Фан Клуб: Шкендија

• Креатор на темата Креатор на темата Naron
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па уште полошо бе од село ви доаѓа главен ви се прај:)И да шо ги замарате Комитиве со тоа кога ќе дојдете,ви имаат кажано дека имаат забрана.

Sekogas ke bideme ANTI-GREECE , i nema so da zboruvam za tie , nema brothers so Gate 7 , kako so dojdoa neka si otidaat .

Imam edno prasanje ? ke doagate vo prolet koga ke igraaat Shkendija-Vardar vo Tetovo ... Jas ne znam zs ne dojdete .. nema so da vi praime , ke ve cekame super na albanski nacin :D Pozz
Затоа во пролет ќе правиме муабет. Прво коло од пролетната полусезона, вие ќе влезете најверојатно како есенски шампиони плус со најавени засилувања, ние ќе влеземе дај боже многу засилени со амбиции да не испаднеме. Сигурно ќе има обид да се издејствува гостување и кај вас, колку ќе заврши успешно тоа е прашање кое треба да го одговорат надлежните од МВР...

ej stvarno ti znaes deka nie sme ZAKON ovaa godina ali ti preteruvas veke be !

So ima loso tuka ? da i jas znam deka od Gate Seven ( Panathinaikos ) bile na Tetovo i mnogu menaxheri i sve drugo .

Aje gleaj Video , Photo ke vidis so e atmosfera , so e brojka .. SSSSSSS SHKENDIJA SAMPIONIII 2010-2011

Јас мислев на олимпијакос се ://

Хахах немој ти реков ќе се вкопаш самиот,сега така ви одговара Џепчипте е 5 км од Тетово а кога е нешто друго во прашање тогаш е дел од Тетово,ама ај.Не провоцирам,да не ме разберете погрешно.

"sladok" si mi neso so tvoite postovi,zatoa ti repliciram,ne znaci deka ako ides pomines niz nekoja skopska naselba,izleguvas,pukas u vozduh,i deka si najak u Sk taka li :) U grad ima mnogu pojaki od nego,a i mnogu pojaki od ovie pojakite od nego :P

Abe kriticar sekogas moze podobro..... No vie ne ste reper za nas, a ti si mnogu subjektiven imas mnogu predrasudi.......Edno znam deka nas ke ne bide, sekoj den sme podobri i podobri ama za vas spas nema, ako padnete u vtora liga samo vo nekoja ENCICLOPEDIA ke pisuvaat za vas (RELIKTI from the past) :smir:

Нема што да се докажуваме ние пред вас. Колку што Комити имаат навивано од постоењето Шкендија нема изиграно толку утакмици. Кога ќе ја задржите истата форма неколку години со ред тогаш ќе правиме муабет. Повремени блесоци имаат и Ѓаволи и Ајдуци (немам ништо против групиве, само ги земам како пример). Шкендија е лидер во број на публика тоа е факт. И да не се први пак ќе имаат нсајбројна публика. Ама за да се мериме на навивачки план треба уште сомуни да јадете...
Дали ќе паднеме ние во втора лига или не, тоа си е наша работа. Вардар е слаб како никогаш а ние сме сеуште добри како навивачка група. Само две-три (Комити, Чкембари и Швецери) навивачки групи во Македонија (во фудбал) може да навиваат во секакви услови за своите тимови и тоа го докажале во изминативе 20-тина години. Се друго се повремени блесоци во годините кога тимовите се јаки.

abe ajde odjebete vise so ovie komentarive,3 dena bese tolku mirno sto site pisuva i nemase nikakva provokacija,a sega doaga 1-2 pa ke si unistat sve

Затоа во пролет ќе правиме муабет. Прво коло од пролетната полусезона, вие ќе влезете најверојатно како есенски шампиони плус со најавени засилувања, ние ќе влеземе дај боже многу засилени со амбиции да не испаднеме. Сигурно ќе има обид да се издејствува гостување и кај вас, колку ќе заврши успешно тоа е прашање кое треба да го одговорат надлежните од МВР...

sakas da se klademe od sega deka nema da dojdete.Nema da obrazlozam dali ke imate muda,ili ke vi dozvoli policijata,ama eve ja ti kazuem od sea deka nema da dojdete.A ako slucajno,vikam slucajno dojdete ke pominete loso,od mnogu pricini.So vojvodite ipak stana tradicija vise,da se pcuemo,da gi cekamo edno 30 min nadvor,i da si idemo doma,ali vas znam deka bi ve cekale poveke,kazav zaradi mnogu pricini.A i celo EBR da ve stiti,znam deka incidenti ke ima,vo tie incidenti bi jadele i nie,ama ipak i vie

sakas da se klademe od sega deka nema da dojdete.Nema da obrazlozam dali ke imate muda,ili ke vi dozvoli policijata,ama eve ja ti kazuem od sea deka nema da dojdete.A ako slucajno,vikam slucajno dojdete ke pominete loso,od mnogu pricini.So vojvodite ipak stana tradicija vise,da se pcuemo,da gi cekamo edno 30 min nadvor,i da si idemo doma,ali vas znam deka bi ve cekale poveke,kazav zaradi mnogu pricini.A i celo EBR da ve stiti,znam deka incidenti ke ima,vo tie incidenti bi jadele i nie,ama ipak i vie

Сме се справувале ние и со појаки навивачи од Балисти. Нормално е дека маса од 10 000 луѓе ќе истепа група од 150 души :toe:
Тоа што кај вас полицијата ви дозволува да си излезете кога сакате од стадион е двоен аршин. Замисли први да излезевме ние кога игравме на Градски??? Секаде во државава се применува тоа дека додека гостинските фанови не го напуштат стадионот, домашните не смеат да ги напуштат трибините. Замисли отидете во Битола на пример 100 души и ги пуштат Битолчани пред вас? Нормално е дека тој што е многу поброен ќе го тепа послабиот...
За мудата е сосема друга ствар. Искрено мене повеќе ми е страв што ќе изедам ќотек како магаре од вашите џандари и специјалците отколку од соочување со Балисти. Да не зборам што ете некој може да ме упука сред бел ден (нешто на кое неможам да се спротиставам)...
Додека се применуваат двојни аршини нема да видите гостинска група во Тетово...

Сме се справувале ние и со појаки навивачи од Балисти. Нормално е дека маса од 10 000 луѓе ќе истепа група од 150 души :toe:
Тоа што кај вас полицијата ви дозволува да си излезете кога сакате од стадион е двоен аршин. Замисли први да излезевме ние кога игравме на Градски??? Секаде во државава се применува тоа дека додека гостинските фанови не го напуштат стадионот, домашните не смеат да ги напуштат трибините. Замисли отидете во Битола на пример 100 души и ги пуштат Битолчани пред вас? Нормално е дека тој што е многу поброен ќе го тепа послабиот...
За мудата е сосема друга ствар. Искрено мене повеќе ми е страв што ќе изедам ќотек како магаре од вашите џандари и специјалците отколку од соочување со Балисти. Да не зборам што ете некој може да ме упука сред бел ден (нешто на кое неможам да се спротиставам)...

Koga ke igraat Vardar-Shkendija vo bilo koja liga nie TAMU VO SHKUPI KE BIDEME ! :smir:

ako ne im dozvoluvaat na Ballistite,ke izlezat mnogu od kaj glavnata tribina,pa i od drugite tribini,i pak ke nastane mesanica,dodeka trae ova,ke izlezat i Ballistite.ednostavno bi bilo pekol toj den,a i sansite da nema nekoj incident ja bi gi zaokruzil so 0%..Ovde i onoj najmirniot ne ve posakuva,fakt e toa,aj da kazam nekoi posledni,slucuvanjata u Nerezi,tepani ljudi u Sk koi bile so koli,napraveni steti koa ste gostuvale protiv Teteks,ednostavno sekoj bi posakuval mesec pred toa da ve "izede" zivi :) Ja ti kazam kakvo mislenje vladee za vas,pa sea povelete :) i imas pravo,u vakvi okolnosti treba i armijata da dojde osven EBR,toa e

STOP NA DISKUCIJATA

FAKT E DEKA OVA SEZONA SME NAJ JAKI VO DRZAVA

FAKT E DEKA SHKENDIJA OVA SEZONA E NAJ JAKA !

CAO:smir:

Нема ништо лошо, само што до пред некое време палевте нивни знамиња кога играа Албанија-Грција, па ви заклаа двајца во Атина, па независност на Чемерија бла бла...
И не ми мешај баби и жаби, бројка имавте одлична на цел стадион, од Балисти очекував повеќе пошто на други мечеви повеќе сте ја исполнувале вашата трибина. Ако Кастриоти биле 100 души на вашата трибина, ондак онде нема ни 700 Балисти, а бројка од 700 души на вакви мечеви постигнува било која друга група на дерби мечеви.
Шкендија во моментов е најака во лигата, и ако не ја освоите тоа ќе биде заслуга на Кенан (ако намести неколку натпревари), но и ваша вина поради неефикасноста на гости. И вардар кога беше јак во дамнешнината имаше по 10 000 публика, па на меевите со Слога се полнеше и цел Градски. Во моментов толку ни е, колку пари толку музика, битно да се навива без разлика на состојбата...
Се гледаме напролет...

Кастриотите беа неполн автобус :)
Точно е дека на други дерби натпревари сме биле повеќе од тоа колку бевме во недела,но се чуствуваа последиците од последните турбуленции.Не-навивањето против Металург си го направи своето.Сепак бевме во многу добра бројка.
Со тетекс сме биле најмногу оваа сезона.Зборувам за вториот натпревар а исто така и на првиот сме биле многу.

За ова со Гате 7 немам никаква информација.Мене не ми се верува дека дошле...причини има милиони.Како прво тие ако не се лажам се збратимени со Делије,па се знае дека се мразиме со грците а и со србите...

Јас сум најголем скептик што се однесува до шампионската титула.Следната недела очекувам Ренова да го тепа Тетекс...или ќе биде со помош на судии или ќе им даде пари на тетекс не знам но 95% сум сигурен дека ќе победат.
Јас би бил задоволен и со второ место оваа сезона ако останеме со овој играчки кадар и во пролетниот дел.Но ако се носат некои поголеми засилувања тогаш зошто да не и титула.Не дека сегашниот тим нема капацитет но кога сакаат судиите не ти дозволуваат.На пример во Кичево против Напредок судијата не им дозволуваше да дишат на нашите играчи...секој контакт со противникот беше фаул за нив.

--- надополнето ---

Хахах немој ти реков ќе се вкопаш самиот,сега така ви одговара Џепчипте е 5 км од Тетово а кога е нешто друго во прашање тогаш е дел од Тетово,ама ај.Не провоцирам,да не ме разберете погрешно.

Не е тој најјак...да се разбереме...во Тетово нема најјак и сите со најјаки...разбираш...секој од секого може да го јаде!

--- надополнето ---

Од менаџерот на Гронингем само пофални зборови за Шкендија,посебно за Буба и Мустафи!

Дали ќе паднеме ние во втора лига или не, тоа си е наша работа. Вардар е слаб како никогаш а ние сме сеуште добри како навивачка група. Само две-три (Комити, Чкембари и Швецери) навивачки групи во Македонија (во фудбал) може да навиваат во секакви услови за своите тимови и тоа го докажале во изминативе 20-тина години. Се друго се повремени блесоци во годините кога тимовите се јаки.

Decko nemoj da zabraes deka Shkendija vo toa vreme bila vo 2,3 liga a vie ste igrale protiv Roma,zvezda... i mnogu drugi zvucni evropski iminja ste go napunile stadionot i ste navivale jas bi sakal da ispadne vardar vo 2liga zas da ne i vo 3 samo za edna pricina da vidim kolku ce naviate vie
Zasto sega ne navivate !!!!!!!!! zatoa sto imate slab tim take? a znaes li ti kolku pati Shkendija imala tim kako vardar sto e momentalno i pak smo bile nie sekogas do nasiot tim.
Ne mi kazuvaj ovde komiti bile volku komiti tolku normalno deka ce bidete koga skoro sekoa sezona ste se borele za sampionska titula(ste igrale so silni ekipi Evropa),kaj se sega da gi vidam tia vernite komiti ili ne im se gleda ovja katastofalen vardar,vie ne nevivate sega kamoli vo 2,3liga da igra po 2,3 sezoni po red:smir:
Pravis samoubistvo so tvojte zborovi :kesa::nesvest::pos2:

Daj boze da ne imate revansh natprevar protiv EBR :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom