Фан Клуб: Тиквеш Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата nzs
  • Време на започнување Време на започнување
Абе сеа ако евентуално тепаме у Обршани одма ќе се замешаме за у втора лига, не е така голема разликата меѓе нас и Превалец ( 6 бода) а допрва треба да играјме ДОМА со сите шо се над нас, така да победа сега би била фантастична.

Оти да не тепате во Обршани. Минатото коло Превалец тепаа 0-3 таму ама на Обршани им дадоа црвен уште во 5 минута поради тепање на противнички играч:pos2:...
Само треба судијата да ви се погоди...:smir:

Mој тип: 11 Октомври - 1место:)

Оти да не тепате во Обршани. Минатото коло Превалец тепаа 0-3 таму ама на Обршани им дадоа црвен уште во 5 минута поради тепање на противнички играч:pos2:...
Само треба судијата да ви се погоди...:smir:

Mој тип: 11 Октомври - 1место:)

:pos2::pos2::pos2:

Зошто да не ни се погоде судијата, не е пробелем тоа, Бунгурот ќе го одбере :pos2:

А од сите региони по една екипа ли оде во втора лига?

:pos2::pos2::pos2:

Зошто да не ни се погоде судијата, не е пробелем тоа, Бунгурот ќе го одбере :pos2:

А од сите региони по една екипа ли оде во втора лига?

Не. Првопласираната екипа од овој регион игра Плеј оф со друга првопласирана екипа од останатите 4 региони или пак со 13то пласиранта екипа од втора лига...
Се игра еден натпревар на неутрален терен.:smir:

Не. Првопласираната екипа од овој регион игра Плеј оф со друга првопласирана екипа од останатите 4 региони или пак со 13то пласиранта екипа од втора лига...
Се игра еден натпревар на неутрален терен.:smir:

a ja mislim deka igra so 12 ekipa. zos 4 ispagaat od 2 liga, a edna igra baraz. od dogoina se krati ligata na 14 ekipi. ako ne sum u pravo neka me ispravi nekoj sto znae so sigurnost.

Eve овоа беше за минатат година а за сезонава незнам. Изгледа исто ќе биде :

At the end of the season, the five winners of the divisions along with the 13th placed team from the Macedonian Second League play between them in a play-off. The three winners from the play-off gain promotion to Macedonian Second League.

А и за годинава че важи овоа:
five divisions will be reduced to three with 16 teams in each division. The winner of each division will gain direct promotion to Macedonian Second League. The divisions' names will be: Third League 1 (Трета Лига 1), Third League 2 (Трета Лига 2), Third League 3 (Трета Лига 3)

t.e Од другата сезона наместо 5 регионални лиги ќе има 3 трети лиги и првопласираните тимови че одат директно во втора:helou:

Eve овоа беше за минатат година а за сезонава незнам. Изгледа исто ќе биде :

At the end of the season, the five winners of the divisions along with the 13th placed team from the Macedonian Second League play between them in a play-off. The three winners from the play-off gain promotion to Macedonian Second League.

А и за годинава че важи овоа:
five divisions will be reduced to three with 16 teams in each division. The winner of each division will gain direct promotion to Macedonian Second League. The divisions' names will be: Third League 1 (Трета Лига 1), Third League 2 (Трета Лига 2), Third League 3 (Трета Лига 3)

t.e Од другата сезона наместо 5 регионални лиги ќе има 3 трети лиги и првопласираните тимови че одат директно во втора:helou:
ova e od vikipedija i vazi za minatata sezona, a ne za ovaa.

Абе дечки воа некоа грешка е од мене се извинуам вака ама грешка ми кажаа.Не играјме со Обршани воа коло туку со Младост Кривогаштани на гости,а со Обршани последното коло играјме.Денеска го гледав распоредот.

Абе дечки воа некоа грешка е од мене се извинуам вака ама грешка ми кажаа.Не играјме со Обршани воа коло туку со Младост Кривогаштани на гости,а со Обршани последното коло играјме.Денеска го гледав распоредот.
a go imas ti rasporedot u PC? ako go imas pisimi po PP da ti kazem mejl za da mi pratis

Ова коло помина во знакот на прекинатиот натпревар помеѓу Младост и Тиквеш Национал кој се играше во прилепското село Кривогаштани. При резултат 2-1 за гостинот, домашните го нападнале и го претепале судијата кој потоа го прекинал натпреварот и тој е регистриран со службени 3-0 за Тиквеш Национал. Прекинат бил и натпреварот во Валандово помеѓу Победа и Превалец. Прекинот настанал во 80 минута при резултат 2-2, но овој натпревар е регистриран со моменталниот резултат.
Резултати:

Младост Кривогаштани-Тиквеш Национал 1-2 (прек. 70’) 0-3 сл.

Партизан Обршани-11 Октомври 1-2

Бабуна-Дојранско Езеро 2-1

Победа Валандово-Превалец 2-2 (прек 80’) рег. 2-2

Големо Коњари-Борец 2-0

Велес Табак-Илинден Башино село 1-1

Табела:

1. 11 Октомври
8 7 0 1 30 8 21

2. Превалец
8 6 2 0 25 3 20

3. Дојранско Езеро
9 6 0 3 24 12 18

4. Партизан О.
9 6 0 3 18 16 18

5. Бабуна
9 5 2 2 23 11 17

6. Тиквеш
9 5 1 3 19 16 16

7. Големо Коњари
9 4 2 3 11 9 14

8. Младост К.
9 3 0 6 12 23 9

9. Победа Валандово
9 2 2 5 13 22 8

10. Илинден Б.
9 2 2 5 11 26 8

11. Борец
9 1 0 8 9 27 3

12. Велес Табак
9 0 1 8 12 34 1

Nogu ti nes siluvanje u posledno vreme...Da ne siluva ti nes

Богами сега да ме видиш и што фризура имам фиксно ќе помислиш дека сварно имам силувано нешто:pos2::pos2::pos2: сите ми викаа ее бе на викенд ли си:pos2::pos2::pos2:

Е со фризурта си ѓоа од затворот избеган:pos2::pos2::pos2: инаку ваа утакмица мора да се тепа а веруам ќе а тепат затоа шо Илинден е една од најотепаните екипи и после остануе уште Обршани и толку за ваа полусезона:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom