Фан Клуб: Шкендија

• Креатор на темата Креатор на темата Tоni
  • Време на започнување Време на започнување
7E6AB07D-FFE3-4F31-8E9C-57DAA1DAA24C.png Musliu 3-0 :)[DOUBLEPOST=1527105998][/DOUBLEPOST]Bravo..Dvojna titulla :) i zgora na see padna vo voda teorijata Tebe KuP mene Prventsvo ...aj cestito 5 trofej vo istorija i 3-ot pod vodstvo na IMPERIJATA L D

Последно уредено:
Dominacija

8ae7a17ef6d4cd55565f86befe42a9d6.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lele koj tim imame ova godina ova e nemoguce.
Jas mislim deka ova godina ke se plasirame minimalno vo Grupnata faza na Europa League.
Samo da gi zaderzime Ibrahimi Hasani i Musliu. Fazlagic ke bide najgolemiot igrac sto nekogas izlagal od nasata liga, igracot e zver.

Sega da se nadevame da Ferencváros I Olimpija Ljubljana ke stanat shampioni pa ke mozeme da bideme nositeli na prvoto kola na Champions league.

Пелистер имаше 2 жолти, не 1. вториот го доби тој со репчето шо сакаше да се тепа на крај. а имаше и еден шут кон гол, само не сум сигурен дали отиде во рамаки или не пошо Захов лесно ја фати.

http://macedonianfootball.com/2017-18-cup-final-match-report/

Cestititki za dvojna kruna, duplo podobri od Vardar ovaa godina.

Шкендија доминираше сезонава а доказ е двојната круна!
Срушени неколку рекорди, прегазени противници, победи со убава игра и многу голови, на домашен терен без ниту еден пораз. Предводени од најголемата легенда на клубот Ќатип Османи - Ќато, кој ни ја носи втората лигашка титула.

Последниот меч од првенството против Пелистер беше вистинска фешта како што и доликува на Шкендија. Како и секогаш пред полни трибини, со убав фудбал и прекрасна атмосфера Шкендија ја славеше титулата.
Разликата со вториот на табелата Вардар изнесуваше цели 35 бода, што е рекорд и во фудбалска Европа. Никој немал ваква голема предност пред второпласираниот.

Табела:
TABLE 2017-2018 Record breaker SHKENDIJA..png

Рекорд:
137769-shkendija-go-urna-rekordot-na-pszh-stana-najdominanten-shampion-vo-evropa.png

Балистите во голем број присутни на овој натпревар за оддавање почит на момците кои прегазија сезонава.

33060385_10214391360651012_1065349556687863808_o.jpg

Но и целокупната организација беше супер.

41606647594_bee3136e88_o.png
27494143707_8305ffe077_o.png

Како изгледаше од надвор стадионот говори сликава, значи гореше тотално!
33136396_1926395010724193_7039084762555744256_n.jpg

Но ова не беше се. Вечерта во центарот на Тетово беше организирана прослава каде настапија неколку пеачи. Свој збор кажаа и капитенот Хасани, тренерот Османи, преседателот Висар Беџети и сопственикот на клубот Лазим Дестани.
Плоштадот беше полн, што докажува што значи Шкендија за Тетово и за албанците воопшто!

qendra.jpg

So doaganjeto na Ibraimi ke se popolni praznoto mesto na Buba, i veruvam deka ke bide uste po efikasen osobeno vo nasta liga. Taka da nisto ne gubime vo slucajov. Odbranata ni e pokriena so doaganjeto na Cesmedziev.
Vo napadot so doaganjeto na Selmani uste poveke se zasiluvame, deckoto e top.
Ostanuva samo nekoj klasa igrac vo sredniot red koja bi funkcioniral vo tandem so Totre/Alimi/Fazlagic ako ovoj posledniot ne pravi transfer vo Gent.

So doaganjeto na Ibraimi ke se popolni praznoto mesto na Buba, .
И првото, и другото се во рамките на шпекулациите, да се пополни овој празен период со информации. И тоа весниците и порталите го прават секоја година . Ниту има преговори со Агим, ниту па му нудиле нов договор на Буба, па тој да одбие или прифати. Буба се надева да ја покачи цената со овие приватни шетања во Истанбул, а може и да се договара со некоја од помалите турски екипи (во никој случај Галатасарај).

New Saints Qarabag APOEL Videoton i Sherif Tiraspol moznite konkurenti.
Jas mislim deka imame sansi so site da gi pomineme am jas bi sakal so New Saints ili eventualno Sherif za da mozeme da bideme vtoro kolo nositeli .
Lani Sherif igrase so Kukesi I stvarno bea mnogu po slabi od sto ocekuvav

Првиот противник се The New Saints од Велс. Би требало да ги поминеме.

Првиот противник се The New Saints од Велс. Би требало да ги поминеме.

Shteta sto go nemamo Buba, inace 99 % ke pominevme, vaka imame pomali shansi !

Buba 2 ciklluzi igra fenomenalno vo Evropa, kako da gi ceka tie mecevi za cella sezona. Inace vo ligava igra koga treba :)

Го добивте најлесниот противник ..Сега не ми е јасен новиот формат фактички испаѓа коло плус од досегашниот систем или..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom