Брат не викам дека не е дрво, ама која е разликата од тоа дали би го земале Илиоски или Балдовалиев?Сајбер не зезај, Баже Илиоски, дрво и камен у едно...

Илиоски го земав само како споредба, иначе си кажав дека не сакам многу вакви напаѓачи

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Брат не викам дека не е дрво, ама која е разликата од тоа дали би го земале Илиоски или Балдовалиев?Сајбер не зезај, Баже Илиоски, дрво и камен у едно...
Немам глеано ни една утакмица на Балдовалиев, не знам што играч е.
Еве, Чадиковски би бил x5 пати подобар џокер од Али...
За Чадиковски успеав да најдам дека сигурно последниот натпревар му бил на 29 јули во ЛЕ квалификациите за Олимпија. Има светлосни години од нашето до нивното првенство, и реков за џокер од клупа, али јас сепак сум за да се донесе некој брз напаѓач.Брат немој бе со такви играчи Чадиковски,тој ни во Дрита нема да ги примат,за напагач готово се обезбеди,Огбона е тука јас мислам треба да се гледа повеке во одбраната,стопери и бекови посебно лев бек.
Не дека ми е само сограѓанин али праиш малце глупа споредба. Сепак Локо Софија,Локо Пловдив,Публикум и другите клубови за нашите се многу многу поголеми и подобри. Предност би му дал затоа што е далеку пред нив и во кариерата и во постигнатото.Ако се нешто пред него или на слично ќе играат во некоја подобра лига за подобри финансии а не во нашава. Тоа ми беше зборот.Брат знам дека ти е сограѓанин, ама која е таа богата кариера жити се
Тимови како Локо Пловидв, Локо Софија, Публикум...
Екипи кои се само на ниво повисоко од клубовиве од нашава земја.
Често играчите кои долго време играат во вакви клубови и се враќаат во Македонија, се како изгубени по теренот....
Не гледам зошто би му дал предност на Балдовалиев во однос на другиве двајца![]()
Не дека ми е само сограѓанин али праиш малце глупа споредба. Сепак Локо Софија,Локо Пловдив,Публикум и другите клубови за нашите се многу многу поголеми и подобри. Предност би му дал затоа што е далеку пред нив и во кариерата и во постигнатото.Ако се нешто пред него или на слично ќе играат во некоја подобра лига за подобри финансии а не во нашава. Тоа ми беше зборот.![]()
Локо Софија и Пловдив се на рамниште на Металург и Вардар, летоска да не беа судиите Металург без проблем ќе ги торпедираа Локомотив од Софија. Реално гледано, нашите најдобри клубови во Бугарија би биле на средина од табела.
Словенечките клубови се послаби од македонските, но лигата им е на повисоко и попрофесионално ниво, а со тоа и примањата се далеку поголеми. Единствената екипа од Словенија која што успеала да елиминира македонски клуб е токму Публикум во оној наместен натпревар против Беласица, во сите други наврати губеле (Горица од Вардар и Работнички, Марибор од Силекс, Олимпија од Македонија ЃП). Ова ништо не мора да значи, но сепак според квалитетот не се подобри од нашите клубови, барем не од оние 3-4 најдобри.
Балдовалиев кога играше во Беласица беше супер играч, сега да бидам искрен не сум го гледал неколку години, но најверојатно би завршил работа во Вардар. Останува да видиме што планира раководството на клубот, но напаѓач(и) се потребни под итно!![]()