има ограничување, само не знам дали беше 8 или 9 максималниот број на странци кои смееш да ги регистрираш. Не знам само дали има ограничување колку од нив смеат да бидат на терен, ваљда нема. Ако не се лажам, летово со потпишувањето на Барсегјан ја попунивме квотата на дозволени странци, така да најверојатно смее 8, памтам дека летово се збореше дека има простор за уште еден странец и дека се чека на Барсегјан, зборам за пред да го потпишат.

8 странци е дозволено да бидат регистрирани.
5 е дозволено да бидат во списокот за натпревар (стартни 11 и клупата).

Ако е така имаме место за уште еден странец, а тоа најверојатно ќе биде шпиц.
Ако носиме везњак најверојатно ќе се зема Најденов, не гледам друг македонец кој може да дојде...

8 странци е дозволено да бидат регистрирани.
5 е дозволено да бидат во списокот за натпревар (стартни 11 и клупата).

Сигурен си дека е 5? И јас се си мислев дека смее максимум 5 како стартери, ама мислам дека смее на клупа да имаш бар уште еден. Еве баш сега проверував, сезонава кога ве тепавме 3-0, стартери биле 4ца, а на клупа уште 2ца.

Сигурен си дека е 5? И јас се си мислев дека смее максимум 5 како стартери, ама мислам дека смее на клупа да имаш бар уште еден. Еве баш сега проверував, сезонава кога ве тепавме 3-0, стартери биле 4ца, а на клупа уште 2ца.

Хмм епа тогаш е 5 макс кои можат да бидат на терен.

Еве го долгиот хајлајтс од Најденов:

Има ли инфо кои други играчи се планирани да дојдат?

Еве го долгиот хајлајтс од Најденов:

Има ли инфо кои други играчи се планирани да дојдат?

Шпекулации беа само за Најденов, ништо конкретно засега, зависи и од евентуалниот трансфер на Спировски во странство, иако според мене одлично би било да го задржиме Спировски и плус да го земеме Најденов, со оглед на тоа што Бабунски не верувам дека е возможна опција :)

Иначе, според тоа што се пишува по медиумиве поблиски до Вардар (мак. спорт, спортмедиа, па и Црвено-црно семејство на фејсбук :icon_mrgr:), планираат да земат шпиц којшто најверојатно ќе биде странец. Не поврзаа со еден куп имиња, доста квалитетни играчи се спомнаа, ама на крај ко по обичај ќе потпишат некој скроз десетти. Не знам дали носењето на везњак зависи од евентуалното заминување на некого, според мене секако треба да се носи играч за таму, освен ако не го планираат Демири за во среден ред.
Можно е и да се одлучат за нов штопер, Мијушковиќ си отиде, а пред некој ден екипа.мк пренесоа дека агентот на Новак наводно во странски медиум дал изјава за можен трансфер. Овие не се многу за верување, ама со оглед на ограничениот број на странци, носењето на грузиецот и плус Барсегјан ако се врати, може да значи дека и Новак ќе си иде, а на негово место би се земал штопер македонец. Муслиу највеќе се спомињаше како опција, и најверојатно ќе завршиме со него.
Отприлика, тоа би било тоа, уште 2 до 3 нови играчи, шпиц, везњак, штопер се позициите кои би се засилувале, и едино ако си отиде Брдаровски да донесат десен бек како бек-ап опција.

Мене не ми е јасно зошто Вардар не позајмува понекогаш играчи од Партизан и звезда (не велам да стане нивна филијала), туку доведува фудбалери кои не би играле ни во Втората српска лига

Сo ист aвиoн сo Искрa ќе сте летале зa Антaлијa. Изгледa Кaнo ви имa дoгoвoренo [emoji23]

Мене не ми е јасно зошто Вардар не позајмува понекогаш играчи од Партизан и звезда (не велам да стане нивна филијала), туку доведува фудбалери кои не би играле ни во Втората српска лига
Пошто во Партизан и Ѕвезда вријат од квалитетни играчи па ќе позајмуваме од таму. Што би ни било потребно нивното ѓубре?

Пошто во Партизан и Ѕвезда вријат од квалитетни играчи па ќе позајмуваме од таму. Што би ни било потребно нивното ѓубре?

Не велам за постари играчи, туку за таленти кои немаат миутажа. Подобро е некој таков да игра отколку Ќеран или такви пропали инвестиции[DOUBLEPOST=1484949550][/DOUBLEPOST]

Не велам за постари играчи, туку за таленти кои немаат миутажа. Подобро е некој таков да игра отколку Ќеран или такви пропали инвестиции

Не велам за постари играчи, туку за таленти кои немаат миутажа. Подобро е некој таков да игра отколку Ќеран или такви пропали инвестиции[DOUBLEPOST=1484949550][/DOUBLEPOST]

Не велам за постари играчи, туку за таленти кои немаат миутажа. Подобро е некој таков да игра отколку Ќеран или такви пропали инвестиции
Aко се квалитетни тие играчи ќе играат во Ѕвезда и Партизан. Башка зашто да им зиаме и развиваме играчи? Иаме така квалитетна младинска репрезентација ако е за млади играчи од таму ќе зееме. А не од Ѕвезда и Партизан. Па ќе напоменам не се сјајни веќе подолго време и двата клуба.

Имаше муабет дека Вардар сакал да го донесе камерунецот од Хајдук, Франк Оханџа, демек имал проблеми у клубот, иначе потпиша денес нов договор ;), но сега кога веќе се шпекулира со вакви ситуации јас би сакал Вардар да проба да го донесе Жуниор Фернандез од Динамо. Наводно бил скаран со тренерот и е пребацен у втор тим, а платата му била 900.000 еур. Знам дека за Вардар е премногу, но никад не се знае... :sneaky:

http://www.transfermarkt.co.uk/junior-fernandes/profil/spieler/89708
http://www.vecernji.hr/nogomet/fernandesu-u-drugoj-momcadi-900000-eu-ako-dode-na-trening-1144140

Според моментална ситуација освен напаѓач друг играч нема да се зима. Барсегјан сега тренира во полна пареа, го имаме Џигаури, и мислам дека овие двајца ќе ја напраат разликата у вториот дел од сезоната.

Моментален состав:
Голмани: Гачевски, Пачовски, Алексовски
Одбрана: Грнчаров, Новак, Демири, Попов, Глишиќ, Хамбарџумјан, Велковски, Брдаровски, Љамчевски
Средина: Спировски, Глигоров, Грозданоски, Фелипе, Којашевиќ, Барсегјан, Џигаури, Николов
Напад: Боарето, Блажевски, Петковски

Сега е фит и Хоф крилата се повеќе и од добро покриени со оглед на формата на Којашевиќ и враќањето на Блажевски плус Џигаури и Барсегјан може да играат како крила или да ротираат други позиции класичен шпиц фали многу ама останува да видиме и шти мисли Седло.Ако продолжи да ги мава играчите на позиции што никогаш во живот не играле тогаш ќе има проблеми според мене од него не треба да очекуваме некои специјални тактики доволно е само да им ги погоди позициите на играчите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom