Фан Клуб: Тетекс - Тетово

• Креатор на темата Креатор на темата sasence19
  • Време на започнување Време на започнување
Гааазииии :)
Борбена утакмица и со тоа убава за гледање, без разлика што беше катастрофа теренот. Браво за момциве, така се бранат боиве на клубов:).
Прво полувреме појќе шанси имаше Тетекс, заслужено си дадовме гол. Љаки го прослави со фрлање у еден вир препун со вода :D. Второ нападнаа они и при една долга топка место да си дојде ко што требаше до кај голманот одеднаш застана(заради водата) и излезе сам со голман па беше фаулиран од голманов и добија пенал. Добро изглуми Ејупи, не беше за црвен тоа. А пенал мислам дека беше, треба да се види снимката. Пеналот го погодија и после притиснавме малце и со сила влезе топкава у гол за ЕРУПЦИЈА :D. Напаѓаа чкенди, али неколку добри шута кои лесно ги фати голманот. :)
Све е добро, али треба ДОБАР напаѓач. Петкоски дефинитивно не е таков.

Гааазииии :)
Борбена утакмица и со тоа убава за гледање, без разлика што беше катастрофа теренот. Браво за момциве, така се бранат боиве на клубов:).
Прво полувреме појќе шанси имаше Тетекс, заслужено си дадовме гол. Љаки го прослави со фрлање у еден вир препун со вода :D. Второ нападнаа они и при една долга топка место да си дојде ко што требаше до кај голманот одеднаш застана(заради водата) и излезе сам со голман па беше фаулиран од голманов и добија пенал. Добро изглуми Ејупи, не беше за црвен тоа. А пенал мислам дека беше, треба да се види снимката. Пеналот го погодија и после притиснавме малце и со сила влезе топкава у гол за ЕРУПЦИЈА :D. Напаѓаа чкенди, али неколку добри шута кои лесно ги фати голманот. :)
Треба некој што ќе ја клае топката у гол :)

после подолго време да пишем и ја нешто.пред се за утакмицава денеска.после поразот од ренова сепак нашиве да ни дада нешто да се израдуваме,иако опстанокот тешко ќе го изборимо.али како и да е секогаш кога ќе ја исцепимо шкендија чувството е феноменално.сепак градските дербија са најслатки кога ќе ги победиш.штета што се играше без публика ќе беше интересно да бевмо таму и да им удревмо малу ремет на комшиеве.прошлата кога се играше таму се жалеа дека немало услови за игра,е па еве сега се играше без публика,а имаја и играч појќе скоро цела утакмица па пак го јадеа.не знам на што ќе се жаља сега,се беше у нивна корист,од бодовна разлика без притисок дека мора да победа,до празни трибини,до играч појќе и досуден пенал у нивна корист.и па го јадеа.они ако немаат помош од нивните на трибина и од доле на терен и да праа притисок на играчи и судие не знаа да не победа.

Cestito pobedata ne znam dali bil mestena ili ne pak pobedavte i treba da cestitam.

teteksfan ne zboruvaj pred vreme
ве урочи тетексфан затоа изгубивте :P мапа шала фала на честитките а натпреварот не беше наместен чиста победа на Тетекс многу са битни бодојве со клубојте што са на горниот дел од табелата и оваја победа ми дава надеж дека можемо да се спасимо сега играмо со Напредок екипа која е скоро непобедлива на домашен терен али сега 3ца нивни првотимци добија црвени картони против Силекс па може да се иде на поволен резултат макар бод па запто да не и победа :)
--- надополнето: 8 април 2013 во 11:36 ---
Не се сложуем со ова дека Петковски не е добар напаѓач може имал само лош ден против ренова имаше ФЕНОМЕНАЛНА партија и даде ПРЕКРАСЕН гол исто таке се покажа уште на неколку утакмице ѕвер е детето се надевам уште појќе ќе се уклопи у играта

,,,,aj i jas ,,,kako poznavach na sostojbite vo teteks,,,no od periodot koga teteks beshe i prvoligash,,,da se zamesham vo diskusijava okolu shto i zoshto,,,,

,,,,teteks,,ima nadezh da opstane,,bil i ke bide toa shto i nekogash znacheshe i na ex yu prostori,,,no segashnava liga i sostojbite vo klubot,/ne samo vo teteks/,,,i so rakovodstva takvi kakvi shto se,,,se somnevam deka barem edna utakmica e regularna,,,a posebno sega ,,koga upravite se tenki so sredstva,,,se e nati go dati go,,,ne deka nema po nekoja chat pat regularna utakmica,,,no se e nameshtaljka,,chitav i za natprevarot so bregalnica,,,pa deca bre ,,teteks i bregalnica si imaat tolku megjusebni naplati i pobaruvanja ushte od vremeto koga segashnive upravi bea aktivni igrachi vo matichnite klubovi,,,i ne samo toj natprevar,,,a i natprevarot ,,,so shkendija ,kolku i da vi zvuchi chudno,,i teteksovci ke mi se nalutat,,,no vo sekoe gradsko derbi,,imalo dogovor,,a sega e toa ushte poizrazeno,,,se se vrti okolu parite,,pozadi teteks ,veke ne stoi nikoj ,finansiski nikoj ne mu go chuva grbot,,taka da sistemot e ,,,snajdise,,
,,,,a samo da znaete ,,na vremeto kolku natprevari ,,teteks gi ima namesteno,,,od pishuvanje cel pdf ,,,za fudbal nema da e dosta,,,,
aj bidete mi pozdraveni ,,teteks fanovi,,,(y)(y)(y),,,,,,,,,,,,,,

Herojska pobeda na Stofarite !!!
Navistina teska no golema pobeda nad lutiot gradski rival skendija..Pokazaja nasite igraci deka imaat karakter... I pokraj brojcanata i psiholoskata prednost sto ja imale skendija sepak Teteks uspea da gi osvoi 3 boda ..Ako so Renova ne ni odi togas so skendija i toa kako ni odi :) Moram da go pofalim i Gorazd Mihajlov koj e mnogu zasluzen za ovaa pobeda kako i za podignuvanjeto na atmosverata otkako e dojden vo Teteks...
Sleden e Napredok koj ce bide bez svoite 3 prvotimci koi zarabotija crveni kartoni na gostuvanjeto kaj Sileks..Toa nam ni odi vo prilog..Napredok e tvrda ekipa,znae sto saka no nie sme motivirani posle pobedava nad skendija a i onaa pred 2 nedeli so Napredok od 1-0 ...I Teteks ce bide oslabnat na golot Mancevski zaraboti crven ,Jorde e izbrkan a sansa ce dobie mladoto momce Siljanovski mislim bese koj e dosta soliden za negovi godini..Veruvam deka ce idemo na ova gostuvanje zosto poddrskata e sega najpotrebna kolku idemo-idemo bitno tamu da smo...Posebno vo Kicevo e ubavo da se gostuva ima zabava :D
1. Vardar 24 13 7 4 49:16 46

2. Turnovo 23 11 10 2 30:19 43

3. Met. Skopje 23 12 5 6 27:19 41

4. Napredok 24 10 6 8 24:22 36

5. Rabotnicki 24 11 3 10 34:33 36

6. Shkendija 24 11 5 8 41:37 35

7. Renova 24 10 4 10 25:31 34

8. Bregalnica 24 8 5 11 24:24 29

9. Drita 23 7 6 10 24:35 27

10. Pelister 23 6 7 10 20:26 25

11. Sileks 24 5 4 15 22:40 19

12. Teteks 24 5 4 15 16:34 19
Imame sansi seuste (y)
--- надополнето: 8 април 2013 во 18:49 ---
http://sportefe.com.mk/index.php/component/allvideoshare/video/tets Golovite :)

Napredok - Teteks denes od 16h. Da se bide ili ne !! Napredok mnogu oslabnat mu falat 6 prvotimci...Se vrti muabet namestena bila 2-ka ova ona...Abe lugje sekoj natprevar mozes da go kupis u Mkd samo so ovja Napredok nemozes za ziva glava veruvajte !! Kaj nas samo Ljaki ce bide otsuten poradi zolti kartoni ... Deneska POBEDA i nisto drugo !!!

Simjanoski,Petreski,Vasilev,Najdovski,Kostencoski i Mihajlovski :) 2-ka ka SAR PLANINA :P
Охоо и тоа баш галвните играчи им фалат, ајде дај боже 2ка да биде а Силекс и Дрита губат 100% па да им се прибилжите на овие Дрита уште 3 бода, зар може да се случи чудо да изобирте бараж дај боже ќе славам и за вас исто како и за нас за титулата само да не заебат од уравата ваша па да си наместат уште некој меч.

Охоо и тоа баш галвните играчи им фалат, ајде дај боже 2ка да биде а Силекс и Дрита губат 100% па да им се прибилжите на овие Дрита уште 3 бода, зар може да се случи чудо да изобирте бараж дај боже ќе славам и за вас исто како и за нас за титулата само да не заебат од уравата ваша па да си наместат уште некој меч.
Tocno taka se plasim i jas da ne ja namestat 1..Zosto site 2-ka a dvojkata e padnata od 6 koef. na 2.5 a kecot e tuka nekade 2.5 ...Teteks ovaa sezona nikogas ne namestil za da pobedi koga pagjase kecot so Bregalnica od 2.5 na 1.7 si izleze kontra 2-ka..Se nadevam bez nikakvi dubare deka ce si izgraat nasive ,veruvam taka ke gi dobieme..Vikaat komsieve namestena bila so skendija:pos: zarem tolkav corav tim imame pa da kupuemo pobeda ama aj !!

Немамо победа у гости годинава, да се надевамо дека денеска ќе биде првата :)

0-0... Многу шанси, НЕМА КОЈ ДА ДАДЕ ГОЛ. Го кажав ја ова пред некое време. Тоа е тоа :)

со толку казнети и повредени играчи напредок и да не можеш да ги победиш па да му ебем мајката нека ида нека се утепаа.единствено денеска силекс и дрита да изгуба па да се надевамо на опстанок.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom