Фан клуб: Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Сестра ми е у Шпанија ... имаме женска екипа

Во струмица има бе женска екипа.и тие се отидени за шпанија мислам заедно со христов и компанија :)
Кога спомнавте за јуниор школата кога нема нишо на ТВ ги гледам малите има едно талентче нено(ненад) малото игра плеј ама растура... какви влезови прави какви шутеви за 3 ... Само треба сега внимание за тоа дете,добра обука спортски живот и СТАР ке биде :nesvest:

maliot na dimitrievic mu e sin ;)

zasto da bide pod drug klub utre tie deca ke si gi sitne, i nema da se zamara!!! zasto taka zborite za junior koj im e kriv na mzt , strumica , amak, itn itn sto ne sakaat da vlozat malce za da gi pridobijat decata, Dimitrovic uspea da gi pridobie decata

znaci zavisi od koj aspekt gledame mislam deka do nekade i klubovite se vo pravo. ke objasnam zasto. mnogu e lesno da kazes od septemvri pocnuva skolata vo MZT togas i togas koj saka moze da se prijavi cenata e 700 denari mesecno. ama tie deca ke treba gi vodi ili uci nekoj trener, dobar, koj znae kako so deca, ama ke bara i golema plata. potoa ke dojdat i natprevari vo ligata, ke treba li da se platat sudii, pa ke treba naredno kolo da se ide na gostuvanje vo strumica, bitola, kavadarci...prevoz ke treba, da im dades da jadat na decata, a znaeme poveketo nasi klubovi nemaat pari prv tim da go isplatat, a ne pa da gledaat mladinski skoli. znaci koga ke vidis se e vo parite, pa duri i vo decata

znaci zavisi od koj aspekt gledame mislam deka do nekade i klubovite se vo pravo. ke objasnam zasto. mnogu e lesno da kazes od septemvri pocnuva skolata vo MZT togas i togas koj saka moze da se prijavi cenata e 700 denari mesecno. ama tie deca ke treba gi vodi ili uci nekoj trener, dobar, koj znae kako so deca, ama ke bara i golema plata. potoa ke dojdat i natprevari vo ligata, ke treba li da se platat sudii, pa ke treba naredno kolo da se ide na gostuvanje vo strumica, bitola, kavadarci...prevoz ke treba, da im dades da jadat na decata, a znaeme poveketo nasi klubovi nemaat pari prv tim da go isplatat, a ne pa da gledaat mladinski skoli. znaci koga ke vidis se e vo parite, pa duri i vo decata
Затоа викав дека сега, кога има пари да се вложат најпаметно во иднина.
Ова со градење шампионски екипи е минливо и моментно.

pa zasto tie deca plakaat po 700 den , i vo junior e isto , so toa sto junior do pred nova godina nemase svoja sala , i plakase + skolski sali

Во струмица има бе женска екипа.и тие се отидени за шпанија мислам заедно со христов и компанија :)
Кога спомнавте за јуниор школата кога нема нишо на ТВ ги гледам малите има едно талентче нено(ненад) малото игра плеј ама растура... какви влезови прави какви шутеви за 3 ... Само треба сега внимание за тоа дете,добра обука спортски живот и СТАР ке биде :nesvest:

Абе каков ненад , на билла бонг брат му според мене е најголем талент , на полувремето на финалето струмица - фени крајната утакмица настапува дето е звер ако не грешам се викаше Драган Пецев.:pipi:

Добро кажано, не се за џабе тие 700 денари.

На пример во една младинска школа да има 100 деца расподелени во три категории, и сите да си плаќат по 700 денари. Тоа ти е вкупно 70.000 денари месечно од младинската школа па од тие пари ќе има и за плата и за тренерот, ќе има пари и за превоз и за одигрување на утакмици надвор од градот. Е сеа секоја школа си има различна цена, може да достигне и до 1000 денари месечно и така со повеќе пари ќе има и поголеми услови.

Во Струмица јас како што знам има само 2 школи за генерации од 91 до 95. КК Горани и КК Милениум. Си плаќат мислам по 800 денари месечно, имат 3 пати во неделата тренинг, и имат и утакмици.

Вреди да се почне да се вложува во младите деца, зошто тие треба некој ден да ја водат македонската кошарка. Верувајте во Македонија има голем потенцијал на спортисти деца, само што се родиле на погрешно место и нема кој да вложи во нив.

da ve pobijam od start...nemoze decata talenti da plakaat po 700 denari vo nekoja mladinska skola...pa ima deca koi stvaro vredat a nemaat pari da platat. Znaci so toa si ja unistuvame idninata. Spored mene, da dojdam jas vo KFM, bi napravil sekoja ekipa vo prva i vtora liga sto igra da ima i maldisnka ekipa i da ima mladinska liga na ekipite sto se vo prva liga...isto kako sto e vo fudbalot...nemoze edno Mzt, edna Strumica, eden Ohrid, Pelister...4 od 6 ekipi sto vlegoa vo plejof da nemaat maldisnki kategorii...NEDOZVOLIVO E...po toa se gleda kratkorocnosta na ekipite...

a ste razmislile li deka nekoi deca nemaat po 700 denari mesecno?
не е ниту 700 денари!
другар ми е тренер го Горани Баскет (завршија 3ти во 94та генерација) и знам плаќаат децата околу 400-500денари!
А за тоа дека некој нема 500ден месечно за своето дете? Незнам каков родител е тој што по цигари дава 3 000 денари месечно, а за своето најголемо богатство му е многу 500денари!

И уште нешто! Вчере додека бев на теретана, таму беше и Томче СОколов! Бајаги ослабел, и баш го прашаа кај ќе игра догодина, рече дека ќе играл во Романија, само уште не знаел во кој клуб, а не спомна ни дека е можно да игра во Струмица, а спомна и дека Богоев нема да играл ниту во Струмица ниту во Фени, па ќе видиме утре:)

не е ниту 700 денари!
другар ми е тренер го Горани Баскет (завршија 3ти во 94та генерација) и знам плаќаат децата околу 400-500денари!
А за тоа дека некој нема 500ден месечно за своето дете? Незнам каков родител е тој што по цигари дава 3 000 денари месечно, а за своето најголемо богатство му е многу 500денари!

a dali mislis deka treniranjeto kosarka ke go kosta roditelot 500 denari mesecno. kaj se patiki, kaj e prevoz do sala, kaj e oprema...

da ve pobijam od start...nemoze decata talenti da plakaat po 700 denari vo nekoja mladinska skola...pa ima deca koi stvaro vredat a nemaat pari da platat. Znaci so toa si ja unistuvame idninata. Spored mene, da dojdam jas vo KFM, bi napravil sekoja ekipa vo prva i vtora liga sto igra da ima i maldisnka ekipa i da ima mladinska liga na ekipite sto se vo prva liga...isto kako sto e vo fudbalot...nemoze edno Mzt, edna Strumica, eden Ohrid, Pelister...4 od 6 ekipi sto vlegoa vo plejof da nemaat maldisnki kategorii...NEDOZVOLIVO E...po toa se gleda kratkorocnosta na ekipite...
Така е!
Кога работев во фудбалот на времето, беше бесплатно за децата.
Подоцна, кога Беласица запаѓаше во финансиски проблеми се плаќаа симболични 200 денари. Секако, оптимално е да е бесплатно за децата, не секој родител има шанси да одвои 700-800 денари. Знаете...има сиромашни луѓе, насекаде во државата. А детето е квалитет...
Секоја екипа мора да размислува за иднината, а иднината е во младите категории...
Теоретски, само од продажба на готов производ, т.е. играч, може да опстанува минимално клубот. (економски да се изразам)
така, не треба да се грижиме за иднината на клубот, но и Репрезентацијата. Ќе имаме наши деца, место најразлични платеници од странство.
Но, потребна е стратегија, на долгоречен план, а не ад-хок импровизации. Не само од клубовите, туку и од КФМ, но и државните институции.

Не збориме за деца таленти, зборуваме за младински школи. За да се открие талент треба прво да тренира да се видат неговите способности па потоа одкако ќе се забележат да му се обрати повеќе внимание на него. Неможе некој право од улица не тренирал кошарка ич и право да се пренасочува цело внимание на него.

maliot na dimitrievic mu e sin ;)
Не знам чиј сим е само запамтив дека така се вика.

Абе каков ненад , на билла бонг брат му според мене е најголем талент , на полувремето на финалето струмица - фени крајната утакмица настапува дето е звер ако не грешам се викаше Драган Пецев.:pipi:

Тва дете го спомнах оти го гледах на тв како играа едноставно растуре.Тва дете на била бонг брат му го имам гледано само как права егзибиции на полувремето,го немам гледано как игра затва неможам да кажам ништо за него.А не верувам и ти да си го гледал така.
Некој спомна оти на некои деца родителите давале по 3000 за цигари а немале 500 за тренинг.
Не се само тие 500 денари да знаеш. На пример за кошарката : ти требаат патики за утакмица,за тренинг... ти требаат ли витамини нешо,сокче да се напиеш кога одиш на утакмица немаш јадење обезбедено од клубот мораш сам да си купиш(зборам за повекето клубови во Мк).
И ај пресметај колко пари требаат секој месец(не сметај патики шо спомнав) бидејки не купуваш секој месец. Јадење,сокови,витамини нешто... 3000 секако ти одат по тоа :) А знаеме сите каков е стандардот во нашава Македонија. Ова ти го зборам од лично искуство(не кошаркарско,фудбалско) и знам како ми е да си плакам сам. Позз:helou::smir:

Така е!
Кога работев во фудбалот на времето, беше бесплатно за децата.
Подоцна, кога Беласица запаѓаше во финансиски проблеми се плаќаа симболични 200 денари. Секако, оптимално е да е бесплатно за децата, не секој родител има шанси да одвои 700-800 денари. Знаете...има сиромашни луѓе, насекаде во државата. А детето е квалитет...
Секоја екипа мора да размислува за иднината, а иднината е во младите категории...
Теоретски, само од продажба на готов производ, т.е. играч, може да опстанува минимално клубот. (економски да се изразам)
така, не треба да се грижиме за иднината на клубот, но и Репрезентацијата. Ќе имаме наши деца, место најразлични платеници од странство.
Но, потребна е стратегија, на долгоречен план, а не ад-хок импровизации. Не само од клубовите, туку и од КФМ, но и државните институции.

ne bese daleku vremeto koga rivali vo edno prvenstvo bea vardar i belasica. togas se pojavi eden ekscentricen covek narecen Takovski. dali veruvate deka cela drzava mu se smeese. no poso sme nie narod sto gleda na kratok rok, a covekot na fizicki izgled stvarno izgledase smesno, prljavo, uspea da ne ostavio bukvalno site so prstot vo usta so potegot sto go napravi so procuenata generacija na Belasica. pa kazete mi koj od site klubovi na makedonija ima 6 pomosni tereni za fudbal. a rezultatite od negovoto ulozuvanje gi vidovme od pred 2 godini, koga cela generacija se prodade vo stranstvo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom