Фан Клуб: Шкендија

• Креатор на темата Креатор на темата Tоni
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум бил на Тетекс-шкендија од пред 2 години кога имаше прекин на Филип Втори па после кога се играше на празен стадион и Тетекс тепаше на пенали.Едвај чекам Недела..... FORZA TETEKS :)

Ваква атмосферва, ваква бројност на трибините, ваква страст за локалниот клуб го нема кај никој друг клуб и затоа фудбалот ни е кај што ни е. Доколку ова би се случило и низ другите стадиони би било далеку поинтересно ама ова не е важно пошто се работи за Шкендија, да се десеше у друг стадион веста ќе стигнеше до Еуроспорт

Ако мислиш на тоа што Тетекс беше преселен во Скопје па сеа ќе гостуваме во Тетово.. не,се враќаме таму каде што е наше! :)

Se vrakavte? da vidime kolku ke trae ne posle Teteks - Shkendija natprevarot ke se igra vo Prilep :pos:

Se nadevam deka Bojku po deneska prikazanoto ke go potisne Meti na klupa.Polozani presporo deluvase,Zeba konecno na nivo.Kavdanski zosto ne igra?!?

Ќе биде казнета Шкендија нешто за натпреваров т.е затоа што беше голманот погоден во глава ? пошто на еден сајт читав дека можно е неколку натпревари да игра без публика ???

Vo pravo si, ama posle se so vidov deneska posle site skandiranja na stadion pa uste mi se pravdaat na forumov ej.. pa normalno deka ke zbesnis i mora nekako da ja isfrlis nervozata..
Не е ни прв ни последен пат да има такво нешто и од наша и од нивна страна. Таков е животот, тоа е судбината на оваа генерација со такви работи да се занимаваме и така ние ќе си фураме наш филм они нивни ќе видиме кој ќе има поголеми на крајот. Ако си Македонец а претпоставувам дека си нема што да викаш Србија-мрбија, лекови, инфузии, ку*ци-палци....Кој ку* се па србите да ги спомнуваш. Тие се нешто над нас па они се лекот за нив....не разбирам?!? Затоа смирено со емоциите кажи им дека не е во ред навивањето, нека не се согласуваат со тебе ама ти пак кажи си, честитај победа (реално ги искористија шансите и заслужено си тепаше Шкендија) и готово. Уште појше се разгорува дискусијата, еден, друг, трет...и така нема крај. Позитивно го кажувам ова не ме сфаќај погрешно. (y)[DOUBLEPOST=1411608827][/DOUBLEPOST]
Se nadevam deka Bojku po deneska prikazanoto ke go potisne Meti na klupa.Polozani presporo deluvase,Zeba konecno na nivo.Kavdanski zosto ne igra?!?
Бојку цела сезона лани во МЃП ја држеше сам средината. Многу ми се допаѓа како играч.
Прав среден играч. За негови години многу е смирен кога е на терен некако. Права одлука му беше што отиде кај вас, во Работнички само ќе се упропастеше.
Сакав да ве прашам дали Кавдански беше 55-ката. Сега гледам не играл.
Зошто има некој инфо?

Како и да е не треба да се заборави дека вчера игравме без тројца стандардни играчи, Бејтулаи, Мурати и Жуниор. Па така мораше како десен бек да ни игра Положани и се виде дека сите опасности ни доаѓа по таа страна. Односно Положани со неговите 33 години вчера нити во нападаот имаше удел нити во одбрана.
Вручина од друга страна има страшна техника која мора да ја усоврши со некој изгубен вишок килограм за да добие и на кондиција малце повеќе при што би бил далеку по убиствен во нападот. А и каков осет има за изнудување пенали, ова бтв му беше трет сезонава изнуден и реализиран.

Не е ни прв ни последен пат да има такво нешто и од наша и од нивна страна. Таков е животот, тоа е судбината на оваа генерација со такви работи да се занимаваме и така ние ќе си фураме наш филм они нивни ќе видиме кој ќе има поголеми на крајот. Ако си Македонец а претпоставувам дека си нема што да викаш Србија-мрбија, лекови, инфузии, ку*ци-палци....Кој ку* се па србите да ги спомнуваш. Тие се нешто над нас па они се лекот за нив....не разбирам?!? Затоа смирено со емоциите кажи им дека не е во ред навивањето, нека не се согласуваат со тебе ама ти пак кажи си, честитај победа (реално ги искористија шансите и заслужено си тепаше Шкендија) и готово. Уште појше се разгорува дискусијата, еден, друг, трет...и така нема крај. Позитивно го кажувам ова не ме сфаќај погрешно. (y)[DOUBLEPOST=1411608827][/DOUBLEPOST]
Бојку цела сезона лани во МЃП ја држеше сам средината. Многу ми се допаѓа како играч.
Прав среден играч. За негови години многу е смирен кога е на терен некако. Права одлука му беше што отиде кај вас, во Работнички само ќе се упропастеше.
Сакав да ве прашам дали Кавдански беше 55-ката. Сега гледам не играл.
Зошто има некој инфо?
Број 55 е Милиев, Кавдански после мечот со Работнички испадна од стартниот состав.

Иначе Бериша ми се допадна вчера, човекот сака натпревари со висок притисок. На обични натпревари се губи понекогаш, прави глупи потези.

Викате средина Бојку, Алими и Зеба, да и јас ги сакам тројцата да стартуваат ама Алими треба да се жртвува и да игра ДМФ, ама од друга страна баш сакам да го видам Зеба да има повеќе слобода како АМФ, вреди да се проба.

Додека Вручина играше крило беше супер во офанзива, но воопшто не се враќа назад да покрие. Кога влезе Жуниор се виде колку е подобро кога крилото ќе му помогне на бекот.

[DOUBLEPOST=1411745123][/DOUBLEPOST]Секако дека поинтересно ќе беше против Тетекс да беа и барбиките ама и покрај незадоволството кај нашите навивачи јас го оправдувам овој потег на управата. Што гарантира дека барбиките нема да иницираат инцидент како тогаш со солзавецот и казната да ја јадеме ние. Нив веќе кур ги боли за Тетекс Ѓорче Петров, знаат дека 90% се испаднати од лига па им чуе дали ќе му штетат на нивниот клуб.

Последно уредено:
:D pred nekoj den rekov deka ke se umoram ako gi brojam pobedite nad Vardar poslednite godini :P

I pobedata 0-2 bese super sezonata koga na kraj stanavme sampioni , isto taka i pobedata 3:1 so super BUBA na terenot ;)

:icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom