Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
А да сменат тренер?

Па тоа е веројатно најдобра опција, иако доста го бранев Седлоски на почетокот, некако почна да ме демантира. Има Вардар потенцијал за многу подобра и потечна игра од ова што го игра.

Муабетот дека тренерот го бојкотираат :icon_mrgr:
Како и да е, додека им го даваат купот по рамковен за да ги слушам една година како ги тепале болеслав, нефчи... победиве све помалце и помалце ми се битни. Мене куп титула ми е помила од лига, ја чекам од 2007, а за последна двојна титула не сум бил ни роден.

Па тоа е веројатно најдобра опција, иако доста го бранев Седлоски на почетокот, некако почна да ме демантира. Има Вардар потенцијал за многу подобра и потечна игра од ова што го игра.

Го кажав од курташак за нив, бидејќи кога ќе си добијат репете се вадат на тоа дека тренерот не им чини, фудбалерите го бојкотираат тренерот што ти знам.. :D

Иначе се согласувам, денес одигравме перфектно и покрај тоа што некако прерано се повлековме според мене, среќа што одбраната наша одигра на ниво и имаме предобра одбрана за нашава лига, подобра е и од оваа што игра за репрезентација...За денес немам никаква замерка, ама со овие услови не смееме една мизерна Слога да не можеме два пати да ја победиме сезонава, требаше веќе едно 8,9 бода да им бегаме на Чкенди...

Го кажав од курташак за нив, бидејќи кога ќе си добијат репете се вадат на тоа дека тренерот не им чини, фудбалерите го бојкотираат тренерот што ти знам.. :D

Иначе се согласувам, денес одигравме перфектно и покрај тоа што некако прерано се повлековме според мене, среќа што одбраната наша одигра на ниво и имаме предобра одбрана за нашава лига, подобра е и од оваа што игра за репрезентација...За денес немам никаква замерка, ама со овие услови не смееме една мизерна Слога да не можеме два пати да ја победиме сезонава, требаше веќе едно 8,9 бода да им бегаме на Чкенди...

Секоја чест за дерби дуелите, од кога е Селдо, реално не памтам да не била добро поставена играта, секогаш сме играле паметно. Ама, никако не научи против бункер-екипите надвор од градски, веќе обичај стана да играме 0-0 со Ренова на гости

Браво момци Македонци !Секоја чест иако некои беа доста слаби како на пример Брда и Петковски..Конечно да дочекаме враќање на Хоф по таа десна страна и Барсегјан,Шиле и Попов.А Захов префалениот направи кикс на годината па тој на Гача не му е ни до колена :)

We have 99 problems, but raping FC Sparkle ain't one!!!

:D :D :D
Сега индијанците ќе се кријат по планините месец дена, че го бидат у подрум ништо не виделе.....силувањееее!!!

Секоја чест за дерби дуелите, од кога е Селдо, реално не памтам да не била добро поставена играта, секогаш сме играле паметно. Ама, никако не научи против бункер-екипите надвор од градски, веќе обичај стана да играме 0-0 со Ренова на гости
Пре би рекол дека е до мотивацијата на играчите тоа, отколку до тактиката на Седло. Приметлива е многу голема разлика во нивниот пристап на вакви дуели и оние натпревари на кои се големи фаворити. Не е само до бункерот на противниците, нас и противници на кои во одбраната им дувала промаја и сме можеле да ги напуниме до врв ни правеле проблеми затоа што сме се опуштале после водство од 1-0 и добивале некоја подарок контра од која сме се спасувале среќно, Пачата лани не спаси во неколку прилики така со екипи како Металург или Царев Двор.

Реално натпреварот беше израмнет, но имавме повеќе среќа и победивме. Среќата што не напушти вчера на ракомет, ни се врати денес на фудбал :icon_mrgr:

Отидовме со другар да ја гледаме утакмицава и влеговме на јуриш на Војводската трибина, заедно со 100-тина други браќа кои влагаа во тој момент.
Никој немаше купено карта, сите чекаа да влезат гага. За воља на вистината не ни имаше карти во продажба, бидејќи стадионот беше преполн на пола час пред почеток на мечот. Главната беше полна, спротивната скоро полна, кај Балисти не беше толку полно и оваа на Војводи беше исполнета 90%.
Успеавме да го изгледаме мечот без никакви проблеми и да се изнасмееме со фановиве на Шкендија.

Атмосферата беше океј во прво полувреме. Солидно навиваа Балисти со познатиот арсенал на песни.
Јебем Вардаре, јебем кауре, јебем Комите :icon_mrgr:
Пола саат пред утакмица грмеше Македонско девојче...
20161023_144408.jpg
Пееа за жена му на Гачата, а врвот беше достигнат кога се ппјави Попов на полувреме. Жена ти се ебе Поповеееее, Поповееее, Поповееее :icon_mrgr:
Свика еден жена ти се ебе Вардаре, за да го докомплетира моментот.
Судењето во првиот дел перфекција. Неколку пати се бунеа поради наводен пенал и некој фаул таму.
Два пати имаше одлична проценка судијата.
Првиот гол на Вардар чиста среќа, ни сами не знаеме како го дадовме. Имавме среќа да Гача фати еден зицер на 0-0, иначе ќе отидеше во неповрат утакмицата.
Убаво се браневме инаку, Спировски и Којашевиќ имаа добар меч.
Којашевиќ кога му се пушти на Тодоровски, жив ќе го изедеше. Тогаш се разгореа страстите. Го мавна со глава во глава, овој можеше да падне како покосен и да добиеме црвен, ама среќа не глумеше.
Во второ полувреме имавме шанса на Балотели. За малку не влезе топката, срце ми застана...
Е тогаш кога не потфатија...
Ако не се лажам имаа три чисти шанси со шутеви од косо по страната на Глишиќ.
Среќата не послужи, бидејќи топката минуваше крај стативата.
И баш во тие моменти, маваме контра и оп 0-2.
Во истиот момент они почнуваа кореографија, им ја измочавме на велико :icon_mrgr:
Пола стадион си отиде после вториот гол.
20161023_160555.jpg
Само на момент успеав да сликам, реки народ си одеа накај вратите.
Балисти по инцидентот со Гача воопшто не навиваа.
Најсмешно беше кога ја испеаа да ви се врати 63-та и имаат транс со прешкртано СК :pos::pos::pos:
До крај паметно го трошевме времето, се знаеше дека е готова утакмицата.
Гомнарот Жуниор проба да направи два старта директно на нога и требаше да му акнат црвен, но го поштедија.
Судењето одлично, трите бода кај нас и два бода предност на табелата.

ШКЕНДИЈА САКА РЕПЕТЕ, УШТЕ ЕДНАШ ДА ЈА ЕБЕМЕ, АЈДЕ ВИКНИ ПОСИЛНОООО, ЈАС ТЕ ЕБАМ ШКЕНДИЈОООО :icon_mrgr:

Гледам денес Работнички со Скопје на градски играле, а и со Ѓорче исто, ова забранава само за нас важи а?

Гледам денес Работнички со Скопје на градски играле, а и со Ѓорче исто, ова забранава само за нас важи а?

Нема никаква забрана, ради утакмиците на А-репрезентација и у-21 беше затворен градски ради одржување, од тогаш сите утакмици ни се на гости, освен со Влазрими у куп која ја игравме у Маџари, ради тоа што на градски дента игравме против Салцбург во младинската лига на шампиони. Од следно коло си продужуваме дома

Само ни пуштија таков муабет, немало врска сепак...

Па нели ќе биде затворен до супер купот? Знам така пишаа мак. спорт, може сум грешка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom