Фан Клуб: Тетекс - Тетово

• Креатор на темата Креатор на темата sasence19
  • Време на започнување Време на започнување
Прв пут пропуштам натпревар од Тетекс на домашен терен и тепамо малер сум у пм :D Победа што дава малку надеж... сеа со кого играмо наредна знае некој ?
Со Ренова :D

Тргна возот :)
Прво полувреме ние бевме подобри, па мораше да влезе топката у гол. Мики по одлична асистенција излезе сам со голманот и погоди. После тоа они почнаа да напаѓаат, у второ имаа добри шанси али се успеа да се задржи водството. Браво за борбеноста на играчиве (y). А и тренеров ме изненади :).
Генци влезе на 5 минути пред крај, па би требало да биде спремен за со Шкендија :D. Ако играа ко денес, не ни бегаа 6 бода од следниве мечеви со Ренова и Шкендија!

Со Ренова у среда ви е да се биде или не. Ако ја тепате останувате. Со среќа :).

Teteks - Napredok 1:0
Mnogu vazna pobeda bi rekol za nas..Do dusa sekoj natprevar e kako finale veke za nas no ovaja bese navistina poslednata sansa za kakov takov priklucok do baraz zonata..Teteks odigral za merak isto kako i Napredok izigral ubavo so zelba za dobar rezultat no ete blagodarenie na Miroslav Jovanovski stignavme do prvata pobeda ovaa prolet...Vo timot e dignata atmosferata za vreme na pauzata so doagjanjeto na noviot trener i vladee mnogu puobava atmosfera otkolku so poranesniot trener Gjoni...
Dobro e sto zagubija Sileks i Drita na domasen teren a Pelister zede bod bi rekol golem od gostuvanjeto kaj Horizont Turnovo..
Tretiot krug i onoj posledniot izgleda vaka za Tekstilcite :
1.Renova - Teteks
2.Teteks - skendija
3.Napredok - Teteks
4.Teteks - Metalurg
5.Turnovo - Teteks
6.Teteks - Vardar
7.Bregalnica - Teteks
8.Teteks - Pelister
9.Drita - Teteks
10.Teteks - Sileks
11.Rabotnicki - Teteks
Rasporedot e pogoden za nas...Mozevme samo da gi posakame ovie protivnici da ni gostuvaat :)

Teteks - Napredok 1:0
Mnogu vazna pobeda bi rekol za nas..Do dusa sekoj natprevar e kako finale veke za nas no ovaja bese navistina poslednata sansa za kakov takov priklucok do baraz zonata..Teteks odigral za merak isto kako i Napredok izigral ubavo so zelba za dobar rezultat no ete blagodarenie na Miroslav Jovanovski stignavme do prvata pobeda ovaa prolet...Vo timot e dignata atmosferata za vreme na pauzata so doagjanjeto na noviot trener i vladee mnogu puobava atmosfera otkolku so poranesniot trener Gjoni...
Dobro e sto zagubija Sileks i Drita na domasen teren a Pelister zede bod bi rekol golem od gostuvanjeto kaj Horizont Turnovo..
Tretiot krug i onoj posledniot izgleda vaka za Tekstilcite :
1.Renova - Teteks
2.Teteks - skendija
3.Napredok - Teteks
4.Teteks - Metalurg
5.Turnovo - Teteks
6.Teteks - Vardar
7.Bregalnica - Teteks
8.Teteks - Pelister
9.Drita - Teteks
10.Teteks - Sileks
11.Rabotnicki - Teteks
Rasporedot e pogoden za nas...Mozevme samo da gi posakame ovie protivnici da ni gostuvaat :)

Ќе пробам да типуем со која екипа колку бодови би очекуел, онака од око:
* Ренова - 0/1. Никако не ни лега Ренова, имамо многу лоши резултати со нив и незнам дали некоаш ги имамо тепано. Според мене, бод би бил како планина за нас .
* Шкендија - 3/1. Имамо добра екипа, многу подобра од првата полусезона. За разлика од нас, Шкендија има малку подослабен тим од оној од последниот дуел со нас. Мислим дека реално е да ги тепамо, ама ипак и Шкендија нема слаб состав.
* Напредок - 0/1. Тешко е да се освојат бодови во Кичево, па затоа и овде бод за нас би бил добар исход.
* Металург - 3. Покажавмо и у Автокоманда дека можемо да се носимо со Металург, посебно што оваја утакмица ја играмо дома. Ако сакамо бараж, оваја утакмица МОРА да се добие.
* Турново - 1/3. Против Турново увек смо играле добро, посебно на гости. За нив смо истото што е за нас Ренова. Зошто да не заминемо и со 3 бода.
* Вардар - 3/1/0. Све е у игра на оваја утакмица. Вардар има одличен тим, ама со Џиџи па и не ми делуаа толку убедливи, а ако се уигра добро нашиов тим зошто и да не победимо. Да се надевамо само дека нема да изгубимо.
* Брегалница - 0. Тешко у Штип да земемо бод, од увек смо играле тешко таму. Оставам простор да ме изненадат :)
* Пелистер - 3. Уште една утакмица која МОРА да се добие доколку сакамо бараж. Све освен победа на оваја утакмица, ќе биде погубно за нас.
* Дрита - ... Е за оваја утакмица незнам стварно што да очекуем. Све зависи дали Дрита ќе продужи да се бори, или па ќе почнат на крај да продаваат утакмици. Ако е ова второво, двојка чиста како солза.
* Силекс - 3. Иста утакмица како со Металург и Пелистер, МОРА да се добие.
* Работнички - 0. Реално Работнички има добар тим у пролетниов дел од сезонава, и мислим дека тешко можемо да им земемо некој бод.

Е сега, дај Боже да излезат утакмицеве ка што ги рачунам ја. Ако биде ваке, може да се надевамо на бараж. Ама евентуално ако ги изгубимо првиве 2-3 утакмице, мислим дека тоа ќе биде и дефинитивно крај за нас.
Со Господ напред, незнам што да кажем друго :)

Задутре играмо со ренова... со ренова имамо лоши резултати ги имамо само тепано у купот Боби кој им даде гол од слободен у лига не памтим некад дека смо ги тепале а и зависи кој судија ќе суди :)

а Тетекс - шкендија па незнам дали сте приметиле задниве 2-3 сезона 1 ги тепамо 1 не тепаа 1 нерешена таке да очекуем бод да земемо со шкендија :D

И со нас имате шанси бе и тоа јас би рекол големи, ем нашите многу лошо играат на гостински терне плус и кога ќе се додаде дека тернеот у Тетово можеби е едне од најлошите а и до тогаш може да е решена титулата ништо чудо да победите јас барем се надевам дека ние до тогаш ќе ја осовјме титулата па ќе играме лежерно па да не казнат играчите на Тетекс :D

Ќе пробам да типуем со која екипа колку бодови би очекуел, онака од око:
* Ренова - 0/1. Никако не ни лега Ренова, имамо многу лоши резултати со нив и незнам дали некоаш ги имамо тепано. Според мене, бод би бил како планина за нас .
* Шкендија - 3/1. Имамо добра екипа, многу подобра од првата полусезона. За разлика од нас, Шкендија има малку подослабен тим од оној од последниот дуел со нас. Мислим дека реално е да ги тепамо, ама ипак и Шкендија нема слаб состав.
* Напредок - 0/1. Тешко е да се освојат бодови во Кичево, па затоа и овде бод за нас би бил добар исход.
* Металург - 3. Покажавмо и у Автокоманда дека можемо да се носимо со Металург, посебно што оваја утакмица ја играмо дома. Ако сакамо бараж, оваја утакмица МОРА да се добие.
* Турново - 1/3. Против Турново увек смо играле добро, посебно на гости. За нив смо истото што е за нас Ренова. Зошто да не заминемо и со 3 бода.
* Вардар - 3/1/0. Све е у игра на оваја утакмица. Вардар има одличен тим, ама со Џиџи па и не ми делуаа толку убедливи, а ако се уигра добро нашиов тим зошто и да не победимо. Да се надевамо само дека нема да изгубимо.
* Брегалница - 0. Тешко у Штип да земемо бод, од увек смо играле тешко таму. Оставам простор да ме изненадат :)
* Пелистер - 3. Уште една утакмица која МОРА да се добие доколку сакамо бараж. Све освен победа на оваја утакмица, ќе биде погубно за нас.
* Дрита - ... Е за оваја утакмица незнам стварно што да очекуем. Све зависи дали Дрита ќе продужи да се бори, или па ќе почнат на крај да продаваат утакмици. Ако е ова второво, двојка чиста како солза.
* Силекс - 3. Иста утакмица како со Металург и Пелистер, МОРА да се добие.
* Работнички - 0. Реално Работнички има добар тим у пролетниов дел од сезонава, и мислим дека тешко можемо да им земемо некој бод.

Е сега, дај Боже да излезат утакмицеве ка што ги рачунам ја. Ако биде ваке, може да се надевамо на бараж. Ама евентуално ако ги изгубимо првиве 2-3 утакмице, мислим дека тоа ќе биде и дефинитивно крај за нас.
Со Господ напред, незнам што да кажем друго :)
Со работничи може и да победите ако немаме шанси за четврто место. И така е последно коло се ке се знае до тогаш.

Mnogu pati sme im pustile na Renova mislam deka red e i oni ednas nas da ni se najdat za bodovi..Znaeme deka rakovodstvoto na Renova e teska rabota no ajde zemete gi vo predvid minatite natprevari i lanskite kup natprevari,redno e nie da zememo 1 ili 3 boda no nikako nesmeemo da izgubimo pred derbivo so skendija..Plus toa ne e nekoj hendikep toa igrame vo Tetovo kartite ke bidat otvoreni veruvam ako Teteks izigra kako sto znae nema da bideme porazeni..Me zagrizuva terenov deneska i utre ke vrne ama i na toa sme nauceni:D A Vardar za veligden mora da ni ja pusti..Ne slucajno igravmo prijatelska so niv pred pocetokot na proletniov del i gi tepavmo..Neka drzat oni 10 boda razlika od vtoriot konkurencija nemaat sekako samo i nie da go drzime cekorot i 3 boda ne doagjaat vo prasanje !

Како што и реков, ноќен кошмар ни се Ренова. Ако не победимо со Шкендија, ја мислим дека тоа ќе биде све од борбата за опстанок.

Skendija MORA da ja pobedimo dokolku sakame opstanok..Drita pobedi :facepalm: izvonredno tesko ke bide uste ednas ce povtorim mora da pobedimo vo nedela !

Тетекс го испаднаа ама затоа се напунија пари вашата управа, палат и гасат во државав главни за местенки се прва лига, втора лига они се главни, све да им ебам парите за леквои да ги дадат.

Тетекс го испаднаа ама затоа се напунија пари вашата управа, палат и гасат во државав главни за местенки се прва лига, втора лига они се главни, све да им ебам парите за леквои да ги дадат.
Kjul te gospod kako i mnogumina od nas parite vo apteka da gi dadat ! Pa koj tim ko grzat oni vo 2 liga ? Ni go unistija Makedonskoto u Tetovo sto ne spojuvase gospod da gi kazni !! Se nadevam ce dojde nekoj asalen i timov ce si igra cesno vo 2 liga ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom