Фан Клуб: Тетекс - Тетово

• Креатор на темата Креатор на темата sasence19
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе брате нема шанси да се игра 2лига нашите да можеа да соберат 8000 евра ќе собереа уште 4000 па ќе игравме прва кажав или 3та или нема да постои Тетекс како што кажа со губењето на Тетекс тетово ќе ја изгуби и онака малата Македонска жичка. а Богдановски,Атлески,Мисајловски,Јовановски и други играчи више ги боли цеф за Тетекс тие до душа не беа позајмене туку немало место за нив во тимот сега нема за инат да се вратат тоа е тоа
Брацо ги донесе нив во Славија:)
Ти викам мислам дека некоја друга игра е тука во позадина. Мислам дека клубот има пари да плати котизација, ама што потоа...
А за во втора лига не би било проблем да се опстане со млади сили, плус уште со некој ветеран...
Сигурно и Брацо кој е сега во Тиквеш има вмешано прсти тука...

Ne mi e jasno kako uspeaa kondom ljudi da go unista klubot za rok od 3-4 godini, edinstvenata rabota sto ne drzese Makedoncive u Tetovo spoeni i toa sea vise go nema. Stevo ka so rekov nema dopirna tocka so fudbal ili pa Cenka so koj k*r bara u Teteks uspea da go unisti Ljuboten eve sea i Teteks. Svarno ne mi e jasno kako moza da nemaa be barem tronka patriotizam i ljubov kon Teteks, i take sve Makedonsko e otideno u kurac u Tetovo pa i toa so ni ostana ni go zedoja. SVEKOJA CEST LOPOVI

Жалосно е ова што му се случува на Тетекс.Единственото нешто што ги држеше обединети Македонците во Тетово исчезнува :(

Некакво чудо да се деси барем у втора лига да останемо, колку да не згасне целосно :(

Војводи мора и ќе реагираат на ова деновиве ќе има состанок со управата барем Тетекс да игра у 2 лига инаку го јадевмо курот ако управата не прифати состанок ќе им идемо дома и готово !!!

добро шо се случи??? кој ја заеба работата?

добро шо се случи??? кој ја заеба работата?
Rabotava ne e zaebana od sea, ima ljudi u uprava sto i dodeka bese Braco u Teteks mu go kopaja grobot na klubot t.e rabotaja za nasite gradski rivali za sitna para si go prodadoja gzeto. Nekoj ce rece moze ne e tocno ova no od ljudi so bile blisku do klubot i nemozele da napraa niso u vrska so toa e kazano za ova. Niz Tetovo se znae koj sa tija ljudi od prilika, samo svaka im cast sto se prodavaa za nekoj 1000-2000 evra tolku i vreda samite ljudi :S

Rabotava ne e zaebana od sea, ima ljudi u uprava sto i dodeka bese Braco u Teteks mu go kopaja grobot na klubot t.e rabotaja za nasite gradski rivali za sitna para si go prodadoja gzeto. Nekoj ce rece moze ne e tocno ova no od ljudi so bile blisku do klubot i nemozele da napraa niso u vrska so toa e kazano za ova. Niz Tetovo se znae koj sa tija ljudi od prilika, samo svaka im cast sto se prodavaa za nekoj 1000-2000 evra tolku i vreda samite ljudi :S

штета за клубот доколку не се најдат пари за да игра и натаму! и кај нас има такви предавници!!!

Ви дале една недела да платите котизација, барем така кажаа на некои вести. Сепак не ми мириса на добро работава, како што реков и да се најде пара за тоа, слаб состав ќе имате :(

Сега баш може многу работи да се направат. Да се избрка целава управа и да се отвори вратата за влез на тој македонецот што живеел во Америка, има многу варијанти ама се мие изгледа како невозможно да се направи, со оглед на тоа што се случуваше деновиве :(:(

Moже фабриката пак да не финансира бар за 2 лига,зошто поделена е една половина на Норвежанецот другата на Џобе кој мислим дека добро ја разработал својата половина со тоа што многу работи за запад а носи од исток,би можел он повторно да застане на чело ако сака има он безброј извори на паре али ете човекот несака , а и не би сакал после она што му го пеевмо пред куќа кога славевмо влез во 1 лига...
Туку ајде да се реагира да напраемо некој протест да се соберемо свите масовно нема турнир на спортски ќе се одложи тоа мора нешто да се напрае што ќе праемо од есен ??? Ќе слушамо како урлаа навивачки групи по наши улици ????????? ајде сите ЗА ТЕТЕКС , ЗА НАС, ЗА МАКЕДОНСКОТО ВО ТЕТОВО !!!!

citam sto pisuvaat zagrizenite navivaci na teteks-klub koj normalno deka im znaci gordost,identitet,radost,i mnogu drugi raboti,ama kako stana rabotava so sportov i klubovive niz makedonija veke ne e nisto cudno sto se slucuva.denes si sampion,osvojuvac na kup,igras evropa,utre si vo 2,3 liga ili uste poloso moze da te snema kako nikogas da ne si postoel.zalosno...
ajde da se nadevame ako ima rok od 7 dena deka na sila ke se iznajde nekoe pozitivno resenie za site sto go sakaat ovoj klub koj itekako e biten za makedoncite vo toj grad pa i posiroko! sramota e ova sto go cuvme denes na mediumite,sramota svesno da se ispusti klubot i da se zbori sega deka se nema 12 000 evra za kotizacija...

^ Тоа е најголемиот срам некој да рече дека Тетекс нема 12.000 евра да плати за да игра во прва лига знаејќи го фактот дека освоиа куп на Македонија,неколку сезони се солидни во прва лига плус играа и квалификации за ЛЕ ако не се лажам...
Мислам дека ова е уште еден доказ колку ни е квалитетна лигата.

:(Дечки, место да седиме со скрстени раце и да збориме по форум/фејсбук може да започнете да ги информирате сите тетовчани-македонци за случајов со Тетекс, има уште време до четврток може да се направат многу работи, чим можеа Комити да го одржуваат Вардар (тим кој беше полн со долгови) и мие може да го спасиме Тетекс кој патем нема никакви долгови и е отворен за влез на спонзори, само доволно е да се отвори патот за влез на истите. Исто и се надевам дека ќе добиеме подршка од Комити, како и сите МАКЕДОНЦИ од Македонија кои знаат што значи Тетекс за државава. :/

Неофицијална вест: Газдата на ФК Руфеја го презема ФК Тетекс и ги платил 12.000€ за лиценца

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom